Alla inlägg under april 2009

Av Ewa - 8 april 2009 14:51

Klockan skrällde vid 8 och jag steg upp en halv timme senare. Elin och jag skulle åka till Stockholm. När jag drog upp rullgardinen visade sig vara tvärmulet. Termometern visade +2 grader. Det är tvära kast i väderleken. Jag väckte Elin och sedan släppte jag ut grisarna. Jag väckte Elin och klädde på mig. Jag väckte Elin och sedan sa jag att "Nu äter jag frukost och sedan åker jag." Så blev det, men jag åkte bara till Huddinge för Stockholms-lusten var väck. Apotekets ansiktsvatten till Elin och en sköljkanna till min näsa från "Din hälsa". Jag har länge funderat på att börja skölja näsan eftersom jag är hjärtinnerligt trött på att vara småtäppt mer eller mindre hela tiden. Om jag har tur och effekten blir total, så slipper jag kanske pollen/gräs-allergin oxå! (Jag köpte en blå som den på bilden.)På min lilla lista hade jag skrivit upp 4 boktitlar, så jag gick in på "Akademibokhandeln" där jag hittade 2 av dem (Idelfonso Falcones "Katedralen vid havet" och Jodi Picoult "19 minuter"). Jag var lätt besviken över det dåliga pocketutbudet - leve Pocket Shop!!! Besvikelsen övergick i ett behov av själv-tröst, så jag kikade bland de inbundna efter "Mörkrädd" av Andreas Roman eller "Broder Odd" av Dean Koontz. Det är inte några nya titlar direkt, men de fanns ändå inte. Skrutt oxå! Jag får skicka en beställning till pålitliga "AdLibris". Som en bit drivved flöt jag vidare runt i affären och försökte komma på om det var något annat ur deras sortiment som jag behövde. Jo, en guld- och en silverpenna (när jag gjorde svärföräldrarnas kort, så saknade jag verkligen en guldpenna), ett spiralblock i A5-format med ett MYCKET läckert omslag, en väldigt blommig kökssax, en påse te och en påse med mandelskorpor. Sedan slank jag in på Coop Extra som är en större variant av vår vanliga Konsum-butik. Där fanns färska frallor, leverpastej, tuggummi, en teburk, plockgodis till Pär och Anthon Berg-choklad till mig och Elin. När jag inte har råd att frossa i choklad från "Pralinhuset", så är Anthon Berg ett fullgott alternativ. På väg tillbaka till tåget, så gick jag förbi "Guldfynd" och kom ihåg en kedja med ett utsirat ägg + matchande örhängen som jag blivit sugen på när jag var hos "Guldfynd" förra gången. In och köp! "Kan du tänka dig att lägga till 10 kr och köpa en lott till förmån för kampen mot bröstcancer?" frågade damen i affären. "Varför inte?" svarade jag. 10 kr är inte så mycket och ändamålet var gott och dessutom kunde man vinna upp till 12.000 kr på den. 10 kr för 12.000 kr är billigt! Medan jag väntade på tåget, så tittade jag närmare på lotten och det visade sig att alla vinster var i form av presentkort hos just "Guldfynd". Meh! Jag kände mig lite lurad, men ryckte på axlarna för jag vinner ändå aldrig. Elin skrapade lotten och jag vann inget.


Smörgåstips: färskt vitt bröd med mycket Philadelphia-ost och några tunna skivor rökt skinka. Mums! Jag vet att bröd inte är kompatibelt med LKHF-kosten, men vem orkar bry sig. >:- P 


När jag kom ut i morse, så var jag nära att vända om och gå hem för det var SVINKALLT juh!!! Jag hade mockajackan och halsduk, men jag hade behövt vantar och mössa oxå med de kalla vindarna. Typiskt aprilväder? Nere i Skåne har det åskat. Det är svårt att tro att det är ett och samma land ibland.


Jag vill säga TACK för alla positiva kommentarer om mina kort! Jag blir så glad! De finns faktiskt till försäljning under länken "Här finns mina bilder". Nu fungerar även företagets hemsida efter mycket tjafs med webhotellet. Försäljningen har funnits i ett par år, men ingen köper och jag klandrar dem inte. Om man vill sälja, så måste man göra reklam för sina produkter och det gör inte jag. Jag tror inte tillräckligt mycket på mig själv för att sälja mig själv.


Fridens.



Av Ewa - 7 april 2009 21:08

Det enda påskpyntet hos oss är 2 blockljus, ett gult och ett grönt. Punkt slut.

Av Ewa - 7 april 2009 21:05

Den här fick jag av Sussi idag.

Snygg, eller hur?


Fridens.

Av Ewa - 7 april 2009 21:03

Jag fixar inte att vara tacksam idag.

Det går nedåt.....


Fridens.

Av Ewa - 7 april 2009 14:54

Min "startsträcka" när jag promenerar dvs innan jag får upp fart & flås, har varit lång ett tag nu. Idag promenerade jag 85 minuter med lång startsträcka, men för första gången på länge orkade jag äntligen pressa mig själv i uppförsbackar. Förra gången gick den här rundan, så tog det 100 minuter. Idag lyckades jag dra ned tiden med en hel kvart (varför det nu ska vara bra att hålla reda på - jag är ingen tävlingsmänniska och jag tävlar inte ens med mig själv!), men det resulterade i att den sista hat-biten hem kändes tyngre än vanligt och jag nästan vinglade sista meterna. :-P   Idag stretchade jag FAKTISKT eftersom vaderna har känts som stora knutar i några dagar. Jag tog mig till och med ned på golvet och använde en av yoga-positionerna för att sträcka ut höft- och lårmuskler. De gånger jag tar mig tid att stretcha ordentligt (jag gör alltid det efter stryketräningen), så är det sååååå skönt efteråt och kroppen känns lätt och mindre motsträvig. Varför är det så svårt att komma ihåg?? Min kropp har skickat små meddelanden till mig i form av stela leder, långa startsträckor och allmän osmidighet vilket jag tolkar som att det är dax att börja yoga igen. När jag fyllde år förra året, så fick jag en urfin rosa/grå yoga-matta som jag - skam till sägandes - har använt endast en gång. *skammens rodnar färgar mina kinder*  Yoga är perfekt som komplettering till styrketräningen och promenaderna.


Fridens.
Av Ewa - 7 april 2009 10:10

Av Ewa - 6 april 2009 17:50

Årets första våfflor smakade smaskens!

Dagens promenad i strålande solsken.

Pär fixar morgondagens veckohandling själv. :-) (Jag stryker hans skjortor i stället.)


Fridens.

 

Av Ewa - 6 april 2009 16:02

........om tandläkare lever som dom lär när det gäller tandborstning, tandtråd och fluorsköljning?


*om ungefär en månad ska jag dit och blir bannad*

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards