Alla inlägg den 22 februari 2009

Av Ewa - 22 februari 2009 16:51

Snön faller ned

Tiddelipom

Allt mer och mer

Tiddelipom....

Av Ewa - 22 februari 2009 15:53

Min ork har kommit tillbaka.

Våra marsvin har det bra hos oss - prima liv!

Det känns fortfarande härligt nystädat.


Fridens.

Av Ewa - 22 februari 2009 15:19

Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!


Lycka till!


1. Vad heter du? Ewa

2. Ett ord på fyra bokstäver: Evig

3. Flicknamn: Elin

4. Pojknamn: Efraim

5. Yrke: Elektriker

6. Färg: Ebenholtz

7. Klädesplagg: Ecco-skor

8. Mat: Efterrätt

9. Sak i badrummet: Extra toalettpappersrullar

10. Plats/stad: England

11. En orsak att vara sen: Ett marsvin behövde gos

12. Något man skriker: Elden är lös!

13. Film: Erin Brockovich

14. Något man dricker: Eftermiddagste

15. Band: EMD

16. Djur: Elefant

17. Gatunamn: Engelsbergsvägen

18. Bil: EPA-traktror

19. Sång: Endless love

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Efterfest


Fridens.

Av Ewa - 22 februari 2009 12:23

Det började snöa i går kväll och när jag drog upp rullgardinen så var det vitt, vitt, vitt och dessutom blåsigt. Än en gång väcktes jag av Muse. Jag hade hoppats att det räckte med att dra ned volymen till noll, men icke. Ikväll ska jag stänga dörren till Elins rum. Jag har ingen lust att mixtra med inställningarna till hennes stereo för då blir hon kanske galen.


Jag kravlade ur sängen vid halv 9 och gav sötgrisarna frukost. Medan de åt, så bytte jag deras handdukar på golvet och städade golvet lite. Senare idag ska jag städa båda burarna. Det blev en snöpulsande tur till affären för att fylla på mjölk- och bananförrådet och det var tungt att gå. Det var ännu tyngre att sopa trappan och skotta gången som var dolda under blöt snögubbesnö. Det snöar mer nu, men jag tänker INTE skotta en gång till. Nå'n måtta får det vara. Dessutom känner jag av vänster knä igen.


När jag gick till affären, så var gångvägen runt gården inte plogad ännu. Trappornas steg var försvunna under snön. När jag kom ned till vägen, så var den plogad. Den stora parkeringen vid stationen var oxå plogad och lätt att gå över, men det gick en tydlig gräns vid nästa gångväg och jag fick pulsa igen. Det är så pinsamt tydligt att fotgängare inte prioriteras lika högt som bilar och deras förare. Om jag ska hårdra det hela, så kan bristfällig plogning leda till sämre folkhälsa. Alla människor vet ju att något så enkelt som dagliga promenader befrämjar hälsan och ju äldre man är desto viktigare blir det. När snön ligger tjock eller när trottarer och gångvägar är täckta av knölig is, så känner många att de helt enkelt inte vågar gå ut. Jag kan känna så när det gäller is för om jag halkar och står på öronen, så vet jag inte om jag kommer att gå ut mer efter det. Ploga för folkhälsan alltså!


Lunchdax! Det får bli en ostomelett gjord på grädde och så den vanliga kannan med te.


Fridens.

Av Ewa - 22 februari 2009 09:20

Årets deltävlingar kommer att gå till historien! Dels för att jag bryr mig om att hänga med och dels för att jag - tre gånger i rad! - har fått som jag velat. Det är inte klokt! Jag såg bidragen igår och blev imponerad av Molly som bara är 16 år, men har en röst som ger mig rysningar och en scenvana som flera andra av kvällen artister skulle ha behövt. Elin fick förresten Mollys autograf för ett par somrar sedan när hon och systrarna uppträdde på Öland. :-)


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards