Alla inlägg den 26 juli 2008

Av Ewa - 26 juli 2008 17:23

"The heat is on" med Glen Frey.

Passande titel en dag som denna.....

Av Ewa - 26 juli 2008 16:25

Det får vara upp till +20, knappt det, men när termometern segar sig uppåt mår jag sämre i samma takt. Igår skrev jag om diverse värme-krämpor och idag lägger jag till ännu en eftersom det är ÄNNU varmare: jag blir irriterad och snäsig. Jag känner mig aldrig torr och sval. Så fort jag gör något som att gå från ett rum till ett annat, så blir hela jag klibbig. BLÄÄÄÄÄ!!! Jag längtar till hösten! Jag har aldrig varit någon värme- eller sommarmänniska. Var 17 kom den här värmeböljan ifrån??? Ingen som helst förvarning! Igår lade jag mig i soffan och läste för att sedan lura till och det var så skönt! Korsdraget gjorde att det fläktade. Jag gjorde likadant idag; läste en dryg timme och sen zzzzz.... Knasluvan som jag är gift med gick ned till Konsum enbart i syfte att köpa mjöl och ställde sig sedan och bakade bullar!!! Även om termometern visar +29, så är tydligen värme relativt.  :-P


Jag har snart läst ut "Fri" av Natsuo Kirino och den är väldigt bra! Det är alltid kul att läsa om andra miljöer och andra kulturer (den utspelar sig i nutidens Japan). CD-boken, "En geishas memoarer" utspelar sig även den i Japan och den är vansinnigt bra!!!  Jag har hunnit till CD 15 av 17 och jag försöker att få den att räcka lääääänge.



En vecka med LKHF-kosten och det känns prima!

Jag har beställt dr Dahlqvists bok, så att jag kan göra allt ordentligare och dessutom skaffa mig argument när Pär och jag eventuellt  hamnar i en diskussion om varför fett är bra. Det som jag upplever som den största skillnaden jämfört med VV är att jag känner mig mer avslappnad i förhållande till att äta eller inte äta. Det är MYCKET enklare att veta vad jag ska låta bli än att försöka räkna ut points-värde och hur många points som är tillåtna för att inte gå över min dagliga mängd. När jag är avslappnad, så blir jag på bättre humör. Dessutom är allt så gott! "Fet-youghurt" som är härligt krämig och fyllig och som smakar något även när den är naturell! "Fet-margarin" som jag dessutom kan bre på tjockt av. Feta ostar som varken är torra eller smaklösa. De senaste kvällarna har jag druckit te och ätit "Finn Crisp" med margarin och Brie-ost. Åååååh, så ljuvligt.... Jag dricker mjölk till maten som är betydligt godare än vatten. Jag äter knäckebröd med lite kolhydrater men med margarin, mycket pålägg och t.ex gurka. Till middagen brukar jag äta som vanligt, men i stället för pasta, ris eller potatis, så tar jag en sallad och jag känner mig inte trött eller tung efteråt. På måndag är det vägning igen och jag hoppas att åtminstone 4 hg har försvunnit för det innebär minus 2 kg vilket betyder en ny armbands-klocka! :-D   Jag har kvar min fria lördag vilket har inneburit flingor i frukost-youghurten och tacos till middag. Naturligtvis blev det ett par av Pärs nybakta bullar, men de var inte goda och då menar inte att det var FEL på dem utan att jag inte hade det vanliga fikabröds-suget. Det kan i och för sig ha med värmen att göra. Jag är mer sugen på salt och just nu är det "Djungelvrål" som gäller.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards