Direktlänk till inlägg 22 september 2012

Endorfiner och fö'lsegrisar

Av Ewa - 22 september 2012 22:00

Pär och jag kom iväg till Stockholm närmare halv 11. Det var bara 10 grader och småregn. Det var gränsfall att jag hade velat ta vinterjackan, men jag kompromissade genom att ta på handskar. Fötterna höll sig torra och varma tack vare de nya kängorna och jag är fortfarande fascinerad över att jag inte fick ont i vare sig knäna eller ryggen trots att jag knatade runt i ett par timmar. Det är inget jag är bortskämd med direkt.


Vi parkerade i Gallerian och gick sedan till Naturkompaniet på Kungsgatan. Pär har köpt en smart liten gaständare som inte fungerar som det var tänkt och 2 killar ur personalen provade flera olika trix utan att få liv i den, så Pär fick med sig en ny som provades på plats innan vi gick. Sedan gick vi längs hela Kungsgatan till Tebutiken där jag köpte 4 hg Russian Earl Grey. Den förra omgången tog slut för ett par månader sedan och det var hög tid att fixa ett alternativ till det vanliga Earl Grey-teet. Det finns mycket fint i den butiken och så doftar det så ljuvligt av te och kaffe och småbröd och karameller. De säljer skorpor av biscotti-sorten och jag köpte en påse som är smaksatta med kryddost (Västerbotten och Parmesan) och de smakade smaskens tillsammans med te.


Vi fikade på ett litet ställe som ligger i direkt anknytning till Twilfit-butiken i PUB-huset. Underkläder mer eller mindre i samma rum som kaffe och bullar?? Jag undrar varför alla bullar och muffins är så löjligt stora nu för tiden? Vi tog varsin bull-muffin/muffin-bulle, men jag fick bara i mig halva (Pär fick i sig hela sin plus min överblivna halva). Däremot slurpade jag i mig en ganska stor mugg med varm choklad.


Hötorgshallen är ett annat ställe där det doftar härligt, men som jag sällan går till. Det borde finnas bänkar där som är avsedda för att sitta på och bara sniffa och dra in alla dofter av bröd, frukt och grönsaker, kaffe och te, ost och skaldjur. Vi köpte biffar som var väldigt fina, möra och smakrika och långt från Coops färdigpackade och vätskefyllda lågpriskött. Man får det man betalar för!


KappAhl. 2 långärmade toppar (jag råkade kalla dem för långärmade t-shirts och blev därmed idiotförklarad av Elin), mitt absoluta favoritplagg som man inte kan ha för många av. Har jag rätt eller har jag rätt? Några småsaker från Kicks och sedan åkte vi hem. Jag fick faktiskt känning av shopping-endorfiner och jag kan för mitt liv inte minnas när det hände senast!


Jag har inga orimliga krav för att fira min 20-åriga bröllopsdag. Inga dyra diamanter eller weekendresor till London. Inga pälsar eller flaskor med champagne (som ändå inte är gott). Inte ens ett påkostat restaurangbesök eller 100 röda rosor. Nä, det enda önskemålet jag hade för den här dagen var en Napoleonbakelse. Det är väl inte för mycket begärt? Av de klassiska bakelserna, så är det Nappen som regerar med sin spröda smördeg, all smarrig grädde och den syrliga hallonglasyren på toppen. Den är förbaskat svåräten, men det är den värd! Den ska vara från Kaffestugan här i Rönninge, så i morse ringde Pär och beställde 2 stycken som vi hämtade på vägen hem och hade som efterrätt till det förstklassiga köttet. Det är när man har små glädjeämnen som man får många glädjeämnen.


Pär tycker att han och jag borde göra fler saker tillsammans och det kan jag väl hålla med om och i bilen på väg hem, så frågade jag om det vi gjort idag räknas som att vi har gjort något tillsammans. "Absolut" svarade han. "Allt som innebär fika på annan ort räknas!". Det är en gen som han har och som även svärfar har och som Elin oxå har ärvt. Hon hade den i alla fall när hon var liten för vid ett tillfälle var hon och Pär ute i skogen och hade inte kommit särskilt långt när Elin frågade om de hade fika med sig. Svaret blev negativt och då sa hon att hon ville gå hem igen.


Det har varit en bra, trevlig och mysig dag från början till slut och det trots att jag har haft spännings-huvudvärk ända sedan jag vaknade. Jag är rätt trött oxå, men det hade jag räknat med eftersom det har varit något varje dag den här veckan. Tisdag - storhandling. Onsdag - träning. Torsdag - burstädning och Skärholmen. Fredag - städning och så Stockholm idag. Det känns bra att ha en aktivitet varje dag som omväxling, men är man klen, så är man. Frustrerande och tålamodsprövande. I morgon ska jag sova. Och tvätta, men om jag inte hinner med all tvätt, så får det vänta till på måndag.


Den 22 september och höstdagjämning med bröllopsdagsfirande, men även 2 födelsedagsbarn födelsedagsgrisar: Alice och Maja som är kullsyskon fyller 2 bast idag! Det har smaskats både banan och äpple och sallad, ingen Nappe där inte. (Alice till vänster.) Kloklippningen får vänta till i morgon för det ska man inte behöva stå ut med på sin fö'lsedag!


                                                    


Fridens.    

 
 
theamazingm

theamazingm

25 september 2012 09:50

Det är väl klart att det heter långärmad t-shirt!?! Det är ju vad de är!? Jag har oxå alltid kallat dem för det och fått fnysningar av min dotter, men det är ju faktiskt det de är. Basta. :-)

Bra firat på bröllopsdagen! Och du har helt rätt; Kan man vara glad åt lite - då har man mycket att vara glad åt!

Kram

http://theamazingm.wordpress.com

Ewa

25 september 2012 11:33

Då fortsätter jag att köra med långärmade t-shirts!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards