Direktlänk till inlägg 27 november 2013

Årets månader

Av Ewa - 27 november 2013 20:45

Januari präglas av en sorts baksmälla och känns ofta tung och inte det minsta inspirerande och det är även då man ska börja träna. Det där dumma nyårslöftet som man avgav när man var full och nyårshatten satt på sned.

Februari är härligt händelselös.

Mars är oxå en behagligt lugn månad och så kommer ljuset tillbaka.

April tyngs av konstiga krav på att det ska bli vår pronto och om det snöar då, så kraxar domedagsprofeterna om att vi går mot en ny istid.

Maj kommer alltid med en försmak av sommarhets av typen "Nu är ljuset här, så sitt inte inne mer än absolut nödvändigt!" och har man inte börjat redan den 1 januari, så är det högtid att planera för att få baddräkten att passa.

Juni pressar folk till extravaganta studentskivor och fylleslag på midsommar och är nog den månad som har den största väderpressen under de 2 dygn som midsommaren har på sig.

Juli är fortfarande den stora semestermånaden och om man inte kan säga att man ska tillbringa den med familjen 24/7 och på spännande platser som även gör att man blir brun som en gammal sadelväska, ja, då har man inte haft semester.

Augusti innebär en slutspurt av sommaren, men drar ned tempot i och med återgången till skola och arbete även om man inte får slappna av alltför mycket för hösten är ju som gjord för nystarter och kurser.

September för med sig allt mer mänskligt tempo och kraven minskar.

Oktober är ännu lugnare och har ofta träd i flammande färger.

November, i alla fall den första halvan, är riktigt mänsklig och innebär minimala krav på uteaktiviteter och glatt humör, men under den andra halvan av månaden drar julhetsen igång.

December, som tillsammans med juli, måste vara årets stressigaste och mest kravfyllda månad med press på familjekramar, fester och tindrande ögon.


  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards