Alla inlägg under mars 2014

Av Ewa - 26 mars 2014 20:28

En 70 minuters promenad runt Flaten. Tvärmulet, iskalla vindar och bitvis småregnigt. Ingen höjdare direkt och jag var frestad att vända tillbaka mer än en gång, men till slut hade jag gått mer än halvvägs och då var det ju lika bra att fortsätta! Jag gick ut i ett alltför optimistiskt tempo och stötte på patrull vid första svaga uppförslut - tragiskt. Jag lyssnade på musik medan jag gick, men det lossnade inte och jag kände mig ovanligt otillfredsställd. Egentligen ville jag bara lyssna på "Blå koral", men jag vill heller inte att den ska ta slut och jag hade flera nya låtar i min lista, men, nä, det var ingen hit. Inga endorfiner, endast rödfrusna öron och en eftermiddag med en stelbenthet som inte uppmuntrar till fortsatta fysiska aktiviteter åsså hälsporren som inte har hört av sig på länge.


Promenaden var i första hand för kroppen, men brukar ju bli även för själven trots att det inte framgick av dagens utflykt. Något som däremot var för själen och enbart för själen var den bit morotskaka som jag köpte på Kaffestugan. Jösses, vad den var smarrig!!

   

Av Ewa - 25 mars 2014 21:35

"Dallas" och ABBA har en sak gemensamt och det är att de inte tillhör finkulturen. Det har aldrig ansetts som att ha god smak att lyssna på ABBA (en inställning som gick mig helt förbi då det begav sig), men jisses vilket avtryck de har satt i musikvärlden! "Dallas" kallas för såpopera och var ingenting för de som ville ha kvalitétsunderhållning, men det pratas fortfarande om den och den blev mallen för många efterföljande såpoperor. Jag tittade på "Dallas" från det första avsnittet (som sändes i Sverige 1979?) och nästan till slutet 1991. Det gjordes 357 avsnitt och Larry Hagman, som spelar ärkesvinet JR, var den enda skådespelaren som var med i vart enda avsnitt! Jag har sneglat på den här serien ända sedan den släpptes på DVD för flera år sedan, men tvekat in i det längsta. Tills nu. Det finns ingen vettig serie att lägga pengar och tid på och jag har gått igenom de flesta av våra filmer både 1 och 2 gånger, så nu har jag säsong 1 och 2 som såldes tillsammans för det facila priset av 119 riksdaler. Den är rolig att se igen! Inte rolig ha-ha utan som att se gamla bekanta. Gamla bekant kläder oxå..... Jag ryser! Tajta byxor med hög midja och utsvängda nästan i storlek med en tee-pee, polotröja under en midjekort vinterjacka med en låååååång halsduk hängade. För min privata del kan man lägga till ett par näbbstövlar. Så norrlandschict!


Dallasmygel blir legymsallaD.


  






Av Ewa - 25 mars 2014 20:56

Förra veckan fick jag en av sjuttielva utskick från Haléns som jag tänkte lägga i återvinningen direkt om det inte hade varit för att omslaget skvallrade om att det fanns nyinkomna träningskläder. Som om det skulle finnas SNYGGA träningskläder i MIN storlek. Fnys! Ändå kunde jag inte låta bli att titta och såg att det faktiskt fanns snygga träningskläder i min storlek, så på kvällen gick jag in på deras hemsida med målet att köpa nytt. Jag hittade byxor och överdel, men ingen sport-bh, så då gick jag över till Ellos och där fanns oxå snygga kläder i min storlek (förmodligen hittade jag mer sedan jag övergav önskemålen om en viss byxmodell där man ska vara vältränad från början). Det blev en komplett träningsuppsättning från Ellos.


Sport-bh från Gamourise som kändes väldigt bra när jag provade dvs. gott om stöd.

 

Träningströja som är slinkig och med tyngd i materialet vilket gör att den inte sitter åt eller fastnar.

 

Kortare träningsbyxa med en bred mudd under knäet och en rejäl linning och fickor där jag kan ha mobilen.

 


Jag ser fram emot nästa gummibandspass! Idag har jag vilat från hostan. Jag har bara suttit och dessutom varit ensam vilket innebär att jag inte har pratat, så hostan kom inte igång förrän Pär kom hem och jag började prata.


  





Av Ewa - 24 mars 2014 22:19

Jag har precis sett en dokumentär om socker på svt.play All forskning kommer numera fram till att socker är farligt, nästan ett gift. Att förbjuda sockret tror jag inte på, men att beskatta det skulle nog fungera i längden i alla fall för dem som har koll på vilka summor de handlar för.


"Att ändra sina matvanor som man har haft hela sitt liv är svårt och man måste respektera att det är svårt."

Läk Claude Markus


  

Av Ewa - 24 mars 2014 21:05

......ganska fräckt att inte förlänga en provanställning och när Elin sedan vill ta några extra pass uttrycka sig "Ja, du kan väl få dem då!" , men sedan ringa henne för att be att hon hoppar in med kort varsel eftersom de saknar personal? När Elin skulle börja där, så fick jag intrycket av att McDonalds var en bra arbetsgivare, men jag är inte lika övertygad längre. Visserligen är Elins närmaste chef kanske ingen klart lysande stjärna, men det är företagets policy som ändå väger tyngre.


När jag skrev om det fisiga antalet sjukdagar, så är det 6 dagar för ett helt år. Elins provanställning är på ett halvt år vilket innebär att hon har endast 3 sjukdagar att utnyttja. Hon har varit sjuk 4 dagar, så tack å ajöss!


  

Av Ewa - 24 mars 2014 20:39

Efter förra veckans återbudande av läkartiden för att kolla upp hostan, så bokade jag en ny till idag och tog mig iväg. Den sortens torr-hosta som jag har är inte "produktiv" (tror jag läkaren kallade det) vilket jag antar har att göra med att det inte finns något bacilluskpackat slem som måste ut och det finns egentligen inget att göra. Hostan kan hålla i sig upp till 2 månader efter en infektion. Ska jag behöva stå ut med det här energikrävande bullret i 5 veckor till?? Det finns inga hostmediciner som verkligen fungerar och läkaren verkade inte ha något till övers för Nipaxon som jag har använt. Det bidde en Pulmicort Turbuhaler som egentligen används vid astma, men som kan lindra vid den här sortens hosta, men det kan ta upp till ett par veckor  innan effekten märks. Vad leds jag blir! 


Läkaren, IH är alldeles ny på vårdcentralen och hennes välkommen-till-Salems-vårdcentral-blomma med kort stod fortfarande framme. Hon gav ett ambitiöst intryck i och med att hon lyssnade på lungorna (inget onödigt rassel där inne), tog blodtrycket (110/70), kollade om jag var feberfri (36, 7 - svar ja) och mätte även syresättningen av blodet (99%) som skulle ha kunnat indikera infektion. Bortsett från hostan, så är jag frisk. Jag fick även en tid för återbesök om 1 månad PLUS att hon ska ringa mig om 2 veckor för att stämma av. Lätt förvånad över att inte bara få ett recept och ett "Ring om du inte blir bättre!", så vinglade jag iväg. Hostande. 


Promenaden dit tog 25 minuter och gick bra. Det var efteråt som hostandet började för att inte tala om hur det var medan jag pratade med läkaren...... Promenaden hem tog oxå 25 minuter och gick lättare eftersom det mest var nedför. Eftersom hostan inte verkar ha med någon som helst infektion att göra, så tolkar jag det som att det inte är något hinder att träna, så vida jag orkar och det var skönt att komma ut och komma igång, så nu har jag soffat färdigt, men jag kommer att trappa upp försiktigt.


  

Av Ewa - 23 mars 2014 21:52

.....bilden i ett MMS från Elin och alla ni som oxå ääääälskar minionerna uppskattar den något infantila humorn.

 


     

Av Ewa - 23 mars 2014 21:37

Pär och jag såg "Oblivion" med Tom Cruise och jag tyckte att den var bra! För ovanlighetens skull, så hade jorden inte gått under till följd av människans utarmning av dess tillgångar utan pga. att månen hade förstörts med efterföljande katastrofer i form av tsunamis och jordbävningar. Utan att förstöra slutet för någon som ännu inte sett den kan jag säga att mina reaktioner innehöll orden "Vad?" och "Hmmmm....." och att det innebär att jag kommer att se filmen en andra gång för att få en ny vinkling.


Det finns inte en enda sci-fi-film eller framtidsvision där inte allt är avskalat ned till minimalism. Enkla, stilrena hus med enkla, stilrena möbler. Kläderna har enkla och funktionella snitt. Sminket syns inte och frisyrerna kräver ytterst lite omsorg. Hur kommer vårt språk att vara i framtiden, om 60 år som är den tidsperiod som utspelas i "Oblivion"? Det borde väl oxå bli lika avskalat och förenklat för att inte tala om att världens alla språk borde bli en enda mix. Nästa nisse som får för sig att göra en riktigt genomarbetad sci-fi film bör ta med även språket för då kommer jag att bli riktigt imponerad!


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards