Alla inlägg under maj 2013

Av Ewa - 6 maj 2013 21:12

Vägning efter 4 veckor med WL-tabletter: 101,0 kg vilket innebär en minskning med 0,5 kg den senaste veckan och en sammanlagd minskning av 1,2 kg. Det är inte mycket att gapa om med tanke på att det har gått 4 veckor, men det har gått nedåt den 2 senaste veckorna. Jag får tydligen vara nöjd med det lilla, lilla.....


Det var dax för det andra samtalet med LG och jag fick ett bättre intryck än förra gången. Vi pratade en hel del om att jag hade fullt upp förra veckan (första samtalet med LG, tejpning av foten, dårstädning av badrummet, städning av marsvinsburen, ny tejpning på fredagen, vanlig städning och hela söndagen full av tvätt) och att det är bra för mitt mående, men att jag nu är otroligt trött. Mot slutet kom vi in på mina matproblem och det behöver jag prata mycket mer om för jag känner det som att hela min tillvaro kretsar runt mat och det är en irriterande ironi med tanke på hur outsägligt ointresserad jag är av mat och av att äta. "När blev det så här?" frågade jag rakt ut i luften. Den här skiten har smugit sig på mig under ett par års tid och jag måste komma på ett sätt att bli kvitt den. Att släpa omkring på den här övervikten samtidigt som hela mitt inre knyter sig i protest vid snart varje måltid gör att jag stressas sönder! Jag är hungrig större delen av dagen, men jag börjar undra om det verkligen är hunger eller om den bara är inbillad.


Det har varit uppåt 20 plusgrader idag och det känns att pollenhalterna stiger. Vitsippor och tussilago överallt, späd grönska i träden och jag har irriterade ögon. Det är vår!


Pär och jag var på IKEA en snabbis. Vi gick in, plockade ihop det vi skulle ha plus lite till som det ofta blir i den där affären och sedan ut igen. Nya taklampor till köket och hallen, plafonder. Jag hade tänkt mig nya, fräscha lampor i köket i samband med den planerade dårstädningen på onsdag, men det kan jag glömma för dels saknades det plastpryttlar till den ena lampan och dels behövs det nå'n elpryttel som bara finns i fackhandeln och på onsdag åker Pär till Öland. Jag får stå ut med de gamla, sönderbrända lamporna och dessutom bara en eftersom den andra är nedmonterad i väntan på den nya.

Till köket

 


Till hallen

  

Efter IKEA veckohandlade vi på Konsum och jag hittade ett bröd med lite kolhydrater från Low Carb Zone. Det var absolut ätligt, nästan gott och jag åt 2 skivor med mycket smör tillsammans med grillad kyckling till middag. Pär tyckte inte att brödet var gott, men det tror jag har att göra med att det är helt osötat, bakat utan vare sig socker eller sirap. Det är säker mumsigt att rosta!

När vi kom hem hade jag duktigt ont i foten. Jag har gått alldeles för mycket idag. "Bara promenera det absolut nödvändigaste!" Jag saknar mina promenader och jag märker att det går ut över bloggen. Den blir lidande därför att min hjärna inte får möjlighet att arbeta fram tankar och fundringar på det sätt som den gör när jag promenerar. Jag hoppas att behandlingen mot hälsporren fungerar, så att jag snart får något att skriva om här. Just idag blev det ett hyfsat långt och innehållsrikt inlägg, men de är alldeles för få nu för tiden. 


  

Av Ewa - 3 maj 2013 21:27

En fantastiskt god youghurt med alldeles för mycket kolisar. Den är mild, gräddig och krämig och inte alls lika söt som vanliga fruktyoughurtar. Den påminner mig om mammas tårtfyllning som hon gjorde på vispad grädde och mosade hallon.

    

Av Ewa - 3 maj 2013 21:17

Promenad tur och retur vårdcentralen för en ny tejpning av hälsporren. Jag fick elmassage oxå i syfte att öka på blodcirkulationen och ultraljud även det för blodcirkulationen, men även för att dämpa inflammation i hälkuddarna. Igår kväll var jag tvungen att ta bort den första tejpningen eftersom jag fick en helt vansinnig klåda som nog berodde på värmeutslag för det blir lite instängt för huden efter ett par dagar....


  



Av Ewa - 1 maj 2013 20:59

......på varför WL-tabletterna inte har den utlovade effekten och bortsett från att de kanske är rena lurendrejeriet, så är det väl inte omöjligt att det har att göra med att jag redan har dragit ned på kolhydraterna. Den här sortens viktminskningspiller brukar vara inriktade på att minska kolhydratupptaget.


  

Av Ewa - 1 maj 2013 20:43

Åtgärd numro 6, del 1: dårstädning av badrummet. Femochenhalv timme exklusive lunch. Det kommer att kännas i kroppen i morgon, men jäklar i min lilla låda vad det blev rent!!! Golvet är skurat till och med under badkaret och vissa delar av taket torkades. Tvättmaskinen drogs fram och avslöjade klibbiga dammsamlingar och kletigt golv. Avloppen är rensade med hjälp av Pär. Hyllor är rensade och torkade. Taklampans kupa är diskad och när jag skrubbade ovanpå badrumsskåpet, så blev det ljusare tack vare att skåpets lampa visade sig lysa även uppåt. Hehe. Men vaddå, hur ofta tittar man ovanpå badrumsskåpet? Tvättmaskinens tvättmedelsfack sköljdes av och båda filterna till tumlaren rensades och sköljdes. Som pricken över i tvättade jag både duschdraperiet och mattorna. Den här städningen tillfredsställde mig!


Att belöna mig med något ätbart är det sämsta alternativet, men jag gjorde det i alla fall eller snarare drickbart nämligen en Cola.


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards