Direktlänk till inlägg 16 februari 2011

Tröstande ord

Av Ewa - 16 februari 2011 20:37

Familjemöte hos BUP med både Elins psykolog och Överläkaren. Idag var det jag som stod i fokus. På gott och ont. Det onda bestod i att det är pga mina självmordstankar och Elins oro för mig som jag var i fokus. Det goda bestod i att jag fick höra tröstande ord från Överläkaren.


Vi pratade mycket om just den skillnaden som jag upplever den här gången: jag har faktiskt inget hopp om att jag kommer att må bättre. Jag har ingen ork eller lust att kämpa mig upp den här gången. Det förlamande. Det är oerhört tärande på både mig och resten av familjen. Han tyckte att det var bra gjort av mig att följa med idag trots att jag mår som jag mår. Jag uppskattar att höra så'nt i stället för att formulera det som att ".... man ibland måste göra så'nt som är jobbigt.".


De mest tröstande orden jag har fått på länge och som just Överläkaren yttrade var när jag berättade om den Förberedelse-kursen som känner tvingad att gå. Hur jobbigt och irriterande det är att höra M säga att jag inte ska låta Depressionens Röst ta överhanden och hur jag bör/kan ändra mitt sätt att tänka. Han anser att det kan vara direkt skadligt för mig att utsättas för den här sortens "behandling" när jag är så illa däran som jag är i dagsläget. I och med att han uttryckte det så, så fick jag bekräftelse på den fel-känslan som gnager mig även om jag kanske inte skulle formulera det fullt så drastiskt. Tack!


Den övriga trösten som Överläkaren kunde bistå med är i form av en remiss till Södertälje psyk för att skynda på den kallelse som jag väntar på sedan förra onsdagen. Han sa att det ofta har en påskyndande effekt på vuxen-psykologer när man hänvisar till att det är för min dotters skull som jag måste få hjälp snarast. När jag väl får tid, så kommer jag och den läkaren att diskutera el-behandling (även känt som el-chocker) för att "knuffa upp mig" ur den allra djupaste gropen, så att jag sedan kan ta mig upp på egen hand. El-behandling har varit på tapeten vid tidigare tillfällen, men det är många år sedan. Är det pga Elins oro och månande om hennes hälsa som han föreslog det för annars tycker jag att även den läkare jag träffade förra veckan kunde ha tagit upp det?


M ringde och jag kommer att ha mitt enskilda samtal med henne på måndag morgon innan de övriga deltagarna kommer. Hon trodde att jag hade något som jag var angelägen att prata med henne om, men jag sa att det har att göra med om jag ska fortsätta kursen eller ej; att jag inte tror på vare sig KB eller mindfulness. Det är så himla skönt att våga säga som det är! Hon, i sin tur, uppskattar den sortens ärlighet för då vet hon vad det är jag behöver. Nu har även det som Överläkaren på BUP blivit ett argument som jag kommer att framföra. Jag kommer även att maila min handläggare hos både Af och FK om detta. 


Elin hade ett möte med sin psykolog innan familjemötet och medan jag väntade, så läste jag en väldigt intressant tidning, "Modern psykologi". Numret var nästan 1 år gammalt, men det har egentligen ingen betydelse. Det fanns massor att läsa! Jag ska fixa en prenumeration genast!


O-fridens.



 
 
margus

margus

16 februari 2011 22:27

Så skönt för dig med förståelse från sakkunnigt håll!
Önskar dig verkligen lycka till med förestående behandling - att du kommer igen som hel människa.
Det är kanske ingen tröst men... tycker mig ha uppfattat att det är de 'psykiatriska diagnoserna' som har störst chans att ge förtidspension (ordet används ju ännu av både media och allmänhet). Önskar dig ett slut på denna jakt.
Kram

http://margus.bloggplatsen.se

Ewa

16 februari 2011 23:03

Tack ska du ha!

 
Gröngöling

Gröngöling

17 februari 2011 01:30

Det var en bra läkare!
Jag blir alldeles lättad jag med, när jag läser om det fina bemötandet. Och att du kan prata med psykologen om vad som är bäst för dig.
Jättestor kram, och jag håller tummarna för att allt ska gå som DU vill.

http://grongoling.bloggplatsen.se

Ewa

17 februari 2011 14:05

Tack, kära vän!

 
Nannis

Nannis

17 februari 2011 10:25

Människor är olika, därför behöver vi behandlas olika. Nåt som tyvärr inte alla förstått utan vill likrikta allt till det som just då är "populärt".

Elbehandling har jag hört mycket gott om. Har en nära vän som får det nu, han verkar det hjälpa på , dock ej direkt.

kram!

http://nannis.blogg.se

Ewa

17 februari 2011 14:05

Jag har oxå hört och läst positivt om el-behandling.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards