Alla inlägg under oktober 2012

Av Ewa - 13 oktober 2012 11:33

"Lovecats" med The Cure. En speciell sångare med en speciell röst. Underbar ståbas i den här låten! *rysningar* Smårolig video eller har jag en för speciell humor?


Fridens.    


Av Ewa - 11 oktober 2012 16:35

Jag sov inget vidare i natt och det är jag inte förvånad över med tanke på hur mycket jag sov på dagen. Stilnoct i all ära, men så starka är dem inte att de klubbar mig oavsett. Mobillarmet var satt på 9 och jag steg upp halv 10, rev ur lakanen och startade tvättmaskinen. De Mumin-lakan som vi köpte i augusti har vi inte bytt sedan de invigdes. Äh, jag menar att jag tvättar de med jämna mellanrum, men det är de lakanen som jag bäddar med igen och igen och igen bara för att de är så underbart mjuka och mysiga.

Jag promenerade idag, 80 minuter och för andra gången slapp jag få ont i ryggen eller knäna efteråt. Det blir en annan trötthet i benen, i låren och jag blir aningens trött i fötterna. 


Den vanliga burstädningen som alltid på torsdagar, men jag slipper åtminstone diska för det gör Elin. Det är inte jag som diskar idag, det är inte jag som diskar idag, det är inte jag som diskar idag, tralala!   


Fridens.    

Av Ewa - 11 oktober 2012 16:15

När jag skrev om socker härom dagen, så glömde jag en annan dold sockerbov som visserligen inte intas i samma mängder som frukt, men som folk definitivt har missat och missuppfattat nämligen mjölk. Jag tycker om att dricka mjölk till maten ibland, men enligt LCHF är det inte att rekommendera och jag frågade varför och fick svaret att det är sockret (laktosen) i mjölken som sätter käppar i hjulet för kroppens fettförbränning. Sug på den alla fettskrämda mini-mjölksdrickare! Det är åter igen sockret som är den stora boven, så ni kan lika gärna dricka den fullfeta mjölken som smakar så mycket mer för sockret finns kvar i mini-mjölken.


Apropå mjölk. Varför är den laktos-fria mjölken 10 kr dyrare en den vanliga fullfeta mjölken? Är det processen med att ta bort sockret som höjer priset med mer än 100%? Och vad är det som tillsätts eftersom den mjölken har hållbarhetsdatum som sällan återfinns hos övriga mejerivaror?


Fridens.    

Av Ewa - 11 oktober 2012 16:10

"You spin me round" med Dead or Alive. En låt med tryck! Jag har på senare år börjat bli negativ till 80-talslooken och sångaren i den här är på gränsen för vad ögonen pallar med, men om du blundar och koncentrerar dig på själva låten, så kommer du att upptäcka att han har en otrolig röst med mycket kraft.


Fridens.    


Av Ewa - 10 oktober 2012 15:39

Jag hjälpte Elin iväg även i morse och den här gången fick jag arbeta lite mer eftersom hon låg kvar i sängen när jag kom upp. Bland annat tryckte jag upp hennes egenhändigt skriva motivations- och peppningslista där det går att läsa att hon ju får lön (pengar är alltid roligt att ha), att hon får arbetslivserfarenhet (som hon kan ta med i diverse cv:n), att det oftast känns bra när hon väl är där (hon har en dryg timmes resväg som kan bli ett hinder när man inte är på topp), att hon behövs hos blöjnissarna (vid det här laget har hon kontakt med alla små och extra mycket kontakt med några få utvalda sk. personkemi) och så förstås den positiva känslan som infinner sig efter en avklarad arbetsdag jämfört med en sjukdag hemma. Igår kväll ringde hennes chef och meddelade att dagisets styrelse har beslutat att de vill ha henne kvar.   


När Elin hade gått läste jag en stund och sov sedan i soffan. Mobillarmet var satt på klockan 10 för jag hade tänkt promenera före lunch. När mobilen hörde av sig, så stängde jag det och somnade om en halv timme. Efter ett toalettbesök valde jag mellan att klä på mig och gå ut eller att lägga mig i soffan igen. Jag valde soffan, men jag trodde inte att jag skulle somna om, men - ping - så sov jag igen och vaknade halv 13. Då var det lunchdax både för mig, marsvinen och kaninen. Jag drack 5 muggar te   och alla vet ju att man blir kissnödig av te, så att promenera efter lunch var inget alternativ för jag kunde inte gå alltför långt från en toalett.     Hehe. Inte har jag bäddat sängen heller eller duschat fast håret behöver tvättas, så av dagens många planer blev noll och intet, men det är ju inte kört för det. Imorgon är en ny dag och möjlighet att göra nya planer.     Dessutom är min inre slavdrivare kväst tack vare att jag promenerade i måndags och styrketränade igår för att inte tala om att jag har skött kosten exemplariskt i 1,5 vecka. Ha!


Fridens.    

Av Ewa - 9 oktober 2012 16:08

Min snorpa mår fortfarande inte bra även om hennes Theralén-tabletter håller ångesten i schack. Hon sover mer än halva dygnet och kämpar för att hålla sig vaken de övriga timmarna. Fy, fan vilken sjukdom det är! På kvällarna brukar jag sitta hos henne tills hon känner att hon är så trött att hon kan somna. Jag går inte och lägger mig förrän jag vet att hon sover ordentligt. Idag gick jag upp med henne klockan 6 och hjälpte henne iväg till arbetet, men jag behövde inte göra så mycket egentligen. Enligt sms, så är det jobbigare idag jämfört med hur det var i fredax, men det är bara en dag till den här veckan. Det är väldigt bra att hon klarar av att pressa sig iväg trots att hon helst av allt vill ligga kvar i sängen, men det är inte bra att hon pressar sig iväg hellre än att hon ringer chefen för att sjukanmäla sig bara för att chefen blir så irriterad.


När Elin hade gått, så läste jag en stund innan jag lade mig i sängen och sov 3 timmar till. Efter lunchen styrketränade jag och det var så skönt. Tungt, men skönt.


Nu har Selma bott hos oss i en månad. Hon växer och mår prima och jag känner den sorts ansvarsfria glädje som jag kan tänka mig att man gör med barnbarn. Selma är mitt überfluffiga, toksöta barnbarn! Jag ansvarar inte för att hon kommer till en veterinär om hon blir sjuk, jag ansvarar inte för att hon har friskt vatten i skålen eller hö att mumsa på, jag ansvarar inte för att matförrådet inte tar slut även om jag ansvarar för att hon får mat vid 12 de dagar som Elin arbetar. Jag ansvarar inte för städningen av buren. När Selma dras till skohyllan som en spik dras till magneten, så är det inte mitt ansvar att ta bort henne därifrån för femitelfte gången eller att hitta henne när hon har tagit sin in bakom skohyllan och sitter och tuggar på Pärs skor. När jag sitter hos Elin på kvällen och Selma sätter tänderna i burgallret och vill ut, så behöver jag inte oroa mig för att jag ska behöva sova med det bullret eller att jag ska väckas när hon gör samma sak klockan 6 på morgonen för att hon tycker att Elin borde ha sovit färdigt eftersom hon själv har gjort det. Jag njuter av mitt barnbarn och har ingen förståelse för de gånger som hennes matte tycker att hon är besvärlig. Precis som en riktig mormor!


Mitt barnbarn Selma

 


Fridens.    


Av Ewa - 8 oktober 2012 21:10

Det har blivit kallt. Solen värmer fortfarande även om den står lågt, men i skuggan är det inte längre bara svalt utan kallt, vinterjackekallt. Jag hade inte vinterjackan när jag promenerade idag, men jag tog den när jag gick ned till Konsum på eftermiddagen och det var banne mig inte fel. De nya kängorna är väldigt sköna även när jag går längre och jag fick faktiskt uppleva känslan av att inte få ont i ryggen efteråt eller den vanliga stelheten och det var ren och skär lyx!


Från och med idag har jag gjort mig av med en av mina bovar. Sockerbovar. Från och med idag finns det ingen juice i vår kyl. Från och med idag tar jag alla mina mediciner med vatten. Jag kämpar med en psykologisk spärr som inte har att göra med sockersug eller sockerkickar eller att juice är godare än vatten. En av grunderna i LCHF är att sockret ska minskas, helst av allt försvinna och det är anledningen till att jag har slutat äta frukt. Jag har aldrig varit någon fruktälskare och när jag var med i Viktväktarna och åt frukt för att stilla hungern dvs. hur många frukter som helst varje dag, så utvecklade jag en viss aversion mot de flesta varianter utom bananer. När jag började med LCHF, så kändes det skönt att ha en anledning att skippa frukten. Om man pressar 2 apelsiner, så får man kanske ihop 1 dl juice och jag kan inte säga hur många förstå-sig-påare som haft argumentet "Det finns väl ingen som äter 2 apelsiner på en gång!", men det kunde jag göra om apelsinerna var tillräckligt goda. Att skaka beklagande på huvudet när någon dricker juice och säga att det "....är ju så mycket socker!" och i samma andetag påstå att frukt är nyttigt godis, bra för tänderna borde ta sig en funderare. Frukt innehåller fruktsocker och det spelar ingen roll vilken form sockret har för det är inte bra för tänderna, det ombildas till fett i kroppen, det påverkar blodsockret som åker upp och ned som en jo-jo och det triggar sötsuget. En kombination som jag kan sakna och som jag tyckte fungerade som ett bra mellanmål är en banan och en drickyoughurt, men inget av det finns kvar i mitt kost-liv.


Läs även detta tillägg!


Halv-fridens.     

Av Ewa - 7 oktober 2012 21:02

.......från starten av den första tvättmaskinen klockan 9 tills den sista tvätten hängdes upp på torkställningen nästan 12 timmar senare. Pär och jag åkte till återvinningen med en flyttkartong med inbunda böcker och 6 pappkassar med pocket. "Myrorna" har en container där, den stora sorten som man kan gå in i och den trevlige äldre herren som ansvarar för den, sa att det går bra att lämna av prylar även när han inte är där. På så sätt slipper vi åka hela vägen till Skärholmen som annars är den närmaste "Myrorna".


Elin behövde själamat i form av bullar och kakor från Kaffestugan och det var meningen att vi skulle ha köpt det efter återvinningen, men det visade sig att ingen av oss hade tagit med pengar, så vi åkte hem igen, hämtade pengar och tog en promenad tillbaka till Kaffestugan. Själamat är viktigt! Äntligen har vi fått höstväder med stort H: strålande sol och flammande höstfärger. De nya kängorna är väääääldigt sköna, men jag skulle behöva testa dem med en längre promenad. Jag har kommit på mig själv med att dra mig för att promenera, trots investeringen i nya skor. Jag är så sjukt trött på att alltid få ont i ryggen efteråt.


Efter inhandlingen av själamaten, så tog jag hand om växterna inklusive alla orkidéer och sedan var det dax för lunch.


Sedan fortsatte jag med den stora utrensningen av böcker och gjorde färdigt det. Det är nog 2/3 som har försvunnit och i stället har vi fått massor av härligt utrymme. Jag packade de resterande inbundna böckerna i 2 flyttkartonger. Så dj-a tunga!! Pocketböckerna packades i 2 kartonger och 2 Coop-kassar. Det var så dammigt och smutsigt att vattnet blev svart när jag tvättade händerna. Nästa projekt blir att sortera dem i bokstavsordning. Jag orkade bara sortera dem till och med J den här gången, resten stoppades bara in i hyllan.


Middag, disk och snabb-dusch. Te till Hitchkocks "Fönster mot gården" och nu bloggar jag.


Fridens.    



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards