Alla inlägg den 30 augusti 2007

Av Ewa - 30 augusti 2007 15:43

Jag hade tänkt att sova lite längre idag, men när jag gick upp för att gå på toaletten, så var klockan bara 7.54 Det kändes inte som någon bra idé att krypa ned i sängen igen, så gosade med grisarna och släppte ut dem, plockade undan lite disk och startade en tvättmaskin. Sedan åt jag frukost och efter det sov jag i soffan i två timmar. Lite försenad sovmorgon kan väl det kallas. Jag sov tungt och drömde massor, i synnerhet en återkommande mardröm där vi, av någon outgrundlig anledning, har flyttat tillbaka till Södertälje. Vi bor dessutom i den lägenheten där ingen av oss trivdes och där grannarna var högljudda idioter som var, milt uttryckt, otrevliga mot sina barn. Jag var tvungen att verkligen anstränga mig för att få upp ögonen och FÖRSÄKRA mig om att det inte var mer än just en mardröm. Vi flyttade hit för åtta år sedan och det är det absolut bästa boendet jag har haft sedan jag flyttade hemifrån; tidigare insåg jag inte hur mycket boendet påverkar mitt välbefinnande. Den första tiden här, så hade jag ofta, ofta just den där mardrömmen och jag vaknade alltid med en känsla av panik.


När jag hade vaknat ordentligt och helt och hållet insett att jag var kvar i mitt Paradis, så var det dax för mitt eget lilla spa. Ansiktsmask, hårtvätt och inpackning, kropps-skrubb och insmörjning. Jag kände mig såååå fräsch efteråt! På med mjukis-kläder och så ett glas juice. Det är lyx för mig.


När jag var liten, så läste jag Narnia-böckerna av CS Lewis. Jag läste favoriterna om och om igen. Tänk den som kunde gå in i garderoben och komma ut i ett sagoland.... Förra året kom filmatiseringen på "Häxan och lejonet" och jag tyckte nog att den var ganska bra. Eftersom jag inte minns några detaljer ur böckerna, så kunde jag inte jämföra, men jag fick uppfattningen att filmen var trogen boken. Idag såg jag om filmen och tyckte att den var tråkig. Det kan bero på tre saker: jag var FAKTISKT inte på filmhumör, det var fel sorts film just då eller så var den tråkig redan första gången. Den har en sak gemensamt med "Sagan om ringen"-filmerna och "Star wars" och det är kampen mellan det onda och det goda och det är alltid tacksamt att skriva eller att göra film om. Det jag tycker är träligt är alla dessa storvulna strids- och krigsscener. Allt detta våld! Jag blir bara känsligare och känsligare. Eller är det mer kräsen? Det blev en hel del överhoppade scener idag.


Nu har AdLibris skickat böckerna!!!

Jag försöker att läsa "Låt den rätte komma in" så långsamt jag kan (för jag vill inte börja på ännu en bok innan de nya har kommit), men det är svårt för den är så bra och rrrrruggig!


Adjö.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards