Alla inlägg under juni 2014

Av Ewa - 11 juni 2014 21:00

Jag var hos tandläkaren idag och jag har ett hål som måste lagas. Det här hålet var på gång redan förra gången för 2,5 år sedan. Jag ska tillbaka i början av augusti. Det är tur att min tandläkare, DJ är så trevlig. Idag blev tänderna, röntgade, polerade och fluorbehandlade. 


  

Av Ewa - 9 juni 2014 20:48

Klockan 9 gick jag hemifrån med Shoemed som mål. Jag klev in genom deras dörr kvart över 10, men då hade jag irrat fram och tillbaka längs Sveavägen en stund eftersom jag naturligtvis valde fel uppgång från t-banan. Dessutom tog det en lång stund innan jag fattade var på Sveavägen jag hade kommit upp, jag kände inte igen mig alls. Nästa gång kommer det att gå smidigare. Bortsett från Hötorgets t-banestation väljer jag sällan fel uppgång mer än en gång. Jag hade rekat på MBT:s egen sida, kollat in nyheter och modeller, så jag visste redan vilken modell jag ville ha och jag visste att den fanns i lager i affären. MBT Hiari och den är rosa. Det är nog den snyggaste MBT-modellen som jag har haft. 

På vägen till affären var jag barfota i ett par andra MBT och trots att jag hade plåstrat om båda hälarna, så fick jag lik förbannat skavsår, men bortsett från det är de jäkligt sköna. Jag hade förstås egna strumpor med för att

prova med och eftersom de nya skorna var så sagolikt sköna och trycket på skavsåren avtog valde jag att behålla de på och ta de gamla i kassen. Häpp! Hiati-modellen har en något bredare sula, Dynamic-sula, som de allra första modellerna hade och det var det som avgjorde mitt val för jag har saknat stadgan som blir helt annorlunda. Det blir mindre jobbigt för knäna och för den stukade foten. Jag vet att jag tjatar, men MBT är världens bästa skor!


      

Av Ewa - 8 juni 2014 21:47


 Selma - världens finaste kanin!


Här är när Elin hade hämtat henne i september 2012 och då var hon 6 veckor. Kolla öronen. 



Följande bilder är från i år. Selma har vuxit i sina öron och fyller 2 år om en dryg månad. 

   


Det finns ingen som kan gosa som matte......

   



SoS: Selma och Stinkslangen (som mjukisormen kallas)


       

Den som kan motstå dessa ögon har inget hjärta och göre sig ej besvär hos oss.



 




Av Ewa - 7 juni 2014 20:42

Idag såg jag färdigt säsong 9 av Dallas och det är den säsongen som avslutas med att Bobby står i duschen och att allt visar sig har varit en dröm/mardröm. Det är så dåligt att det är bra och det är som de säger i extramaterialet: oavsett vad man tycker om den cliff-hangern, så minns man den. O ja!


Säsong 9 producerades 1986 och hade vid det laget fått stor konkurrens från bl.a Dynastin och Cosby. Något måste göras för att inte serien skulle krascha och när man bad Larry Hagman (JR) om idéer svarade han att han ville ha tillbaka Bobby. Patrick Duffy (Bobby) hade krävt att få dö ordentligt i sista avsnittet av säsong 8 för han ville definitivt inte komma tillbaka till serien utan i stället satsa på en filmkarriär. Jag tolkar det som att filmkarriären inte gick riktigt så bra som han hade hoppats eftersom han svarade ja när han blev tillfrågad om att komma tillbaka. Dessutom var publiktrycket stort för att Bobby Ewing skulle återuppstå från de döda. Jag såg extramaterialet till en tidigare säsong där Larry Hagman och Patrick Duffy pratade om cliff-hangers och det var löjligt stort hemlighetsmakeri när det kom till just duschavsnittet, inte ens Patrick Duffy visste något. Leonard Katzman hade lurat i honom att han skulle göra reklam för en tvål och säga något i stil med: "Good morning! This is how we keep clean in the Duffy family!". PD hade tydligen fått stå i den där duschen större delen av dagen innan LK var nöjd och när det kom till kritan var det bara "Good morning!" som användes. Kanske var Victoria Principals (Pam) förvåning äkta när hon hittade honom i duschen för hon hade väl inte fått veta något hon heller.


När jag någon gång ser om hela serien ska jag komma ihåg att det faktiskt är fullt möjligt att hoppa över säsong 9 som jag tycker mestadels var fånig med väl skruvade intriger där det fanns med både dubbelgångare och smaragdgruvor, barn med Downs syndrom och fejkad död. När säsong 10 börjar, så tar de vid där 8:an slutade. Faktiskt. Förutom att ungarna har blivit äldre och damernas hår vuxit ut, så går det att inbilla sig att hela 9:an var en dröm mardröm. 


Mot slutet av 9:an kommer Ben Stivers in i handlingen, spelad av Steve Forrest, när han söker jobb på South Fork. Han är inte med så mycket, men man hinner få uppfattningen av att det är något skumt med honom. I andra avsnittet på säsong 10 dyker Wes Parmalee upp när han söker jobb på South Fork och det är Steve Forrest som spelar honom oxå! Precis samma klädstil med snusnäsduken runt halsen, men skumheten kommer på en gång för han har ett gammalt foto av Miss Ellie bland sina ägodelar. Varför bytte de namn på rollfiguren? Jag minns vad som kommer sedan, anledningen till skumheten, men det är ingen anledning till att han fick ett annat namn.


I säsong 7 blir Barbara bel Geddes (Miss Ellie) utbytt och jag har för mig att det berodde på att hon var sjuk. I stället kom Donna Reed. B del G och DR är helt olika som skådespelare och då menar jag inte bara till utseendet. Trots att de var jämnåriga var deras spelstilar helt olika. B del G var mycket mer naturlig och levande. DR var typisk 40-talare med ett stelt kroppsspråk och mimik och med en benägenhet att bli tom i blicken. När en skådespelare blir utbytt, oavsett anledning är det kanske lika bra att bytet blir maximalt och det måste vara anledningen till att DR:s Miss Ellie var en sminkad, parfymerad, högklackad, smyckad, hårsprejad amerikansk tant jämfört med den avslappnade, osminkade, lågklackade, ibland byxklädda, urgulliga Miss Ellie som B del G gjorde. De var så olika att jag tyckte att JR och Bobby borde ha utbrustit "Det där är inte vår mamma!" när de fick se henne.


                        Barbara bel Geddes                              

     

Donna Reed            

   

  


Av Ewa - 7 juni 2014 20:40

Ahlgrens bilar med chokladöverdrag är inte lika goda som Polly med smak av Ahlgrens bilar.

Lustigt.


  

Av Ewa - 7 juni 2014 15:58

Idag har jag kompromissat med mig själv och det är bland det svåraste jag vet. Det är antingen eller som gäller, men i verkligheten går det inte alltid att göra så. Jag lär mig och idag var det lektion förtifjorton.  Jag ville inte att det skulle bli som när jag försökte träna i tisdags, att jag måste avbryta för att jag inte orkar.

"Låt bli att träna då!" hördes mitt slöa jag hojta.

"Du måste ta dig över tunghets-tröskeln och förresten - kom ihåg de där fotona som Pär tog i förra veckan....." hördes min inre slavdrivare. Åh, fy fan - de där fotona! Sedan hördes en liten otränad röst som jag kände igen som min inre Medlare eller Kompromissläraren:

"Varför måste du köra ett helt pass? Du kan väl köra en lättare variant? Dra ned på tempot. Lite är bättre än inget.".

En lättare variant. Lite är bättre än inget. 

När jag väl hade bestämt mig för det kändes det lättare. Mitt samvete pallade inte tanken på att hoppa över träningen helt, men det protesterade inte mot att kompromissa. 


Det blev inget höjdarpass med endorfinkickar eller ens lustkänslor och tillfredsställelsen efteråt uteblev, men lite är bättre än inget. Suck.


  

Av Ewa - 6 juni 2014 20:53

Jag städade idag och foten tog stryk de luxe. Den känns stubbig igen. Det är 7,5 månad sedan jag stukade den och den har fortfarande inte läkt. Det är helt sinnessjukt! Jag blir så jävla leds!!


  

Av Ewa - 5 juni 2014 16:47

20 minuter till apoteket i rask takt inklusive en nedblötande regnskur och 40 minuter hem i rask takt via Konsum. Jag gick faktiskt in på ICA i Salem och kollade om de möjligen sålde paraflaxer för det gör ju Konsum ibland, men nej. Som tur var regnade det inte mer på mig när jag gick hem och därför tog jag en omväg. 


Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: det finns inga bättre skor på denna jord än MBT!!! Nu har mina skattepengar klirrat in på kontot och de tänker jag investera i ett par nya MBT. Mina nuvarande MBT fick ny silvertejp på insidan av bakkappan, men det resulterade bara i ett skavsår på andra hälen. 


Pär är på Öland över helgen. Igen. Selma har bott hos oss den senaste veckan och det var tänkt att Elin skulle hämta henne imorgon, men hon saknade sitt hjärtegull så mycket att hon kom redan idag eftersom hon ändå var ute och åkte. Både Elin och Robin tycker att Selma kan bo här mer än hon gör, men där är Pär och jag eniga: Selma är Elins kanin, Elin är huvudansvarig. Robin tycker att Selma är skräpig och förstör golvet med sitt krafsande, men det får han för tusan sätta sig över. Selma har funnits med i bilden hela tiden som han har känt Elin och hon är en del av paketet. Pär och jag tar gärna hand om Selma om Elin inte kan, men vi accepterar inte att vare sig hon eller Robin förutsätter att Selma kan bo här. Icke, sa Nicke!


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards