Alla inlägg under augusti 2010

Av Ewa - 26 augusti 2010 20:41

Idag såg jag "Kalle och chokladfabriken" för ?:te gången. Det var precis vad jag behövde! Färgstark verklighetsflykt och kombinationen Depp +  Tim Burton som är underbart knäpp & skruvad. Jag blev något förvånad över att jag såg hela den filmen med all denna choklad utan att bli sugen på choklad en enda gång. Fantastiskt! LKHF:s förtjänst.

   


Nu ikväll såg Elin och jag Gilbert Grape. Ännu en strålande kombination med Depp + Lasse Hallström. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den här filmen för jag blir alltid så himla imponerad av Leonardo DiCaprios prestation som den utvecklingsstörde Arnie. 

  


Fridens.


PS. Jag klarade mig från choklad-suget, men nu på kvällen fick jag ett sug  begär efter Werthers chokladfyllda gräddkolor. Konsum i morrn?

Av Ewa - 25 augusti 2010 21:03

Socialbidrag/försörjningsstöd kan bli aktuellt endast om man inte kan bli försörjd av sin maka/make, om man har sålt allt man äger och alla besparingar är slut.


Dessutom ska man, som sjuk, inte behöva försörjas genom socialbidrag utan genom sjukpenning!


O-fridens.

  

Av Ewa - 25 augusti 2010 12:29

Sov dåligt.

Vaknade med en ångest-knut i magen.

Läkarbesöket visade sig vara ett sk. akut-besök * för att bedöma hur jag mår just nu, just idag och det innebär att Akutläkaren inte skriver läkarutlåtanden, men jag ska få en utskrift av dagens möte som jag kan skicka in till FK som komplettering.

Jag kommer att få en tid hos Överläkaren - den bra Överläkaren från förra hösten - för uppföljning och kontroll av medicin; en regelbunden psyk-kontakt. Varför?

Husläkaren har pratat med FK och fått intrycket av att det är kompletteringen från dagens läkarbesök som behövs.

Det tror inte jag.

Jag tror att det är kört. 


* Om Husläkarens remiss, som skickades för ca 3 veckor sedan, inte hade hamnat i vänteliste-korgen, så hade jag fått tid fortare och läget hade varit ett annat. Nu fick jag en akut-tid som inte gav mig nå't.


O-fridens.

Av Ewa - 24 augusti 2010 12:11

Nu har ännu en CD-spelare gått i graven. Det är knappt ett år sedan jag fick den och jag tror faktiskt inte att den är av dålig kvalitét utan det handlar om att jag har slitit ut den. Igår kväll började den plötsligt hacka och vägrade spela upp CD:n. Det tar jag som ett tecken på slitage. Jag har hittat kvittot som fungerar som garanti, så jag får väl ta mig iväg till Clas Ohlson och få en ny. Undrar om det går lika lätt den här gången?


Fridens.

Av Ewa - 24 augusti 2010 11:29

Det blev inget av remissen som Husläkaren skickade till psyk i Södertälje. När Husläkaren ringde igår, så blev hon väldigt förvånad över att inget hade hänt. Inte jag. Idag ringde en dam från psyk och förklarade att jag hade hamnat på väntelista och "...det var ju inte meningen", men hon kunde erbjuda mig en tid i morgon klockan 10 hos NN som "...talar svenska". Det är ett behandlande samtal vilket innebär att det här med läkarutlåtande kommer längre fram. Jag vet att de kommer att fråga mig om jag anser att jag behöver läggas in för min egen säkerhets skull. Alternativt kommer de att föreslå det. De rekommenderar att jag har med mig en stödperson oxå; någon som jag känner mig trygg med och som jag kan prata öppet inför. Pär kommer att följa med. Kanske kommer Pär att hålla med om att jag bör läggas in eftersom han nu är väldigt orolig. Det skulle kanske lätta hans börda. Jag kommer att vägra. Jag har varit inlagd tidigare och det har skyddat mig, det erkänner jag, men det har oxå gjort att jag har känt mig ännu sjukare. Skrutt samma, nu spekulerar jag bara! Vi får se i morgon.


O-fridens.

Av Ewa - 23 augusti 2010 13:59

Jag har helt öppet sagt att jag kommer att begå självmord om FK avslår min ansökan om sjukersättning. Jag har sagt det i ett brev till FK och här i min blog. Både min dotter och min man läser bloggen. Hur kan jag göra så?? Hur kan jag medvetet utsätta dem för ett sådant definitivt faktum??! Därför att jag är självisk. Jag är nu så desperat att jag har blivit ytterligt självisk. Jag har ett större behov än vanligt av att min familj och FK och omvärlden måste inse hur dåligt jag mår. Den här gången är det inte "bara ännu en depressiv period". Jag upplever alltihop som den sista depressionen för sedan slipper jag allt.


Jag förtjänar inte min familj; min dotter eller min man. Jag förtjänar inte dem eftersom jag inte ser dem som en anledning att kämpa vidare om jag får avslag eller om jag får endast tidsbegränsad ersättning. Jag vägrar att försöka se hur mitt självmord kan påverka min familj för jag vill inte ha det på mitt samvete. Jag känner mig tillräckligt usel redan.


Telefonsamtalet med Husläkaren gav ingenting. Hon ska ringa handläggaren på FK (varför?) och hon ska ta reda på varför jag inte har fått någon tid hos psyk i Södertälje (varför?). Varför klarar jag inte av att helt enkelt be henne om en besökstid för att få ihop ett nytt utlåtande? Allt bara låser sig!


O-fridens.

Av Ewa - 22 augusti 2010 14:34

Man kan sitta uppe till 3 och sova till 13 eller så kan man lägga sig vid 20 och sova till 8. Så gjorde jag igår; lade mig vid 20 och steg upp vid 8. Pär och jag har donerat en hel del skräp till återvinningen och sedan storhandlade vi på Coop. Nu börjar jag märka att jag steg upp tidigt. Pömsig....


I morgon är min Husläkare tillbaka från semestern och ska ringa mig före 10.


Fridens.   

Av Ewa - 21 augusti 2010 18:04

Jag har gjort ett tillägg i mitt brev till FK. Tillägget har jag satt in precis före det allra sista stycket om självmord. Så här lyder det:


"Utredningen av min ansökan har nu dragit ut så pass mycket på tiden, att om jag beviljas endast tidsbegrändsd ersättning som sträcker sig till och med oktober 2011, så innebär det att jag måste samla ihop material och mig själv för ännu en ny ansökan om mindre än ett år. Det är inte rimligt! Om jag dessutom skall ta hänsyn till Försäkringskassans vanliga 120 dagar för utredning av ett ärende, så innebär det att jag måste skicka in ansökan redan i slutet av juni 2011. Det är inte rimligt! Som jag nämnde tidigare i detta brev, så kommer det att ta mig många månader att återhämta mig med tanke på hur jag mår i dagsläget. Det är inte rimligt! Det är inte mänskligt! Jag yrkar på permanent sjukersättning denna gång för det är det enda som är både rimligt och mänskligt."


FK kommer att fatta beslut den 7 september.


O-fridens.



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards