Alla inlägg under november 2012

Av Ewa - 12 november 2012 18:22

Det var dax att hämta bettskenan, men det bidde ingen bettskena för den såg inte ut som den skulle och satt definitivt inte som det var tänkt. Det finns tydligen en ny förmåga (oförmåga?) på bettskene-labbet och tandläkaren har fått returnera ganska många skenor den senaste tiden. Ingen större skada skedd. Det var ju ingen pryl som jag hade längtat efter direkt. Vi gör ett nytt försök den 27:e. Visserligen finns det roligare aktiviteter än att gå till tandläkaren, men just idag skulle jag hämta paket oxå. Äntligen har jag fått min fina vinterjacka och jag är glad över att jag gjorde mig besväret att returnera Haléns-jackan för den här behåller jag. Röd, lagom tjock, avtagbar huva och många bra fickor.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 10 november 2012 21:35

Jag har inte sovit tillräckligt. Somnade vid halv 2 och klockan 6 var det frukostdax för marsvinen. Nästa gång mobillarmet väckte mig var klockan 9, men jag låg kvar en dryg timme. Trött och lite trög. Elin och jag hade bestämt att vi skulle åka in till Stockholm för lite shopping, men att vi skulle åka senare än vad vi vanligtvis gör och klockan var faktiskt kvart i 12 när vi gick till tåget.


På tåget började Elin fundera över hur man gör en kanin av fingervantarna. Hon kunde det tricket förut, men var fullständigt tom i huv'et idag, så då gooooooglade hon på sin smaaaaart-phone och naturligtvis finns det en instruktionsvideo på YouTube (vad finns inte där?). Kolla in själv. Vant-kaninen blir faktiskt riktigt gullig.



Elins kusin fyller år på måndag och först av allt fixade vi hennes present plus ett kort från Gallerix. Hos Gallerix hittade jag även almanackan för 2013 med hundvalpar.     Både Elin och jag hade för avsikt att köpa byxor. Elin hittade sina jeans på BikBok - det första paret hon provade. Jag hittade otroligt nog byxor hos KappAhl bland deras XLNT-kläder och det var oxå det första paret jag provade. Häpp! Det är sk. Magic Jeans som ska hålla in magen och lyfta upp rumpan och få mig att känna mig en storlek mindre. Det tar jag med en skottkärra salt, men de sitter i alla fall bra och linningen är placerad ovanför höfterna. Däremot var det en väldigt otrevlig upplevelse att se mig själv i spegeln....... Min spegelbild skulle kunna sporra mig när det gäller att gå ned i vikt, men den påminner mig bara om varför jag aldrig speglar mig.


En fikapaus hos Wayne's Coffee och Elin bjussade på varm choklad med vispgrädde. Gott, men en sötchock. Efter det handlade Elin några saker till och så avslutade vi det hela med att äta på Jensens Böfhus. Det var mycket folk och när det visade sig att det var kö till att få ett bord, så började jag misströsta, men vi behövde inte vänta mer än 5 minuter. Vi ville ha kött och pommes frites och det blev det oxå. Oxfilé med pepparsås (Elin valde barbeque-sås) och spröda pommes och det var ljuvligt gott! Det finns inget som går upp mot en riktigt fin köttbit och det mättar fantastiskt bra. Dit kommer vi att gå igen.


Vi var hemma igen strax efter 17 och då var det hög tid för en kanna te, några avsnitt av "Gossip Girl" och några avsnitt av "Grey's anatomy". En himla trevlig dag med min snorpa.    


Fridens.    

Av Ewa - 9 november 2012 16:43

I natt har det varit plural i minusgrader och idag låg frosten tjock och härlig. Frost ger mig en känsla av fräschör. Jag promenerade 80 minuter på förmiddagen och det var så härligt. Solen strålade från en makalöst blå himmel och för en gångs skull, så var det vindstilla. En doft av vinter i luften. Med frost och fägring stor. Frost är vackert! Att promenera i den sortens väder känns mer givande än strålande sol och 25 plusgrader för jag uppiggad och gillar när kinderna blir äppelröda och kalla. Det handlar verkligen om att få i sig frisk luft.


Ett frosigt foto från julen 2008.

  


Pär är, i detta nu på väg till Öland. Vi blev sams igen och enades om att han skulle åka som planerat. Det blev bäst för alla parter. Elin mår hyfsat och även om det känns som om jag går på helspänn hela tiden, så kan jag hantera det, men jag blir trött.


Finns det någon mer än jag som gillar Riesen chokladkola? Finns det någon mer än jag som kommer ihåg reklamfilmen? Riesen är en kola med mycket chokladsmak och är täckt med mörk choklad. I reklamen är det en man som stegar omkring på en byggarbetsplats, den gula plasthjälmen är på och han är omgiven av idel gubbs - han är en ledare. När han sätter sig i bilen för att åka till nästa byggarbetsplats, så tar han sig en Riesen kola. Det här är en kola med krrrrraftig smak, en smak för män och inte för fjollor som föredrar muskelfri mjölkchoklad. (Fråga mig inte varför jag minns reklamen. Jag önskar att jag inte gjorde det, men jag fixar inte att filtrera minnen.) Jag gillar den här kolan, skarpt, men så har jag aldrig varit särskilt feminin av mig. Jag undrar om jag får hår på bröstet om jag äter tillräckligt många? 


En ny bild på Selma där hon kisar mot kamerablixten.

 


Fridens.    

Av Ewa - 7 november 2012 21:00

Igår hämtade jag medicin och passade på att gå en omväg, så det blev en promenad på en dryg timme. Jag hade full vintermundering, men endast keps på huv'et och det blåste svinkallt, så jag önskade att jag hade valt en mysse. Vis av erfarenheten tog jag på mig en mysse när jag gick ut idag för att hämta paket och det var inte fel för vindarna var isiga. Det blev en rejäl promenad på 80 minuter i solbriller-på-strålande solsken. Härligt! Jag har lyckats komma iväg 5 gånger den senaste 1,5 veckan och det är inget tvivel om att rörelse är bra för ryggen (jämfört med stillasittande) för jag har inte alls lika ont nu. Det känns som om något har släppt/lossnat.


Elin mår fortfarande inte bra. Igår hade hon en usel dag med en ännu sämre kväll. Jag satt hos henne en bra stund tills det lättade och klockan midnatt såg vi ett avsnitt av "Gossip Girl" innan vi törnade in. Det blev inte att jag tog min Stilnoct förrän midnatt, men när jag väl tog den, så slog den hårt och jag somnade förmodligen samtidigt som jag lade mig ned i sängen.


Pär har bytt bil från en Skoda Yeti till en annan Skoda Yeti och han har varit som ett barn före julafton. Jag har svårt att uppbåda ett intresse som ens är i närheten och har nog tyckt att det har varit några tjatiga månader innan han slutligen bestämde sig för kraft på motorn, utrustning, fälgar och färg. Det är bara en bil och eftersom det är en personalbil, så blir det ett nytt byte om ca 1,5 år igen, så varför detta ståhej? Däremot kan jag förstå att han vill köra så mycket som möjligt nu när den är sprillans ny och för att få göra det, så ska han åka till Öland till helgen. Det har varit planerat sedan någon månad tillbaka. Efter gårdagskvällen med Elin, så har jag blivit tveksam till att vara själv med henne i flera dagar. Jag vet inte om jag orkar det. När Pär kom hem från arbetet idag, så tog jag upp det här med honom och jag blev dj-t förvånad över hans bristande intresse. Jag begriper att han blir besviken om han inte kan åka till Öland, men att han erkände att han förmodligen inte skulle kunna fixa att vara vuxen nog att svälja förtreten till förmån för att Elin och jag skulle känna oss tryggare...... Om det ska vara på det viset, så kan han åka till Öland för inte 17 orkar jag försöka med att få honom på gott humör om Elin mår så dåligt som hon gjorde igår! "Ingenting blir ju bättre av att gå hemma hela dagarna och göra ingenting och tycka synd om sig själv." Min akilleshäl vad gäller uttalanden om depressioner. Luften gick ur mig och blev så satans leds. Vi skulle ha ätit middag i Skäris, men Elin och Pär fick åka själva. Min aptit var borta.


O-fridens.    

Av Ewa - 6 november 2012 21:48

Äntligen är det dax för valet i USA och då menar jag äntligen som att det kanske slutar tjatas för det känns som om det har skrivits mer om det här valet än vad det skrivs om vårt eget val vart fjärde år. Det händer saker i Kina oxå och jag tror att vi i västvärlden kommer att få en snyting i en inte alltför avlägsen framtid.


"Sedan Barack Obama tillträdde för fyra år sedan har Kina blivit världens näst största ekonomi. Landet fungerar – i egenskap av den största köparen av amerikanska statsobligationer - som bank åt USA."


Har Kina samma inställning till välstånd som vi i väst har eller kommer de att visa oss alternativ till det här sjuka konsumtionsidealet?


Se upp för Kina! Kommunist är inte synonymt med idiot.


Fridens.    

Av Ewa - 5 november 2012 22:26

Jag är en riktig fegis när det gäller att prova nya saker bl.a nya smaker. Inom LCHF finns äggmjölken som är ett bra sätt att få i sig mättande fett och proteiner. Jag har velat prova den, men fegat ur för det låter.......äckligt om jag ska uttrycka det milt, men idag tog jag steget och det var.......äckligt om jag ska uttrycka det milt. Fy för den lede! Jag smaksatte med kakao eftersom jag älskar choklad, men blä! Jag tog mindre än en tesked kakao först och det var som svag varm choklad, men sedan tog jag lite mer kakao för att få smak och då övergick det hela i salt äckel. Kanske provar jag igen när smaklökarna inte längre är upprörda och då får det bli en annan smaksättning. Vanilj, kanske?


Fridens.    

Av Ewa - 3 november 2012 19:59

Pär och jag blev bjudna på lunch hos svärisarna. Det var mysigt att träffa dem! Jag har inte gjort det sedan Elins examen i juni. Jag var på apoteket innan lunchen och köpte sådana upphetsande saker som tandborstar och en dosett. Jag tar 5 mediciner varje dag (6 med allergiditon) och det är sammanlagt 7 respektive 8 tabletter. Varje kväll plockar jag ihop dessa och lägger dem i en pillerburk (med änglar på som jag har köpt i Italien) för att slippa plocka med det på morgnarna. Härom kvällen frågade jag plötsligt mig själv, nästan högt rakt ut i luften: "Varför håller jag på så här??! Det finns ju dosetter att köpa!!"     Jag har köpt en nu, men 7 fack som har lock som kan öppnas oberoende av varandra. Nu behöver jag bara leka pillertrillare 1 dag i veckan. Bättre sent än aldrig!


Min har lila lock. Lila is da shit när det gäller färger.

Vi har en dammsugare vid namn Volta Gemini och den har vi haft i mer än 13 år. Jag har numera en egen tideräkning som har sin nollpunkt den 1 juli 1999 vilket var den dag vi flyttade hit till Rönninge. Jag har inget som helst minne av att vi har köpt en dammsugare sedan vi flyttade hit. Vi har bytt slangen minst 1 gång, teleskopröret 2 gånger, munstycket 1 gång och Pär har bytt ut kontakten 1 gång. Hur länge kan man begära att en dammsugare ska hålla? Att den har några år på nacken bevisas varje gång vi ska köpa dammsugarpåsar för det blir svårare och svårare att återfinna vår Volta Gemini bland alla beteckningar. Jag tycker att Voltan har blivit högljudd, bullrig och på senare tid opålitlig, så vi har köpt en ny. Det blev en Electrolux Ultra Silencer från Tretti.se. Den kom igår och jag har inte hunnit prova den ordentligt än, men den är liten och lätt och den är långt ifrån högludd eller bullrig. Den är svart med ljusgröna linjer och detaljer och ordet som kommer för mig är "ärtig". Den är ärtig!

 


Jag har ett par byxor som jag köpte från KappAhl för flera, flera år sedan. Jag har aldrig riktigt trivts i dem eftersom de har för låg midja, men det är de enda byxor jag har kunnat ha även när jag, som nu, har dragit på mig flera kilon och de är mina nödbyxor när jag måste iväg och det är mindre lämpligt/passande/smart/snyggt att ha mjukisar. Idag upptäckte jag att jag har nött hål i dem på insidan av låret. Japp. Det var inte någon rolig upptäckt eftersom det innebär att om jag inte kan bli av med cirka 7 kg direkt, så har jag inga andra byxor än mjukisar. Byxor måste inhandlas. Jag har aldrig tyckt att min kropp är snygg och den blir inte snyggare av att ligga på 100 kg, men varje gång jag ska köpa byxor, så får jag alltid känslan av att min kropp är konstig, missbildad eftersom det är så satans svårt att hitta brallor som sitter, inte bara snyggt utan över huvud taget som ett par byxor ska sitta! Jag kikade lite hos Ellos, men tappade lusten direkt. Det är 2,5 månad kvar till jul som vi förhoppningsvis tillbringar hos svärisarna som vi brukar och jag struntar i byxproblemet tills dess. Blä!!!!!   


När jag media rapporterar om miljonärer som roffar åt sig ännu fler miljoner genom att smita från skatten eller få ett fallskärmsavtal som är minst sagt fördelaktiga eller får sig tilldelade pensioner som 100 vanliga pensionärer skulle kunna leva gott på, så blir jag upprörd - fattas bara! - men eftersom dessa skitstövlar är anonyma, så är det lättare för mig att slå ifrån mig, att skjuta undan det för vad 17 skulle lilla jag kunna göra? Det är 100 resor värre när det visar sig att en person jag känner lurar den svenska staten på skatt. Det handlar inte om några svindlande summor alls, men det faktum att en del av skatteintäkterna går till vår sjukvård och denna skattesmitare kör svart och på samma gång är i behov av sjukvård, ja, då ser jag rött, då går jag i taket och då kan jag inte slå ifrån mig lika lätt utan jag vill göra något. Vad kan jag göra? Rent praktiskt, vad kan jag göra?? Är det någon som vet? Har skattemyndigheten någon anonym tipstelefon?    


Halv-fridens.    

Av Ewa - 3 november 2012 17:16

.......varför det spelas muzak i obemannade garage som i t.ex Galleriangaraget? Är det en tröst för bilen medan den står där utan något att göra? Jag trodde den hade fullt upp med att snacka med bilen bredvid.


Fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards