Alla inlägg under juni 2012

Av Ewa - 16 juni 2012 17:44

Elin och jag har börjat se "Criminal minds" på DVD. Serien har fått höga betyg både på DVD och  när den gick på Kanal 5, men vi undrar varför. Arbetet med att göra gärningsmannaprofiler och att försöka lista ut hur de kriminella sinnena är upplagda har jag alltid tyckt är väldigt fascinerande ur psykologisk synvinkel. Jag har alltid haft sug efter att veta varför. Elin är funtad på ungefär samma sätt och det är därför vi blev så besvikna för visserligen får man följa arbetet med profileringen, men man får aldrig (dvs. aldrig efter att ha sett 4 av 22 avsnitt) veta varför boven blev som han blev. Det blir mer av ett konstaterande att "Vad var det vi sa!" och en lätt besserwisser-attityd, ett upprapande av fakta som om det handlar om en skollektion. FBI-agenterna tar sig själv på väldigt stort allvar och det finns inte mycket utrymme för humor eller självdistans. Sedan är det ju detta jäkla citerande av kända författare och politiker och andra kändisar som är så underligt populärt i amerikanska serier. Vicket nedköp!


Fridens.    



Av Ewa - 15 juni 2012 22:44

Jag vet att Elin och jag kommer i första hand för Pär.

Stämningen här hemma har lättat något.

Må-bra-filmer.


Fridens.    

Av Ewa - 15 juni 2012 22:30

Ända sedan förra fredagen, så har stämningen här hemma inte varit bra. Milt uttryckt. Spänt. Besviket. Surt. Det har lett till stress som gör att Pärs mage kraschar och jag får huvudvärk och ångest. Idag bad Elin om att få prata ut med Pär och mig, så det gjorde vi.


Varken Elin eller killen i fråga vill göra slut, de vill satsa, de vill försöka. Han har talat med sina föräldrar som har uttryckt sig som att han "får göra som han vill". Menar de verkligen det eller litar de på att han slutligen kommer att göra som de vill, göra det rätta?


Elin och killen har tillbringat ungefär 2 veckor i "ingen mans land" då hon inte har varit välkommen hemma hos honom och han inte har varit välkommen här. Det går ju bra så här års och de har haft tur med vädret hittills. Nu säger han då att han vill mer. Jag är oerhört skeptisk och jag talade om det för Elin. Jag misstänker att han har tröttnat på att vara i "ingen mans land", att han saknar den bekvämlighet som fanns när han var välkommen här och om Elin, i första hand och Pär och jag, i andra hand välkomnar honom lika villkorslöst igen, så är vi bara tillbaka där vi var för några månader sedan dvs. han har allt han vill ha utan att behöva ge tillbaka. Det kommer inte jag att gå med på!


Både Pär och jag känner att det är killens familj som behöver visa att det finns en möjlighet till förändring, visa att Elin är välkommen hemma hos dem precis som hon är. Det är tal om förlovning igen. De förlovade sig för knappt 3 månader sedan på svenskt vis, men det är ju förstås inte giltigt för muslimer, så nu hägrar även en muslimsk förlovning i moské. Kanske kommer det att bli en inträdesbiljett till killens familj, men det är ju att börja i galen ände. Elin och killen måste ju kunna umgås med hans familj utan en massa krav på ändring och om det fungerar, så kan de förlova sig. Tycker jag. Att komma överens med sina svärföräldrar är naturligtvis inget krav i sig, men det underlättar onekligen och det blir nästan ett måste när barnbarn kommer in i bilden.


Jag vill att Elin ska känna att hon kommer i första hand för killen i fråga! Jag har inte upplevt att hon har gjort det under de här 2 åren som de har varit tillsammans. Det har konsekvent varit svårt för honom att planera eller bestämma något med henne av den anledningen att hans familj hela tiden ställer krav på att han ska finnas där för dem. Att säga "Jag gör vad som helst för dig", att skriva lappar där det står att de kommer att vara tillsammans "4 ever", att avsluta varje telefonsamtal med "Jag älskar dig" - det är lätt att prata, "talk is cheap". Upp till bevis! Om det ska fungera, så måste han, om inte bryta helt, så tunna ut banden med familjen. Om han vill bilda familj med Elin, så är det hon som kommer att vara hans familj i första hand. Elin förtjänar inte mindre än så. Pär och jag kommer inte att lita på honom på ett tag nu. Det kommer att dröja innan han är lika välkommen här som han var tidigare.


Fortsättning följer.

Eller?


Halv-fridens.      

Av Ewa - 14 juni 2012 18:09

Elin tog hand om burstädningen.

Utbudet av spel hos Big Fish.

Den värsta pollenattacken verkar vara över.


Fridens.     



Av Ewa - 13 juni 2012 21:55

Oxascand.

Stilnoct.

Värktabletter.


Fridens.    


Av Ewa - 13 juni 2012 21:31

Paket-hämtnings-promenad. 25 minuter i vardera riktningen i långsamt tempo, mot slutet knappt styrfart. Jag hade mina gamla gympaskor på mig. De har ett par år på nacken och jag brukar ha de till SATS. Det jag tycker är skönt med dem är att de, jämfört med mina senaste MBT, har en bred sula (bred - inte tjock). De MBT-modeller som kommer ut idag har övervägande smala sulor för att göra skon smidigare, lättare, men det gör de oxå svårare att gå i för det krävs mer balans och det tar på knäna. De gamla gympaskorna visade sig inte vara bra för mig att gå i. Jag blev trött och fick ont i både knäna och ryggen och så var de obehagligt varma och täta. Jag har alltid haft svårt med skor och har fått skavsår av precis allt vad gäller modell och material, jag har aldrig kunnat vara fin utan att lida pin och när jag upptäckte MBT-skorna, så kändes som att komma till himlen, men sedan de smalare sulornas inträde, så är jag på väg ned till jorden igen. Det är inte utan att jag känner en lätt panik för vad tusan ska jag ha på fötterna för att kunna promenera utan att få ont?! Det finns skor av märket Nike Air Max som jag har blivit nyfiken på. Är det någon som har erfarenhet av dem? Att åka till Footlocker och provgå dem är en sak och att ha på dem hemma och knata runt med är ännu en sak, men hur är dem att gå i längre sträckor? Det är inge' kul med skor....


Halv-fridens.    

Av Ewa - 12 juni 2012 21:21

Årets första åskväder - med blixtar!

Ny säsong av "Dexter".

Mina gamla gympaskor med rejäla sulor.


Fridens.    

Av Ewa - 11 juni 2012 21:26

Jag hade inga måsten idag.

Jag kunde ligga kvar i sängen så länge jag ville.

Det kommer några kostym-dramer med morgondagens post.


Fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards