Alla inlägg under april 2013

Av Ewa - 6 april 2013 16:30

Samma rubrik som det förra inlägget har, men det är ett annat inlägg. De senaste gångerna jag har städat har jag inte känt mig tillfredsställd efteråt och nu har jag kommit på varför. Det känns aldrig riktigt rent. Varje rum (i alla fall på nedervåningen) behöver rengöras från golv till tak. Bokstavligen.


Åtgärd numro 6 blir sålunda att ta ett rum i taget, kanske ett i veckan och skrubba, skrubba, skrubba. Allt från att skura golv till att torka väggar och lister, städa ur skåp och lådor, putsa fönster - rubbet. Det kommer att ingå i mitt åtgärdsprogram eftersom jag känner att jag behöver det för att........rensa ur mitt liv. Symboliskt.


Pär och jag funderar mycket på att göra om sovrummet och köket. Måla, tapetsera, nya garderober. Vi har ändå bott här i snart 14 år. Det är ett helt annat kapitel.


  

Av Ewa - 6 april 2013 16:28

Jag har städat idag i 2,5 timme plus 1 timme. Jag envisas med att räkna städningen som träning i alla fall så länge som jag har så här mycket kroppshydda att släpa runt.


  

Av Ewa - 5 april 2013 21:10

Min dårdoktor, EK ringde som avtalat halv 9 och kunde meddela att jag kommer att få en samtalskontakt inom några veckor. LG börjar på psyk-mottagningen nästa vecka och kommer att skicka en kallelse.


Åtgärd numro 3 - check!


  

Av Ewa - 4 april 2013 21:26

Det blev ingen koloskopi idag. Det blev endast en likadan undersökning som den läkaren på vc:n gjorde, kanske något grundligare (och precis lika obehagligt). När jag var på vc:n, så hade jag blött och läkaren kunde se irritationer och jag fick en treveckorskur med Xyloproct stolpiller. Läkaren idag kunde inte se några som helst irritationer vilket innebär att stolpillerna har fungerat. Jag har inga hemorrojder över huvud taget. Remissen gällde en undersökning av tjocktarmen, koloskopi, men i kallelsen till dagens besök nämndes bara en "undersökning av ändtarmen". Vilken svensson utan läkarstudier förstår skillnaden? Dagens undersökning var bara en grundligare koll innan överläkaren beslutar om koloskpin eller snarare vilken variant av koloskpi som är lämplig: röntgen eller med en slang i tarmen. I vilket fall, så behövs 2 dygns laxering samt intagande av en speciell vätska/dryck. Jag har naturligtvis det slutliga avgörandet och jag har redan bestämt mig för att inte gå igenom det. Läkaren på vc:n såg bara lättare irritationer och de försvann med Xyloproct. De här besvären, hemorrojder över huvud taget kan inte botas utan de kommer och går och jag kommer att självmedicinera, så länge jag bara kan.


Den väntade lättnaden när undersökningen var över infann sig aldrig och jag känner mig snuvad på den! Jag hade gruvat mig för det här i 3 veckor och så visar det sig att det inte är avklarat än, att det fortfarande ligger framför mig. Vilket slöseri med energi för mig pga att medicinfolket inte kan uttrycka sig tillräckligt tydligt! Precis som med cellprovtagningen, så var jag inte det minsta orolig för vad läkaren skulle hitta (bara för själva undersökningen) för jag är så pass arrogant och stöddig att jag vägrar tro att det är något som är fel eftersom jag har så mycket övrig hälsoskit att dras med. Jag kommer att få på skallen för det här. Kom an bara!


Åtgärd numro 2 - check!


  

Av Ewa - 3 april 2013 15:43

I morgon är det dax för koloskpin. Veckans höjdpunkt. Not! Både ikväll och i morgon ska jag ta ett lavemang.

Skit-kul.


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards