Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Ewa - 16 februari 2011 23:21

.....att Socialstyrelsen förra året beslutade att depressioner ska behandlas med KBT? Det är den terapi som har visat sig effektivast. Kruxet är att de flesta vårdcentraler inte har någon terapeut eller ens kontrakt med en terapeut och att om det finns tillgång till en terapeut, så är det inte säkert att h*n är ordentligt utbildad för att kunna behandla med KBT. Vad blir resultatet när en psykiskt skör människa hamnar i händerna på en terapeut som kanske inte kan tillräckligt om denna terapiform? Det här läste jag om i tidningen "Modern psykologi".


O-fridens.

Av Ewa - 16 februari 2011 20:37

Familjemöte hos BUP med både Elins psykolog och Överläkaren. Idag var det jag som stod i fokus. På gott och ont. Det onda bestod i att det är pga mina självmordstankar och Elins oro för mig som jag var i fokus. Det goda bestod i att jag fick höra tröstande ord från Överläkaren.


Vi pratade mycket om just den skillnaden som jag upplever den här gången: jag har faktiskt inget hopp om att jag kommer att må bättre. Jag har ingen ork eller lust att kämpa mig upp den här gången. Det förlamande. Det är oerhört tärande på både mig och resten av familjen. Han tyckte att det var bra gjort av mig att följa med idag trots att jag mår som jag mår. Jag uppskattar att höra så'nt i stället för att formulera det som att ".... man ibland måste göra så'nt som är jobbigt.".


De mest tröstande orden jag har fått på länge och som just Överläkaren yttrade var när jag berättade om den Förberedelse-kursen som känner tvingad att gå. Hur jobbigt och irriterande det är att höra M säga att jag inte ska låta Depressionens Röst ta överhanden och hur jag bör/kan ändra mitt sätt att tänka. Han anser att det kan vara direkt skadligt för mig att utsättas för den här sortens "behandling" när jag är så illa däran som jag är i dagsläget. I och med att han uttryckte det så, så fick jag bekräftelse på den fel-känslan som gnager mig även om jag kanske inte skulle formulera det fullt så drastiskt. Tack!


Den övriga trösten som Överläkaren kunde bistå med är i form av en remiss till Södertälje psyk för att skynda på den kallelse som jag väntar på sedan förra onsdagen. Han sa att det ofta har en påskyndande effekt på vuxen-psykologer när man hänvisar till att det är för min dotters skull som jag måste få hjälp snarast. När jag väl får tid, så kommer jag och den läkaren att diskutera el-behandling (även känt som el-chocker) för att "knuffa upp mig" ur den allra djupaste gropen, så att jag sedan kan ta mig upp på egen hand. El-behandling har varit på tapeten vid tidigare tillfällen, men det är många år sedan. Är det pga Elins oro och månande om hennes hälsa som han föreslog det för annars tycker jag att även den läkare jag träffade förra veckan kunde ha tagit upp det?


M ringde och jag kommer att ha mitt enskilda samtal med henne på måndag morgon innan de övriga deltagarna kommer. Hon trodde att jag hade något som jag var angelägen att prata med henne om, men jag sa att det har att göra med om jag ska fortsätta kursen eller ej; att jag inte tror på vare sig KB eller mindfulness. Det är så himla skönt att våga säga som det är! Hon, i sin tur, uppskattar den sortens ärlighet för då vet hon vad det är jag behöver. Nu har även det som Överläkaren på BUP blivit ett argument som jag kommer att framföra. Jag kommer även att maila min handläggare hos både Af och FK om detta. 


Elin hade ett möte med sin psykolog innan familjemötet och medan jag väntade, så läste jag en väldigt intressant tidning, "Modern psykologi". Numret var nästan 1 år gammalt, men det har egentligen ingen betydelse. Det fanns massor att läsa! Jag ska fixa en prenumeration genast!


O-fridens.



Av Ewa - 16 februari 2011 11:55

Idag är jag trött, riktigt trött.

Jag är förkyld!?!

Jag har förnekat det så länge jag har kunnat, men det går inte längre - jag är förkyld.

Eftersom jag är deprimerad, rejält sänkt, så fixar väl inte ens LKHF att hålla stånd mot förkylningsvirusarna.

Det blåser och är -5.

Vi har familjemöte hos BUP i eftermiddag och jag följer med trots att jag varken har ork eller lust eftersom vi nog kommer att prata om hur vi, som familj, ska hantera det faktum att jag har självmordstankar.

Jag har fruktansvärt dåligt samvete för att ha satt min familj i denna sits och det känns som om jag ska åka dit för att få skäll......


O-fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards