Alla inlägg under mars 2014

Av Ewa - 5 mars 2014 21:18

Elin fyllde år igår och Pär, hon och jag firade henne på Jensens i Skärholmen idag. Den här gången var servicen väldigt bra och vi hade en riktigt trevlig, glad och serviceinriktad servitris. De flesta gånger som vi har varit på Jensens i Skäris, så har vi suttit i närheten av en högtalare och jag har alltid tyckt att volymen varit för hög (även om låtarna har varit helt i min smak - mycket 80-tal), men har aldrig kommit mig för att fråga om den går att sänka ("Var inte så gnällig!" är ungefär vad Pär har tyckt). Idag frågade jag just för att servitrisen var lätt att få kontakt med och tillmötesgående. Jag fick svaret att det inte går att sänka volymen för den är inställd på en viss nivå anpassad för restaurangen. Det kanske fungerar när där är fullsatt och samtalsvolymen till viss del tar udden av musikvolymen, men det har aldrig varit fullsatt när vi har varit där. Idioti!


För första gången orkade jag inte äta upp oxfilén och chokladmoussen blev för mäktig. Allt smakade utmärkt, pommes friten var perfekt frasig och köttet mört, såsen var krämig och moussen chokladig, men det gick inte. Det kändes.......konstigt. Har jag tröttnat på deras oxfilé, tro? Eller är matlusten dålig pga. förkylningen (jag fick inte i mig hela lunchen hellr)? Eller har magsäcken krympt för det är ju hela vitsen med att dra ned på mängden mat? Jag upplever det som att spenatpulvret har en mättande effekt. Visserligen har jag bara tagit 4 doser (idag blev det ingen eftersom vi åt ute), men jag har inte varit vare sig hungrig eller sugen på kvällarna. Fortsättning följer!


   

Av Ewa - 3 mars 2014 20:47

Förkylningen går sin gilla gång genom de olika versionerna. Den riviga hostan är över och har blivit lite slemmig, men är inte så påfrestande så länge jag är tyst och stilla. Idag flyttade virusarna sitt basläger till näsan. Jag hostar och hackar, nyser och fräser. Det är bullrigt. Jag hör knappt vad jag tänker. Jag har inte tränat på 1 vecka och jag blir så äckelleds när jag tänker på att det bara är att börja om från början IGEN. När foten faktiskt  känns bättre och hälsporren inte har hört av sig på ett tag, så ska naturligtvis någon annan kroppsdel jävlas nämligen knäet. Jag har ont strax nedanför och mot insidan av knäet på precis samma sätt som jag hade för 9 år sedan och det gick inte över av sig själv den gången.....


  


PS. Det känns som om Aptiless fungerar.

Av Ewa - 1 mars 2014 20:25

Månadsvägning. Jag klev upp på vågen och såg siffrorna, men kunde inte riktigt ta in dem. Jag klev av vågen, nollställde den och klev på igen och samma siffror visades: 102,6 kg. Den senaste månaden har jag lyckats gå ned 1,4 kg! När jag klev upp på vågen var jag så inställd på att se en vikt med en 3:a i som skulle ha inneburit en viktminskning i hekton och det var därför jag var tvungen att väga om mig. Viktminskningen är inget mysterium den här gången. Jag har medvetet ätit mindre och jag jobbar på att inte vara rädd för hungern - jag vill inte hamna i den mentala kostfällan jag befann mig i för 1 år sedan. Jag fortsätter att vara en fri-kostare, men aningen mer fokuserad på att undvika vissa kolhydrater och socker. Något som underlättar och som jag inte trodde skulle hända är att jag har tröttnat på Viva Lakrits ädelstenar.      Den sista påsen jag hade åt jag inte ens upp utan slängde ungefär hälften och det hände för en dryg vecka sedan. I mina vakna mardrömmar såg jag framför mig hur jag fastnade i ett livslångt lakritsberoende där en stor del av min tid gick åt till att åka runt till de få ställen som säljer just ädelstensvarianten och hamstra järnet medan jag blev fetare och fetare.    


Den knepigaste tiden på dygnet när det gäller att låta bli att äta har alltid varit kvällen för mig, runt 21 och senare. Det vore en sak om jag nöjde mig med en ordentlig, mättande och hyfsat nyttig kvällsmacka, men det är aldrig det jag är sugen på. Nä, det ska vara choklad och chips. Kanske läsk. Det Farliga Kvällstugget som jag numera kallar det. 5 kvällar av 7 vill jag hålla mig ifrån DFK och jag tänker öka på möjligheterna att lyckas genom att prova spenatpulver. Det heter Aptiless och innehåller spenat och thylakoider. Jag har inga förväntningar på att gå ned i vikt extra fort med hjälp av Aptiless, jag vill bara dämpa hungerkänslorna som är huvud orsaken till DFK. Det är värt ett försök!


  



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards