Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

I natt jag drömde......

Av Ewa - 12 juni 2010 22:40

.....att jag satt fast i ett riktigt dåligt äktenskap med en färgad man som hela tiden knuffade mig ur sängen. Mitt dåliga äktenskap diskuterades av Oprah med gäster och alla höll med om att min situation var eländig. Fruktansvärd.   


* drömhopp*


Jag vankade omkring i ett tomt hus och kände mig eländig till följd av mitt eländiga äktenskap. Genom ett fönster fick jag syn på en otroligt stilig äldre herre iklädd full uniform ā la högtidsdräkt. Han gick rak i ryggen och höll en liten smyckesask i sin utsträckta högerhand. Jag hörde klart och tydligt att han frågade efter mig. Han hade för avsikt att fria till mig för att på så sätt befria mig från den knuffande man jag var gift med.    


Den stilige äldre herren* hade hört talas om mitt dåliga äktenskap genom Oprah och det visade sig att han kände mig sedan jag var liten. Han var min farbror som hade älskat mig ända sedan jag föddes och han hade flera foton på mig som nyfödd. Det var tydligen så att jag inte var speciellt önskad eller älskad som liten, men han hade satt sig i sinnet att gifta sig med mig när jag blev äldre. Nu skulle han lämna sin nuvarande fru och rädda mig.    


* drömhopp *

 

Den stilige äldre herren och jag satt och diskuterade med hans vuxna barn. Ett av barnen var en dotter, närmare bestämt Monica Geller från serien "Vänner". Hon var mest negativ till att vi skulle gifta oss och diskussionerna var häftiga. Till slut drämde jag till med att hon bara var avundsjuk över att hon inte hade det jag hade.


Vi gifte oss i alla fall, men tyvärr, så vaknade jag innan jag egentligen fick veta hur det gick. *morr*


Som så ofta med speciella drömmar, så hängde känslan av den kvar länge sedan jag hade vaknat. Det var en romantisk känsla som gjorde att jag kände mig omhändertagen och skyddad och överöst med uppmärksamhet. Om jag ska våga mig på en egen tolkning, så symboliseras FK av det dåliga äktenskapet. Oprah med gäster symboliserar att fler borde uppmärksamma hur vi långtidssjuka behandlas. Min farbror symboliserar förmodligen min önskan om att någon ska ta över och ordna upp allt; sätta mig på en piedestal för att skyddas. Monica Geller är en Otäck Anställd hos FK. Däremot kan jag inte lista ut varför det blev just min farbror.


* Jag har faktiskt en farbror som alltid har varit oerhört stilig; männen på pappas sida av släkten är snyggingar allihop. Just den här farbrorn var FN-soldat och arbetade sedan som polis (uniformer). Han bör vara i 75-årsåldern nu, men var inte fullt så gammal i drömmen.

 

Drömmar är fascinerande!


Fridens.


 
 
Gröngöling

Gröngöling

13 juni 2010 13:21

Ball farbror du har!
Tycker det låter som att du har mycket positivt inom dig och runtom dig som vill skydda dig och som ställer upp för dig. Tur det, när det blåser.
Fin dröm med symboler...
Håller alltjämt tummarna för allt det här med fk.
Kramar

http://grongoling.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

13 juni 2010 21:33

Intressant!

http://fundringarsdotter.bloggplatsen.se

 
margus

margus

14 juni 2010 23:29

Som du säger, det är fascinerande vad hjärnan kan hitta på. Tänker ofta på drömmar som små filmer. Då är vi alla regissörer;-)

http://margus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards