Direktlänk till inlägg 4 januari 2010

Viktdiskussion undveks

Av Ewa - 4 januari 2010 15:19

Pär och jag tog bilen till Konsum för att veckohandla. Jag köpte en Fazers Blå. Pär tycker som vanligt  att jag äter för mycket så'nt. Jag valde att inte säga nå't. Blir det bättre av det, undrade han. Självklart inte, men eftersom ämnet är så dj-a känsligt för mig och jag inte klarar att diskutera det utan att det slutar med gap och skrik, så väljer jag att inte svara.


Jag var på dåligt humör när vi kom hem. Pär tog på sig springskorna och stack ut. Elin var ute på fotorunda med en kompis. Det var endast marsvinen hemma och DE är alltid snälla och DE säger ingenting om vad jag äter eller inte äter. Lotta höll mig sällskap medan jag plockade in grönsakerna och provsmakade vitkålen och en paprika.


Medan Pär var ute och studsade, så skrev jag ett mail till honom. De senaste månaderna har jag inte gjort några som helst försök att gå ned i vikt, men han har lyckats hålla inne med alla sina åsikter och DET är jag tacksam för. Nu har han emellertid börjat "läcka" igen. Den här gången bad jag honom om hjälp och han KAN hjälpa mig genom matlagningen. Jag vill att han går över mer till LKHF än vad han lagar nu; i nuläget blir det ofta "vanlig" mat där jag avstår från pasta, ris och potatis, men LKHF-recepten kräver lite mer. Det ÄR mer fett i de recepten och tack vare det blir mättnadskänslan en annan och den varar längre. Eftersom middagsmaten är det viktigaste målet mat för mig, så är det bra om det blir mer LKHF: om jag blir mätt LÄNGRE, så försvinner det där godissuget som alltid kommer framåt 21-22 och då blir både Pär och jag nöjda.


Fridens.


PS. Fy f-n vad leds jag blir!

 
 
Jag

Jag

4 januari 2010 22:02

Förstår att det här är jobbigt och själv äter jag ju allting utan att gå upp nämnvärt i vikt. Ja under julen kanske men detta brukar ju försvinna innan sommaren kommer. Jag tränar ju istället och rätt så hårt under veckan och det kanske gör sitt till. Så inget är ju gratis.
Tycker också att du och Pär bör hjälpas åt med maten om den är krångligare än vanlig matlagning. Du får samla på dig lite recept på data och sedan köra igång så det blir lite variation för er också.

Lycka till massor nu och gör slag i saken nu också.

http://sancha.bloggagratis.se

 
Jag själv

Jag själv

4 januari 2010 22:07

Sanna: vi har redan 2 hela böcker med bara LKHF-recept och fler lär det bli! Han erkände själv att han varit slö med att göra LKHF-mat.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Nannis

Nannis

5 januari 2010 10:31

Kan vara krångligt att laga flera olika middagar, men kör ni på samma så kan det ju bli som ovan, samla recept och läs böckerna dina - kör på :)

Jag kör ISO-dieten nu, den är himla lätt att laga och gå efter. Sen mår jag toppen också! Märkt det i jul när jag frångått den, då kom magont och suget tillbaka. Så nu blir det skönt att gå tillbaka :)
KRAM

http://nannis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards