Alla inlägg under mars 2013

Av Ewa - 14 mars 2013 21:26

"Håll om mig" med Nanne Grönvall.

En låt med trrrrrrrryck!


Fridens.    


Av Ewa - 13 mars 2013 23:06

......på dagen infaller vid 23-tiden när effekten av Stilnocten kickar in och jag vet att jag har ungefär 1 timme på mig innan jag kan lägga mig och få sova i minst 8 timmar. 8 timmar av lättnad. 8 timmar av glömska.


O-fridens.    

Av Ewa - 13 mars 2013 20:49

Dagarna släpar sig fram.

Dagarna rusar förbi.

Ingen som helst träning.

Jag är så trött.

Natten till igår sov jag 12 timmar.

Natten till idag 10 timmar.

Jag har gått upp i vikt.

Igen.

Känner mig tung och plufsig och äcklig.

Huvvevärk varje dag, men jag tar inte Ipren varje gång.

Mat innebär liv.

Jag tycker inte om mitt liv.

Ergo jag tycker inte om mat.

Blä!


O-fridens.    


Av Ewa - 11 mars 2013 20:51

Det är hemskt vad vissa remisser går igenom snabbt för jag har fått tid för den där otäcka koloskopin redan om 3 veckor och det tog endast 1 vecka för dem att boka in mig. Egentligen bara 3 dagar eftersom brevet förmodligen postades i fredags då jag fick det idag.


Jag hade en bra födelsedag igår med presenter och smarrig paella och Napoleonbakelser. Den förra veckans alla aktiviteter tog på krafterna och idag är jag så erbarmligt trött att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag vill egentligen bara ligga ned och har ospecificerat småont i hela kroppen.


Pär och jag handlade på Coop i Södertälje. Det var ingen storhandling och vi klarade oss med en normalstor kundvagn, vilket vi inte brukar göra som ju är hanterbar när man ska svänga runt hyllorna. Ingen storhandling, men en storpack Mums-Mums. Tulpanköp uteblev för de var inge' fina.


Änglamarks tvättmedel är ju bra! Jag hade lyckats kladda ned en kökshandduk med blåbärssylt och det vet ju varje tvättkunnig husmor att bärfläckar är fläckar från helvetet och försvinner endast om man klipper bort dem, så jag var övertygad om att den handduken var förstörd för tid och evighet. Jag gnodde in lite tvättmedel på själva fläcken innan jag körde den i en 40-gradig kulörmaskin och dra på trissor, det fanns inte ett spår kvar av blåbärssyslten. Det är de små glädjeämnena man måste ta vara på!


Jag är besvärlig. Jag är svår att komma inpå livet, jag är långsur och envis, jag är kräsen och löjligt svår att köpa presenter till. Jag tycker inte om när någon får för sig att försöka överraska mig genom att improvisera utanför min önskelista. Igår fick jag precis det jag önskade, men Elin vågade sig på att improvisera och lyckades med det fantastiska konststycket att ge mig något som jag hade glömt att jag önskade mig. Hon hade köpt filmen "En oväntad vänskap" och den var precis så bra som jag hade väntat mig om inte bättre. En riktig må-bra-film och jag skrattade, så att jag grät! Fransmännen och jag brukar inte ha samma humor, men den här filmen bygger på verkliga människor och händelser och det kanske hjälpte. Se den!


I lördags försökte Elin och jag att klippa klorna på Selma. När Selma kände igen mina skyddshandskar, så stampade hon till och rusade iväg. Elin försökte fånga henne och efter några misslyckade försök och fler protest-stampningar, så upptäckte Elin att Selma blödde. "Mengudhonblöderjuhonärskadad!!!" Nu gällde det att få tag i henne för att se vad som hade hänt och hur allvarligt det var. Jag höll Selma, med den sedvanliga handduken över huvudet medan Elin kollade såret. Det var ett litet sår precis på "armbågen" på ena baktassen där blodkärlen är ytliga och det ofta ser värre ut än det är. Förmodligen hade hon stampat till på ett vasst gruskorn som släpats in utifrån. När alla hade lugnat ned sig (Selma var lugnast och Elin mest upprörd), så såg vi att det var blodstänk över allt: upp längs köksdörren, på golvet, längs med golvlisten och uppe på garderobssidan. Det såg ut som inspelningen av en skräckfilm! Nu mår Selma prima igen, hennes matte har samlat sig och blodet är borttorkat. "Det var ju en variant för att slippa kloklippningen" tänkte Selma medan hon fick mumsa tröst-äpple.


Halv-fridens.    


Vår halte rådjurspöjk ligger i solen och gonar sig. Ser ni tungspetsen?

  



Av Ewa - 9 mars 2013 22:30

Vid några tillfällen har barn i skolåldern ringt på och frågat om de kan få våra pantburkar eftersom de behöver pengar till en klassresa. De kan lika gärna tigga, be om kontanterna direkt. Jag gillar det inte. Det är en helt annan sak om de går runt och säljer träningskläder (som Elins klass gjorde) eller salami som är ett legitimt sätt att få ihop respengar, men att be om pantburkar, nä, det går jag inte på. Varför skulle jag ge de pengar som de kan köpa godis för? Oskick är ordet!


Vi hamnade i en filosofisk diskussion vid middagen när jag sa att människan aldrig gör något som hon inte får ut något av det. Pär tycker att det är en fruktansvärt självisk inställning. Även om det rör sig om själviskhet i väldigt liten skala, så tror jag på det. Jag skulle inte ge pengar till WWF om jag inte själv mådde bra av att tro att pengarna hjälper till att rädda isbjörnarna. Jag skulle inte städa om det inte gav mig en viss tillfredsställelse av att ha det rent. Jag skulle inte utsätta mig för en koloskopi om det inte gav mig sinnesro vad gäller min hälsa. Pär kunde inte komma på ett motargument, men ska höra av sig när han gör det. Någon annan som inte håller med mig?


Vad är skillnaden mellan självförtroende och självkänsla? Jag uppfattar det som att självförtroende är den egna tron på sig själv, på vad man klarar av och ju mer man klarar av desto bättre självförtroende får man. Självkänsla handlar om känslan för ens eget värde, gränser och värderingar. Elin och Pär hävdar att det är tvärtom, men de har fel.

Halv-fridens.    



Av Ewa - 8 mars 2013 21:55

"Free to fall" med Elin Ruth Sigvardsson. Låten inleder 6 av filmerna om Irene Huss.


Fridens.    


Av Ewa - 8 mars 2013 21:22

Jag fyller år på söndag och firandet tjuvstartade idag med att jag fick ett rejält presentkort hos AdLibris från svärisarna (här ska köpas böcker!!) och 2 orkidéer plus en liten nalle, Fredde från Elin och Pär. Nu har jag 3 blommande orkidéer i fönstret och känslan av kalhygge är borta.


Fredde.

  

Jag har städat idag. Igen känns det som. Det var tungt, trögt och tråååååkigt och det var med en känsla av att det inte är någon idé för det kommer att vara skräpigt och dammigt om 2 dagar igen. Så'na här gånger önskar jag att vi inte hade vita dörrar och skåpluckor där varenda liten äcklig fläck och smutsigt fingeravtryck syns. Om jag ska rengöra allt det, så får det bli vid ett separat tillfälle och jag vet inte vad som skulle få mig att göra det. En sjutusan till ångestattack kanske?


Nu har jag läst ungefär 250 sidor av 800 om Anna Karenina och jag vet inte vad jag ska tycka. Ibland är den väldigt bra och intressant. Ibland är det ett väldigt grottande i känsloupplevelser och alla rodnar titt som tätt.

Den är för mastig för att jag ska ge mig 17 på att läsa ut den, men några sidor till får det bli. Dessutom är den jobbig att läsa rent praktiskt för jag måste sitta bekvämt i soffan och luta boken mot en kudde och använda läsglasögonen som jag inte brukar bry mig om med vanliga pocket.


Det är 1,5 vecka sedan jag egentligen tränade och jag mår dåligt av det. På måndag - världens bästa dag för att dra igång saker - kommer jag att köra igång med samma intensitet som jag praktiserade under mina orkesprov-veckor. Inte så hårt, till att börja med, men ofta. I söndax var vi på Skansen, i måndax fyllde Elin år och vi var i Stockholm, i tisdax var jag hos läkaren, igår var Myrorna här och hämtade möbler och jag städade buren, idag städade jag, i morgon kommer jag att tvätta och på söndag fyller jag år och tänker bara ta hand om mig själv. Efter en vecka som denna behöver jag vila. Jag vill slippa få ont av allt.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 5 mars 2013 17:33

Hemorrojder och blödningar är inte kul. Hemorrojder har jag haft länge, men inte besvärats av dem. För en dryg vecka sedan blödde jag dock efter ett toalettbesök och blev lätt nervös, så jag bokade en tid hos Vårdcentralen och där var jag idag (in i det sista var jag frestad att avboka eftersom det har blivit bättre med hjälp av Xyloproctsalva). Jag har hittat en till bra läkare (förutom husläkaren då), dr MN. Jag träffade henne första gången i höstas när jag följde med Elin dit. Jag fick komma in före utsatt tid, så jag fick mer än de beräknade 20 minuterna inklusive en förväntad, men likafullt mindre mysig undersökning i sällskap av en sköterska. Dr MN såg några kärl som kan ha varit orsaken till blödningen, men ingenting oroande. För säkerhets skull skickar hon en remiss för koloskopi på Södertäljekirurgen. Det ser jag verkligen fram emot. Not! Jag märkte att hon inte var stressad, så jag passade på att ta upp yrseln som jag har haft i många månader nu, en yrsel som främst känns när huvudet ändrar läge. Hon kollade blodtryck, lungor och hjärta samt ett till blodtryck när jag hade rest mig från sittande som visade ett tryckfall på 20 mm, så jag fick lämna prover oxå för att kolla blodvärdet. Lab-personalen var förmodligen på fikarast för det satt en "Kommer strax"-skylt på dörren och jag och 6 personer till satt och väntade i 20 minuter. Tröttheten slog till och jag höll på att somna. Skansen i söndax, Stockholm igår och läkaren idag tog ut sin rätt. Jag börjar tro att mitt bäst-före-datum närmar sig för det känns som om min kropp brakar ihop lite i taget trots att jag inte lever ohälsosamt. Yrsel, ryggen och armbågarna, eventuella cellförändringar och en kommande koloskopi, jag ser allt sämre, ont i fötterna och allmän livsleda.


O-fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards