Alla inlägg under juli 2013

Av Ewa - 15 juli 2013 20:33

Samtal med LG idag och det gav inget. De 2 senaste samtalen har fått mig att fundera på om jag ska fortsätta, om det beror på att jag mår bättre som samtalen inte ger så mycket. Nu blir det ett sommaruppehåll på 4 veckor, så jag har lite tid att bestämma mig.


Jag hade plåster på 2 ställen för att förhindra skavsår, men fick en blåsa på ett tredje ställe och sedan skulle det ju vara smartare om jag lät bli att sätta på ett plåster, så att det klistrade fast i såret.


  

Av Ewa - 13 juli 2013 17:30

En paket- och handlingspromenad på sammanlagt 55 minuter. Nu när gubben är bortrest, så väljer jag att handla lite och ofta vilket kanske inte är det mest ekonomiska eftersom det näääääästan alltid slinker med något som inte finns med på handlingslistan.   


Nacken känns fortfarande inte helt bra och nu börjar jag fundera på om det verkligen bara handlar om någon form av sträckning eller om en nerv kommit i kläm för jag har huvudvärk varenda dag och det är inte spänningsvärk eftersom Ipren fungerar. Jag smörjer med Algesal oxå med varierande resultat. Sjukgymnasten igen? Eller kan jag snika mig till att fråga stötvågsmänniskan på fredag?


  

Av Ewa - 12 juli 2013 17:20

.....att Alfred Hitchcock började regissera filmer redan på stumfilmens tid?


  

Av Ewa - 11 juli 2013 16:50

Jag gjorde ett nytt försök med apoteket idag och den här gången fungerade deras datorer. Det blev alltså en promenad idag med, men jag fick ont i bägge hälarna. Det är lätt att sitta i soffan och tänka att jag struntar i den där förgrymmade hälsporren, jag tänker promenera ändå, men promenadens alla fördelar bleknar när det gör ont för varje steg jag tar. Imorgon ska jag inte ta fler steg än nödvändigt och nästa fredag är det äntligen dax för stötvågsbehandlingen.


En förpackning med Stilnoct räcker i en månad och ungefär en gång varje månad är det som om jag inte har tagit någon sömntablett utan bara ett sockerpiller - sömnen infinner sig inte. Så var det inatt. Jag tog tabletten ovanligt tidigt, vid 22, i hopp om att komma i säng runt midnatt, men effekten uteblev och jag lade mig halv 1, men jag somnade inte förrän vid 2-tiden. Toalettbesök vid 4 och sedan uppstigning vid halv 10. Jag är trött idag, men har lyckats hålla mig från att lura i soffan.


Elin träffar sina svärföräldrar för första gången idag. Hon och Robin har varit tillsammans i ett par månader och idag ska de alltså äta middag tillsammans med hans föräldrar och hans bror. Robin föreslog det här i förrgår och idag händer det. Ni som inte har läst min blog tidigare undrar kanske varför detta är en sån happening, men ni som känner till allt vad vi gick igenom under de år som Elin var tillsammans med den muslimske Skitstöveln förstår varför jag skriver om det här. Man skulle kunna tro att det här gäller endast Elin, men jag blir oxå påverkad. Jag blir positivt påverkad över att se henne må så bra och inte bara för att hon är kär som en klockarkatt utan därför att hon blir behandlad som en likvärdig människa, jag blir positivt påverkad av att se att hon känner sig trygg och avslappnad i förhållande till Robin. De kan prata om så'nt de vill göra tillsammans, de kan planera och sedan blir det faktiskt så - det är otroligt befriande! Inga föräldrar med föråldrade åsikter och regler som lägger sig i. Inga syskon som ska tas hänsyn till. Inget smygande, inga lögner. Nu har Elin äntligen släppt taget om Sktistöveln, nu kan hon andas, nu har hon distans och nu har hon möjlighet att se hur dödsdömt det förhållandet var. Halleluja!


Vi såg en dålig film härom kvällen, "Jag saknar dig". Den var 2 timmar och de första 40 minuterna var bra, men efter att den ena systern dött, så kraschlandade filmen och Elin och jag satt som ett par frågetecken. Jag har inte läst att någon har tyckt att den är dålig, idel hyllningar och rosor, men nu finns det 2 personer som inte tycker att den är något att hänga i julgranen. Den bygger på en August-prisad ungdomsbok och jag anar att den är betydligt bättre. Vilka usla skådespelarinsatser! Tomt, platt och känslolöst. Det fanns scener som jag inte begrep varför de var med och långa sekvenser med innehållslöst idiotstirrande. Kanske hade filmen blivit något bättre om de bytt skådespelare, så att hon som spelade systern som dog fått spela systern som blev kvar. Kanske. Vicket nedköp! En cool grej är att en av rollerna spelas av en av Elins gamla klasskompisar från grundskolan.


Något som inte är ett nedköp är "I vår herres hage". Jag åker till Yorkshire varje dag för att umgås med Farnon, Herriot och alla djur. Dessvärre har jag bara en säsong kvar, men jag kommer att se den igen!


  

Av Ewa - 10 juli 2013 20:34

Styrketräning idag med så ändringar och justeringar. Jag blev genomsvettig, verkligen helt sjöblöt! Det var skönt att duscha efteråt.


Jämfört med gårdagen, så föll temepraturen med hela 12 grader. Det har blåst och ösregnat större delen av dagen, men det har varit skönt, tycker jag. För mycket sol är jobbigt.


  

Av Ewa - 9 juli 2013 11:48

I söndags var det olidliga 27 grader, himlen var galet molnfri och luften stod stilla. Alla fönster stod på vid gavel för att lura fram luftrörelser. Natten till igår, klockan 4 vaknade jag av att det blåste eller snarare stormade och jag fick dra igen fönstret. Blåsten innebar temperatursänkning till knappt 20 grader och det gick att andas igen. Idag är det 25 grader, men det blåser, så det går an. Det svänger.


Pär åkte i söndax. Först till Tiveden och sedan vidare till Öland och han blir borta i 2 veckor.


Jag har promenerat idag, 25 minuter plus 30 minuter. Tur och retur apoteket i onödan för de hade datastopp och kunde inte ens expediera vanliga köp, än mindre receptuttag. Nåja, jag tog mig över promenadtröskeln i alla fall och det var ganska skönt, men jag är i usel form.


I söndax tog jag mig en titt på Mimmis operationssår, 1,5 vecka efter ingreppet och såg att det stack ut en bit blå sutur ur en glipa längst ned. Jag klippte av den och konstaterade att det var en liiiiiten glipa som inte hade läkt ihop som det övriga såret och jag rengjorde med sårtvätt. Igår frågade jag veterinären som rekommenderade mig att rengöra 2 gånger om dagen (som jag själv hade tänkt) och att undvika spån i buren, men det valde jag att strunta i. Jag håller koll på såret och så får Mimmi fortsätta att bo tillsammans med sina tantkompisar.


Jag är fortfarande stel i nacken efter fredagens attackvändning. Inte bra.


  


Av Ewa - 7 juli 2013 21:35

Det sägs att pedofiler är de brottslingar som är svårast att få fast eftersom de inte anser att de gör något fel och därför uppträder helt oskyldigt.


Jag har lyssnat till "Skadad" av Cathy Glass och jag är.......tagen, djupt tagen. Tårarna har runnit. Jag blir så fruktansvärt upprörd att hjärnan kortsluter sig och alla försök att uttrycka mig bara försvinner. Vilka fruktansvärda konsekvenser den sortens handlingar får! Det är ett mirakel att något barn överlever den formen av övergrepp. Vilket beundransvärt och underskattat arbete som fosterföräldrar och deras familjer gör.


Som sagt, jag är tagen.


  

  


PS. Angela Kovacs är en riktigt bra uppläsare.

Av Ewa - 6 juli 2013 21:24

Klockan 8.20 startades den första maskinen med tvätt.

Sov vidare till 20 i 11.

Tvätt.

Duschade med ansiktsmask och kroppsskrubb.

Utfodrade marsvinen och Selma.

Klippte håret på Pär.

Tvätt.

Lunch.

Tvätt.

Bädda rent i sängen.

Fila naglarna.

Läste.

Middag (ugnsstekt makrill med gräddstuvad spenat och ägghalvor).

Tvätt.

Disk.

Filmkväll med "Cloud Atlas", en......häftig film, tänkvärd och skitsnygg!

Tvätt.

Utsläpp av Selma eftersom Elin inte är hemma och kan göra det (hon är, som så ofta, hos sin prins).

Byte av marsvinens handdukar på köksgolvet.

Blogga.

Den här dagen har gått i ett och den har gått fort.

Gårdagens attackvändning känns fortfarande av, men jag har inte behövt Ipren.


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards