Alla inlägg under februari 2013

Av Ewa - 7 februari 2013 15:39

Pär är på väg till Öland i detta nu. Bland annat har han en träff med sotaren för att förebereda installation av en kamin inuti den befintliga öppna spisen. Det är möjligt att det blir en vända till för själva kaminen. Elin arbetar på en förskola i Huddinge och kommer att vara där även i morgon. Jag har alltså fått lyxen av en dag i ensamhet och det inträffar inte ofta nu för tiden. Jag sov till halv 11 och har inte tränat idag heller, men jag har städat buren och det är på gränsen till ett mindre fys-pass, i alla fall när jag är förkyld och det var ideliga avbrott för att snyta mig. Det känns som att jag har tappat farten litet. Ingen träning som ju är ett bra sätt att få tiden att gå. Ingen bra serie eller film; det är bara "Downton Abbey" som duger nu för tiden och jag har lyckats dra med mig Elin, så vi ser den tillsammans nu (hon för första gången och jag för tredje gången. Eller fjärde?). Det finns inget PC-spel som fångar mitt intresse någon längre stund och som den eländiga pricken över ett miserabelt i, så är jag boklös. Det är ingen ände på eländet! Jag läste aldrig ut "Presidentens hustru". Han blev president till slut, men då hade jag tröttnat. Vissa böcker mår bra av att kortas ett hundratal sidor. Min senaste bokbeställning har landat hos Filmkedjan, men jag är inte i form för den promenaden idag. Kort sagt, så har jag tråkigt.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 6 februari 2013 17:05

......att Adolf Hitler inte kunde bevisa att han inte hade judiskt påbrå? Voldemort var inte heller renblodig, men krävde att alla andra skulle vara det.


Fridens.    

Av Ewa - 6 februari 2013 15:05

Jag skrev att jag fick ont i armbågarna efter gårdagens träning. När kvällen kom hade jag ont överallt. Nacken, skuldrorna och ryggen. Det är ännu en anledning, i alla fall för mig, att inte träna med förkylning i kroppen, infektionen slår sig ihop med artrosen. Det blev ingen promenad idag heller. Jag kom aldrig ur sängen och dessutom vräker snön ned.


O-fridens.    

Ont

Av Ewa - 5 februari 2013 17:18

Styrketräningen idag var tung, förmodligen pga förkylningen i kroppen och så fick jag ont i armbågarna.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 4 februari 2013 22:35

"Akuten" på svt.play handlar om King College Hospitals i London akutmottagning. Jag har sett 3 av 14 delar och jag tycker om den! Det är inte action eller en massa blod eller en massa spring och stress. Det är mänsklighet och värdighet, vänlighet och humor och det är mängder av brittisk artighet och jag bara älskar det. Se den!


Fridens.    

Av Ewa - 4 februari 2013 21:22

Idag har jag faktiskt inte tränat. Jag känner av förkylningen och tycker inte att det är värt att pressa mig själv. Dessutom är det inget kul att träna om jag inte är fullt frisk.


Även om jag inte promenerade, så blev till att gå ut i småsnöandet och blåsten eftersom Pär och jag skulle storhandla på Coop. Väldigt grinigt väder, men medan jag vankade av och an på perrongen i väntan på tåget, så kände jag att det där talesättet att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder innehåller en hel del sanning. Den vindtäta jackan med luvan över huv'et tillsammans med vinterkängorna gjorde att jag inte frös det minsta lilla dvs. dåligt väder, men bra kläder och att bra kläder gör de flesta väderlekarna njutbara. Låter jag väldigt präktig nu? På Coop gick det att köpa 2 tulpanbuketter för bara 49.90 Jag höll på att missa erbjudandet genom att bara ta 1 bukett.     Däremot så innehåller buketterna endast 7 tulpaner mot de vanliga 10. Smyg-prishöjning.


Halv-fridens.    



Av Ewa - 2 februari 2013 20:56

.....och har hamnat lätt på sne'. Finns det ingen som kan säga var vi e?" Pär och jag åkte på en turné modell mini genom att starta på återvinningen och sedan åka vidare till Salem för att hämta paket och därefter till Granngården i närheten av Pärs arbete där vi lastade bilen med fågelfrö, marsvinsmat, sopsäckar och 1 spånbale. Efter det åkte vi tillbaka till vårt Konsum och handlade middaxmat (hel kyckling) och på Kaffestugan köpte vi varsin semla och varsitt wienerbröd. Det tog en dryg timme och det var då textraden i början av inlägget dök upp i huv'et för att stanna kvar. Semlan var såååå god! Med varm mjölk förstås.


Efter lunchen körde jag 52 minuter på promenadbandet. Fötterna i MBT-skorna protesterade mot de planerade 60 minuterna. Nu är det officiellt: jag har inga bra träningsskor. En anledning att shoppa. Nå'n gång. Den högsta hastighet som jag klarar på promenadbandet är 5,5 km/tim. Snabbare än så skulle tvinga mig att springa och det har jag inte den minsta lust till. Jag gick i 5,5 i ca 25 minuter och det kallar jag för power-walk. Det är ju betydligt enklare att ha en jämn hastighet när underlaget är mekaniskt utslätat och det kan ju bli ett alternativ till utomhuspromenaderna bara jag fixar ett par pjux först. Det här inlägget kommer att hamna i min nya kategori "Träning & hälsa" och jag kommer att flytta träningsinläggen från orkes-prov-veckorna dit oxå.

 


Jag väljer ofta böcker via titeln och jag tyckte att "Presidentens hustru" verkade lockande. Hur är det att vara gift med USA:s president? Även om det här är fiktion. "När Charlie så småningom blir president hamnar Alice i en situation hon aldrig ens drömt om, i en ställning med makt och inflytande, privilegier och skyldigheter. Och när Charlies kontroversiella andra omgång i Vita huset tar sin början tvingas Alice till sist ta itu med motsättningarna i sin tillvaro."  En del ur baksidestexten. Nu har jag läst 2/3 och Charlie är fortfarande inte president, han är inte ens politiskt aktiv och jag känner mig faktiskt lite lurad.   Originalets titel är "American wife" och den titeln är smått missvisande även den, tycker jag. Jag är inte överförjust i hur författaren driver berättelsen framåt för det är alldeles för mycket grottande i vissa episoder för att sedan hoppa fram 10 år. När jag slutade läsa igår, så slutade jag vid ett nytt stycke och då var Alice och Charlie visserligen förlovade, men inte gifta och när jag fortsatte idag, så hade det gått drygt 10 år igen och hon skulle hämta någon som heter Ella vid skolan. Vem f-n är Ella?! Det är hennes 9-åriga dotter vilket framgår mot slutet av sidan. Jag tänker läsa ut boken, men jag kommer inte att läsa om den, så den hamnar i lådan med pocket som ska transporteras vidare till Myrorna. Jag har en ny bokbeställning på g som innehåller bl.a "Anna Karenina" och "Processen".



Halv-fridens.    

Av Ewa - 1 februari 2013 20:59

Jag har styrketränat och det går bara bättre och bättre och det är så himla roligt!! Jag ökade på några övningar idag och kommer att öka på andra övningar nästa gång. Armstretchingen fungerar som jag hade hoppats på och jag har sluppit ha ont i armbågarna.


Pär har mått bättre idag och har tillbringat mer tid utanför sängen än i den. Det var dax att tvätta lakanen och eftersom ingen av oss ville byta ut Muminlakanen, så var han tvungen att vara uppe i 3 timmar medan de tvättades och tumlades. Jag har, förresten inte känt mig vare sig förkyld eller skakig i magen idag. Jäss!


Elin är i Örebro hos en killkompis, F. De träffades i ett chat-rum i somras när Elin hade en av många besvärliga perioder med Skitstöveln. Hon behövde prata av sig och då dök F upp. F är svensk, icke troende, myndig, egen företagare och har flyttat hemifrån för flera år sedan. Hittills har han varit pålitlig och även om jag inte har träffat honom än, så får jag helt andra vibbar enbart till följd av hur han behandlar min snorpa. Han har en ryggrad och navelsträngen är klippt. Det är inte första gången hon hälsar på honom och varje gång har jag tagit hand om Selma. Selma och jag kommer bra överens, hon gillar mig, men hon är alltid vilsen och undrande när matte inte är hemma. Matte är ändå matte. Det är aldrig riktigt samma fart på henne så'na här kvällar, men Elin kommer hem på söndag kväll igen och då blir det ömsesidigt goskalas!


Fridens.    

 

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards