Alla inlägg under september 2013

Av Ewa - 2 september 2013 20:37

Idag har det skurat ordentligt och det blev aldrig mer än 15 grader och idag var det den första dagen som jag inte lät sovrumsfönstret vara öppet hela dagen eftersom det blev för kallt.


Jag gillar inte att ha skor på mig när jag tränar hemma, men i torsdax blev det nödvändigt när jag körde med gummibandet. Då upptäckte jag att det hade sina fördelar för fötterna fick mer stöd (duh!) och hälen fick mer dämpning än vad yogamattan ger (duh igen!) och så blev det mindre ansträngande för ryggen. Det är tur att man kan ändra sig och jag gillar enkla lösningar, så idag när jag körde styrketräning, så hade jag skor på fötterna. De är inga mirakelgörare på så sätt att allt går lättare för jag höll, seriöst, på att dö under uppvärmningen. Fy för den lede! Efter den första omgången med hantlar, så funderade jag på att avbryta. Det var inte så att kroppen protseterade genom värk eller utmattning, jag var bara trött, men plötsligt var jag över tröskeln, fötterna släppte från dyn, knuten löste sig, det blev nedförsbacke och jag orkade med hela programmet, men jag blev trött(are) efteråt.


  

Av Ewa - 1 september 2013 16:26

Idag är jag trött. Såååååå trött. Det tog nästan 1 timme för mig att ta mig ur sängen efter att larmet hade trudeluttat. Det känns i kroppen att jag har tränat 5 dagar i rad varav 1 tillfälle var en ny variant. De beställda Bungy-pump-stavarna fanns att hämta redan i fredax och jag låg i sängen och velade om jag skulle orka ta mig tur och retur Salem. Alternativet var att vänta till i morgon och be Pär skjutsa mig dit med allt vad det innebär, så jag tog apostlahästarna i långsamt tempo (2 x 25 minuter). Jag beställde en träningsbok oxå med diverse övningar och olika upplägg för om man vill förbränna, träna styrka eller bättra på kondisen. Fortsättning följer!


Ibland undrar jag om man verkligen kan tala mer öppet om psykiska sjukdomar nu, år 2013 jämfört med 1965, när jag föddes? Det finns fler kommunikationsmöjligheter nu t.ex bloggar och nylleboken, men fördomarna och moraliserandet är ta mig tusan de samma trots motsvarande källor till fakta och kunskap. Jag har skrivit det tidigare, men skriver det igen: i Sverige dör fler människor till följd av självmord än i trafiken, men psyk-vården får inte ens en smula av de summor som ges till trafiken vilket säger en hel del om inställningen till psykiska sjukdomar. Karin Bojs skriver om hur gärna vi blundar för detta. En undersökning i medicintidskriften "The Lancet" har kommit fram till att den "samlade sjukdomsbördan i världen från mentalsjukdom och missbruk är tyngre än den globala bördan från hiv/aids, tuberkulos, diabetes och trafikolyckor". Läs det kursiverade en gång till och sug på det. Psykiska sjukdomar slår hårdast mot kvinnor och det kan oxå förklara varför de inte har högre status för kvinnor får ofta sämre vård än män utom möjligen när det gäller förlossningar.


  


PS. Den månatliga vägningen visade ingen förändring över huvud taget, inte ett hektos skillnad och det är ju en bedrift i sig.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards