Alla inlägg under juni 2014

Av Ewa - 24 juni 2014 20:53

Ork plus koncentration är lika med endorfiner. Jag tränade med gummibandet idag och kände att "Där satt den!". Efter flera tunga och halvmotiga pass föll det äntligen på plats och det var så skönt och roligt! Nästa gång kommer jag att öka till fullt antal repetitioner.


Det är viktigt att göra övningarna rätt oavsett träningsform och inte bara för att man kan skada sig om man gör fel utan för att få maximal effekt. Jag upptäckte det förra gången vid uppvärmningen. Jag genomförde inte steget upp på pallen fullt ut dvs. jag klev inte upp helt och hållet så att benet sträcktes. En form av fusk för när jag korrigerade mig själv blev det jobbigare. Det var samma sak med de djupa knäböjen. Det blir en jäkla skillnad när jag rätar upp hela kroppen och skjuter fram höfterna och det tar ännu mer på rumpan.


  

Av Ewa - 23 juni 2014 21:32

En promenad på 20 minuter till vårdcentralen och en raskare variant på 35 minuter hem. Jag hade mina "vanliga" gympaskor och förutom svaga protester från skavsåret klarade jag mig bra.


Läkare AT, som jag faktiskt träffade i november när jag hade ögoninflammationen, hade idag som uppgift att gå igenom mina recept.Igår kollade jag upp recepten på apotekets hemsida och nästan alla var helt slut. Besöket kunde gå på 2 sätt: antingen skulle jag få dra min hela medicinska historia eller så skulle läkaren inte fråga något. Det blev någonting mitt emellan. Hon förnyade alla recepten rakt av, men som vanligt blev det tveksamheter angående Stilnoct (Zolpidem) fast inte det vanliga tjatet om beroendet. Hon funderade mer på om hon kunde lita på mig så pass att hon kunde skriva ut en större mängd än för 1 månad i taget. Jag sa att hon kunde lita på mig och att jag inte hade för avsikt att försöka ta livet av mig med hjälp av tabletterna. Jag sa oxå att det egentligen inte innebär några större problem, än de som rör min bekvämlighet, att jag måste ta mig till ett Apotek för att hämta ut dem (den sortens medicin skickas inte med posten) och då skrev hon ut för 1 månad i taget. Besöket tog en kvart. Nu ikväll såg jag att hon missade att förnya Omeprazol, så då fick jag fixa det via Vårdguiden.


Jag blev satt på en väntelista för att få en stadigvarande läkarkontakt som kan hålla koll på min hälsa, men läkare AT insisterade på att kolla blodtrycket med anledning av mina många mediciner. Senaste gången jag kollade blodtrycket var för precis 3 månader sedan och då var det 110/70. Idag var det 113/90. Den lilla förändringen kan bero på stress i samband med besöket vilket är väldigt vanligt.. Det är inte många av mina värden som är som de ska utan att jag medicinerar så att de håller sig i schack, men blodtrycket vill jag nästan malla mig över just för att det är bra trots mina 30 kilos övervikt. Man får vara glad för det lilla!


Något annat som gjorde mig glad idag var endorfinerna som kom igång när jag fick upp farten på väg hem och att regnet höll sig kvar i molnen tills jag kom in på gården då de började falla, stora och extra blöta. Den här trädstammen med blommorna ser jag varje gång jag går ned mot stationen och jag vrider nästan nacken ur led för att se den så länge det bara går. Det är så makalöst vackert att jag tog mig friheten att kliva in på husägarens tomt för att fotografera. Titta!

        

Av Ewa - 22 juni 2014 21:36

När jag fick höra talas om förvandlingskort under författarkursen var min första tanke bokstavlig: det var kort som förvandlades. Det hade varit coolt! Det som "förvandling" syftar på är att själva bilden t.ex klöver 4 har förvandlats till en illustration, ett litet konstverk, ofta klurigt. Jag har stor användning av dessa kort som fantasieggare och inspiration och jag har tittat runt på nätet och hittat olika varianter, men ingen lika läcker som den vi hade under kursen som Tony Meeuwissen har illustrerat. Mitt ha-begär var väckt och gick inte att släcka och efter ett klickande hit och dit på olika sidor (det finns naturligtvis entusiaster som samlar på den här sortens kortlekar) hittade jag en möjlighet att köpa ett nytt exemplar via Amazon. Pär är mer van att handla på utländska sidor och hjälpte mig. Den kom i förra veckan och är nog ett av de vackraste föremål som jag har ägt. 


  


Boken till vänster och kortleken i sin ask till höger.


De 4 sviternas äss.

       

Boken innhåller verser (på engelska) till alla kort och versen till klöver 4 är nog en favorit tack vare ordleken:

 

"I am a gold lock.

I am a gold key.

I am a silver lock.

I am a silver key.

I am a brass lock.

I am a brass key.

I am a lead lock.

I am a lead key.

I am a monk lock.

I am a monkey."

 

 



Av Ewa - 22 juni 2014 21:11

......gör att hela kroppen värker. Jag promenerade 80 minuter idag (inga stavar för jag bar på paraplyet i stället) och den första halvan var bra, men sedan domnade tårna bort och jag var tvungen att knyta om skorna. Det hjälpte inte nämnvärt. Stuk-foten började protestera och så kände jag att det var en ny blåsa på g nedanför monsterblåsan. Till och med hälsporren försökte göra sig hörd. Resten av dagen har stuk-foten känts stubbig och jag har haft ont i ryggen. JAG VILL HA ETT PAR NYA FÖTTER! Magen är helknäpp. Efter 1,5 Dallasavsnitt blev jag så sömnig att jag lade mig ned i soffan och sov 1 timme. Jag kände mig något mindre grinig efteråt.


  

Av Ewa - 20 juni 2014 21:18

Tidningen Skriva har en novelltävling med slutdatum sista augusti. Första priset är 10.000 kr och det skulle onekligen vara välkommet, men även de övriga priserna skulle jag uppskatta: en läsplatta eller presentkort hos Adlibris. Jag har skrivit en novell, min första novell och nu tänker jag skicka in den. Alea jacta est!



Av Ewa - 20 juni 2014 20:51

Pär och jag veckohandlade på Konsum och då fick jag tillfälle att prova att ta på mig skor igen och det gick bra! Jäss!! Jag fick blodad tand och bestämde att jag skulle köra ett pass med gummibanden. Det var tungt, men inte äckeltungt och jag körde färre repetitioner. Det kändes himla bra efteråt! 


Jag passade på att byta bandage när jag duschade och visserligen har såret fortfarande en köttig färg, men ny hud är på g och jag kan trycka både på och runt omkring utan att det gör ont. 


  

De har en väldigt trevlig blå-gul färg tycker jag.

 

Av Ewa - 19 juni 2014 21:22

Jag hittade serien "Mildred Pierce" med Kate Winslet på Svt.Play Jag tittade på den första delen och fick mersmak, men när jag gick in för att kolla när nästa avsnitt kommer, så har serien försvunnit. Poff! Då frågade jag Svt.Play och fick detta svar: "Vi har tyvärr inte rätt att låta serien Mildred Pierce finnas tillgänglig i SVT Play när den nu sänds i repris.".  Det är klart att de ska ha koll på rättigheterna när de börjar sända en serie första gången, men jag tycker att det är ännu mer självklart när den körs i repris. Idioti!


  

Av Ewa - 19 juni 2014 21:04

Det här är det enda jag ser av fotbolls-VM!


"Macaroni, spagetti!!"


  


PS. Pär å jag är genuint ointresserade av sport och har noll tävlingsinstinkt, så när Elin berättar för mig att hon tittar på fotbolls-VM tillsammans med Robin och att hon tycker att det är KUL är min första tanke: "Din förrädare!". Sagt med kärlek.


  


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards