Alla inlägg under september 2012

Av Ewa - 6 september 2012 16:34

Mel och Kim Appleby var ett brittiskt syskonpar som hade flera hits under 80-talet. Den bästa är "Respectable" som det bara vrålar 80-tal om!



Mel Appelby dog i cancer några år senare, men Kim fortsatte. Här är en av hennes låtar från tidigt 90-tal: "Don't worry".




Fridens.    

Av Ewa - 6 september 2012 16:09

Det närmar sig, det där läget när det går att Bryta Den Onda Cirkeln. Jag kände det idag när jag låg i sängen vid 12 och kände att jag hade sovit färdigt. Jag hade ingen större lust att stiga upp, men jag kunde inte sova mer. Kroppen börjar känna sig rastlös vilket oxå är ett tecken på att orken är tillbaka, så i morgon kanske jag lyckas ta mig ut en stund.


Jag städade buren idag. I och med att sötnössen är uppdelade i 2 läger till följd av fortsatta stridigheter, så har det blivit mer arbete för mig för jag brukade bara behöva städa den nedre buren på torsdagarna. Visst, jag gillar inte att det har blivit mer slit med spånet, men det är uppdelningen som känns hemsk. När jag städar nedre buren, där Humlan & Co bor, så hålls Alice och Maja kvar i den övre buren (där de är dygnet runt i princip) för om Maja får springa lös, så sticker Humlan ut i hallen, dit Maja inte vågar sig och sitter och kurar på mattan eller under byrån. Humlan har blivit skrämd för livet, det är bara att konstatera. Det här leder till att när jag städar den övre buren, så stänger jag in Humlan & Co i den nedre, så att Maja inte ska kunna hoppa in. När Alice som är van att kunna komma och gå som hon vill går fram till den stängda buren, sätter framtassarna på kanten och helt enkelt inte förstår varför hon inte kan komma in  - det skär i hjärtat!    Mimmi brukar stå innanför och prata med Alice och kanske tror hon att Alice är en hallucination för när hon sedan får komma ut igen, så finns inte Alice någon stans. Det är inte lika roligt att ha marsvin när jag har konstant dåligt samvete.


Nu är det en vecka sedan tanden togs bort och jag antar att käken läker som den ska. Jag har fortfarande ont varje dag, men det är gränsfall att jag behöver värktabletter. Svullnaden har lagt sig, men det är en hård, lite öm knöl kvar som jag hoppas försvinner med tiden.


Halv-fridens.   

Av Ewa - 4 september 2012 21:48

......att anledningen till att kättare brändes och inte bara halshöggs som andra syndare och brottslingar var att om de begravdes i jord, så skulle kätteriet spridas i marken som en sjukdom?


Halv-fridens.    

Av Ewa - 4 september 2012 21:45

Jag tänker för mycket. Jag skulle må bra av att tänka och analysera mindre. När jag var deprimerad förra hösten, så spelade det ingen roll hur mycket jag tänkte eller analyserade för då fanns det ingen specifik yttre orsak till att jag mådde så dåligt och därför fanns det ingenting att åtgärda för att jag skulle må bättre.  Jag är i analyseringstagen igen eftersom jag är så fruktansvärt trött. Jag sover 11-12 timmar per dygn, men det känns inte tillräckligt. "Du skulle kanske inte vara så trött om du gjorde mer än att bara sitta inomhus hela dagarna" sa Pär till mig igår kväll efter att ha mullat runt i skogen i ett par dagar ungefär som att han hade en fullt legitim anledning att vara trött, han hade ju faktiskt gjort någonting. Jag blängde, men valde att inte svara för visst kan man bli trött av att inte göra någonting, men det är en annan sorts trötthet. Det handlar mer om slöhet. Jag har permanent sjukersättning och det är på grund av en permanent sjukdom, en sjukdom som jag kommer att leva med tills jag dör, en sjukdom som inte bara hindrar mig från att försörja mig som vanligt utan även drar ned min funktion i vardagen. Kort sagt, så orkar inte jag lika mycket som en Fullt Frisk Människa och det gäller att komma ihåg det. Även för mig! Jag har oerhört svårt att acceptera att jag inte orkar lika mycket som jag skulle vilja eller som jag tycker att jag borde, jag kämpar med den acceptansen och det vidhängande dåliga samvetet dagligen. För gudarna ska veta att jag har dåligt samvete för detta!


Nu tänker jag komma till saken och för att undvika ett enda sammanhängande och svårläst stycke, så inleder jag ett nytt. När en Fullt Frisk Människa får veta att hennes tandvärk beror på en spräckt tand och tandläkaren försöker laga den vid 2 tillfällen, men inget blir bättre och det slutar med ett beslut om att tanden ska tas bort, så tar det kanske inte alltför mycket på krafterna även om det är jobbigt för vem som helst att ha ont och ta värktabletter flera gånger om dagen. När samma sak händer en Inte Fullt Frisk Människa, så tar det på krafterna mer än hon skulle önska och att ha denna spräckta tand 3 månader innan den slutligen ska väck är ingen picknick. Lägg sedan till oro för själva ingreppet, en oro som visar sig vara bra mycket större än vad hon har erkänt ens för sig själv och sedan den naturliga stress för kroppen som även den minsta operation innebär - är det egentligen så märkligt om den Inte Fullt Friska Människan blir trött i många dagar efteråt?! Har jag rätt eller har jag rätt?


Stor trötthet drar ofta till sig depression. Depression innebär ofta stor trötthet. En ond cirkel. Onda cirklar bör brytas, men när? Eftersom jag alltid har tänkt mycket och analyserat, så har det lett till att jag känner mig själv väldigt väl. Jag känner igen de olika stegen när jag mår dåligt och jag vet när det är läge att bryta en ond cirkel. Det är sällan läge att bryta den onda cirkeln när omgivningen tycker att jag borde det. Det händer att inte jag heller har tålamod att vänta tills det verkligen är dax, men då slår det alltid tillbaka. Det är inte riktigt rätt läge ännu att bryta just den här onda cirkeln. Det har bara gått 5 dagar. Jag måste tillåta mig själv att sova färdigt. Jag måste tillåta kroppen, närmare bestämt käken att få läka färdigt i lugn och ro. Det har bara gått 5 dagar, inte 5 månader eller 5 år utan 5 dagar. Jag kommer att få tillbaka orken. Jag kommer att orka promenera och styrketräna igen. Jag måste bara ha lite tålamod. Jag är ju redan permanent sjuk och permanent hemma, så då kan jag väl tillåta mig själv att sova, vila och läka i lugn och ro.


O-fridens.    

Av Ewa - 3 september 2012 16:02

Jag somnade vid 1, hade mobillarmet på 6 då det var medicindax och frukost för grisarna och sedan sov jag - nästan i ett svep - till 12. Jag vidhåller att om min kropp inte behövde så här mycket sömn, så skulle jag heller inte kunna sova så mycket som jag har gjort de senaste dygnen. De optimistiska promenadplanerna i det fina för-höstvädret sovs inne. Så kan det bli!


Jag får klåda av Kåvepeninet. Enligt FASS kan det vara en biverkning. En väldigt lätt klåda, då och då på olika ställen över hela kroppen. Det känns som när jag har väldigt torr hud och har dröjt för länge med att smörja in mig. Jag har några Citodon kvar, men jag kommer inte att utnyttja dem. En av biverkningarna här är förstoppning. Det är milt uttryckt. Blockering är ett mer passande ord. Det får bli en dubbeldos om jag får så pass ont att något behövs.


Nu har jag sett färdigt "The Tudors" och jag har sorg. Ett tomrum. Vad ska jag se nu som kommer ens i närheten?


Elin och Pär kommer hem ikväll.


Fridens.    

Av Ewa - 2 september 2012 16:11

"The killing moon" med Echo & the Bunnymen.



"Forgotten town" med The Christians.



Fridens.    

Av Ewa - 1 september 2012 15:52

Klockan 6 kom Pär in för att säga hejdå innan han och Elin åkte till Skuleberget. Jag passade på att stiga upp och ta antibiotika & co och så kramade jag om skogsmullarna ordentligt. Nu är jag gräsänka eller snarare familjeänka till på måndag kväll. För mig är det aldrig fel med lite ensamhet. Innan tandoperationen, så var jag lite orolig för att de skulle åka bort så snart efteråt utifall att jag skulle åka på komplikationer, men det verkar inte bli så. Kinden har svullnat ytterligare och jag har ett tjusigt blåmärke nedåt halsen, men enligt bladet jag fick med mig hem, så är det som det ska vara. Svullnaden kan nå sitt maximum efter 2.4 dagar. Jag tar antibiotikan var 8:e timme, sköljer med Corsodyl 2 gånger om dagen och tar Citodon 2 gånger per dygn. När värken gör sig påmind, så hamnar jag alltid i valet och kvalet: en dubbeldos av Ipren & Alvedon med risken att det inte hjälper och det leder till att det är mindre listigt att ta Citodon efteråt eller Citodon direkt. Ständigt dessa beslut!


Igår åt jag ordentlig middag vilket innebar fast föda bestående av stekt laxkotlett med hovmästarsås. Mjuk mat för en öm munhåla. Det smakade himmelskt bra! Jag tycker om lax i alla dess former, det är en fet fisk (rätt sorts fett) som mättar bra. Pär kryddade med endast salt och svartpeppar och jag kryddade med jag-har-inte-ätit-ordentlig-mat-på-2-dygn. Idag åt jag 2 kokta ägg och youghurt till lunch och till middag tror jag att jag ska steka varm korv med gräddig äggröra till. Nu behöver jag inte sugrör när jag dricker och jag väntar otåligt på att våga äta något så pass fast som Toblerone!


Månadsvägning och jag har blivit av med hela 2 hg! Ålrajt! Det har förmodligen att göra med den halvfasta som jag har gått igenom den senaste dygnen och 2 hg är verkligen inte mycket, men för första gången på länge så visade vågen på minus, så - ålrajt!! 


"The Tudors". Jag närmar mig slutet i och med att Henrik VIII ska gifta sig med Katarina Parr som blev hans 6:e och sista fru och den som överlevde honom. I ett av de avsnitt jag såg idag, så blev fru numro 5, Katarina Howard, halshuggen blott 21 år gammal. Dramatik!


Det har regnat ā la syndafloden hela gårdagen och fortsatte även idag och det är först nu som det avtar. Nyopererad och syndaflodsregn är 2 väldigt giltiga anledningar att tillbringa dagen i pyjamas.    


Fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards