Alla inlägg under mars 2012

Av Ewa - 21 mars 2012 14:35

.....som blir sjukt trött och får huvudvärk av att lämna prover på fastande? Sköterskan tog 3 rör. Jag promenerade dit och jag promenerade hem och efter det är jag helt färdig. Dessutom måste jag lämna in ett urinprov på måndag som jag inte blivit informerad om till idag. Suck.


Jag sover fortfarande dåligt. Jag lägger mig oftast runt midnatt och vid 6 brukar jag ta mina mediciner för att sedan sova några timmar till. Timmarna av sömn mellan midnatt och 6 är inte sammahängande och inte timmarna efter 6 heller och den senaste tiden har jag även haft svårt att somna. Mitt behov av att sova 12 timmar eller mer har minskat ordentligt, men den sömn jag får är inte tillräcklig och det börjar bli tärande, så pass tärande att jag känner av en nedåtgående spiral...... Jag ska träffa psyk-läkare DS nästa vecka och då ska jag ta upp det här med honom. Jag har haft ångest- och sovhjälp av Theralendroppar i så pass många år att jag inte längre vet hur det är att somna av mig själv!


Idag fick jag den första riktiga känslan av att våren kanske är på väg. Det var 11 plusgrader vid 10-tiden när jag gick till vårdcentralen. Jag tog den ofodrade vårjackan och hade inga handskar, men jag frös inte. Dessutom var det absolut torrt och o-halt ute vilket gjorde att jag slapp få ont i ryggen. När Pär och jag var i Skärholmen i söndags, så hade jag mina klackkängor dvs. ingen fästande gummisula att tala om och där är det bara halt stengolv, så jag slirade omkring hela tiden och efteråt hade jag djävulskt ont i ryggen. Det kändes som om någon körde in en kniv i ryggslutet!


Halv-fridens.


PS. Jag stör mig oerhört på Halebop-reklamen i toppen av sidan! Den är ful och irriterande och varför måste den vara så stor?!

Av Ewa - 20 mars 2012 16:50

Igår satt jag och läste en rubrik hos DN.se om att det är vårvärme på väg (igen) samtidigt som snöflingorna yrde utanför fönstret. Jojo. Idag har det snöat ännu mer. Det vräkte ned i morse och allt blev vitt, vitt, vitt, men allt smälte undan igen.

  

Det är dax att kolla de allmänna värdena igen, så imorgon ska jag iväg för att lämna prover på fastande mage och nästa vecka har jag tid bokad hos husläkaren för provresultat och allmän uppdatering. Det är ungefär 1 år sedan och jag har varit hyfsat seriös med kosten och dessutom blivit av med 10 kg, så det ska bli intressant.


Fridens.    

Av Ewa - 18 mars 2012 11:19

Min lilla snorpa har fått sitt allra första jobb! Hon är där just nu för det första arbetspasset hos JKRS.  Om jag har förstått det rätt (du får gärna rätta mig i en kommentar, Elin!), så kommer hon att ringa runt till utvalda kunder och erbjuda de ett möte där de blir erbjudna ekonomisk rådgivning. Hon var på utbildning förra söndagen och arbetar, som sagt, det första passet idag. Det är tänkt att hon ska arbeta 2 pass i veckan utöver skolan. Hon är så i gasen över att äntligen kunna få extra pengar utöver studiebidraget, men hon var väääääldigt nervös i morse...... Jag håller tummarna!


Det är söndag idag, så då går tvättmaskinen non-stop. Efter lunchen ska Pär och jag åka till Skärholmen och bl.a fixa en present till svågern som fyllde år i januari, men som, av olika anledningar har skjutit upp sitt firande.


Igår kväll läste jag i flera timmar i stället för att sitta vid datorn. "I det förflutna" är myyyycket bra! En riktig bladvändare. Den kommer jag att läsa flera gånger.


Fridens.    

Av Ewa - 17 mars 2012 15:32

Jag har precis städat klart. Det var 5 veckor sedan sist. Jag brukar städa var 4:e vecka, men då skulle det ha inneburit att jag städade den helg jag fyllde år och det gick jag inte med på. Det behövde städas och nu känns det fräscht igen, men jag är trött. Jag lyssnade på "Eldvittnet" under tiden och den är väldigt bra, jag tycker nog att den är Keplers bästa hittills. Medan jag donade och hade mig, så märkte jag att jag sänkte tempot jämfört med när jag lyssnar på musik. Det hade inte att göra med att jag var tvungen att koncentrera mig mer utan jag tror att det hade att göra med uppläsarens tempo - det går långsammare vid högläsning än när man läser tyst för sig själv. Det var skönt! Det är nog inte helt fel med temposänkning oavsett situation.


Fridens.    

Av Ewa - 16 mars 2012 15:21

Jag gick till Konsum för att stödhandla. Fortfarande trött och orkeslös. Det var med långsamma steg som jag tog mig framåt, men jag upptäckte att den sortens lunk var skön. Det var soldis ute och vindarna var kalla, men inte iskalla. Jag såg årets första videkissar. Jag ångrade nästan att jag inte hade MBT-skorna på och att jag inte hade med mig musiken för det skulle nog inte ha varit fel med en promenad i just den där långsamma lunken.


Fridens.   

Av Ewa - 14 mars 2012 14:25

Idag har jag baaaara gäspat från det jag vaknade och fortfarande. Jag gäspar så tårarna rinner. Solen skiner, men det blåser iskallt. 6 stycken plusgrader. När jag gav mig iväg till dr Levaxin var det bara 2 plusgrader. Jag läste på tåget och jag kunde koncentrera mig trots att det pratades runt omkring mig - koncentrationen är tillbaka! Det gick som vanligt löjligt fort hos doktorn, men avgiften blev lite lägre i och med att jag kom upp i frikort. Jag gillar frikort! Sedan var det provtagning och så hem igen. En ganska lagom utflykt för en som nästan aldrig åker hemifrån nu för tiden.


Den senaste månadens kost-förfall har bestått av chips, lite godis och Cola. Gott, gott! Igår inleddes återgången till den hälsosammare kosthållningen och det har gått bra. I måndags hade jag ett rejält godissug på kvällen, men det var allt. Det är som med allt annat för mig - det går bara jag vill tillräckligt.


Nu när koncentrationen är tillbaka och hjärnan fungerar som den ska i största allmänhet, så har jag fått tillbaka intresset för sk. "Hidden object"-spel. De går ut på ett uppdrag/en uppgift som ska lösas och på vägen dit får man leta efter saker, lösa pussel och gåtor och tänka efter. Mina favoriter inom den här kategorin ingår i serien Mystery Case Files som är riktigt knepiga emellanåt, men inte omöjliga och så finns det ju vissa hjälpsidor att ta till. Jag fick ju 2 spel i present som jag inte har köpt än, så nu går jag igenom Big Fishs alla "Hidden object"-spel (och det är inte bara ett par stycken) för att hitta de 2 jag vill köpa. Jag tillbringar mer tid än vanligt vid datorn just nu vilket leder till att läsandet har trappats ned. Förut hade jag svårt att få tiden att gå, men nu räcker den inte till för det jag vill göra!


Fridens.    

Av Ewa - 12 mars 2012 14:18

......sopsortering/källsortering har jag en hel del fundringar kring. Återvinning tror jag absolut på eftersom vi slösar alldeles för mycket och när det gäller t.ex batterier, så är det, för mig, en självklarhet att de inte hamnar i de vanliga hushållssoporna. Vi började med relativt avancerad sortering i höstas. Papper och plast för sig, metall och glas för sig och tidningar för sig. Allt det i ett av soprummen. I det andra soprummet slängs endast hushållssopor. Fördelen är att vi inte behöver slänga hushållssopor lika ofta, men nackdelen är att de i stället hinner börja osa. Personligen tycker jag att det är ett hiskeligt rännande till sorteringsrummet för hur mycket man än plattar till förpackningar, så fylls en papperskasse (som vi har som "kärl") ganska fort. De tomma förpackningarna ska rivas upp, sköljas ur och helst torka för att sedan plattas till, samlas i kassen och när kassen är full bäras ut för att sorteras i de olika fraktionerna. Kan vi verkligen lita på att det företag som tar hand om soporna verkligen sorterar de i sin tur? Jag har läst och fått intrycket av att allt ändå hamnar i samma sophög. Ska jag, i så fall, trösta mig med att jag har gjort det bästa jag kan? Sedan kommer allt detta ursköljande av förpackningarna: det innebär ju ett slöseri med vatten, anser jag. Näää, jag är inte övertygad!

Idag skiner solen och det är många plusgrader, hela 17 i skuggan. Det är lurigt för än så länge är det ingen som helst värme i luften. Jag sitter inomhus för jag har ingen som helst lust att promenera. Jag är fortfarande trött även om jag har börjat sova färre timmar. Jag promenerade i fredags och det var ingen trevlig upplevelse. Fy, tusan vad det var tungt och räligt!! Kroppen var tung, stel och inte det minsta samarbetsvillig och efteråt fick jag ont i både ryggen och knäna. Blä!! Jag tänkte att det var bra att jag hade tagit mig över tröskeln, men det hjälpte inte för att få ut mig idag.


Jag lyssnar på "Flugornas herre" och den är bra. Jag läser "I det förflutna" och den är riktigt bra och härligt tjock!


Fridens.      


Av Ewa - 10 mars 2012 14:50

Vad det är trevligt att fylla år!   

Presentskörden bestod av:

Ett mycket generöst presentkort hos Åhléns från svärisarna.

Ett presentkort på 2 dataspel från Big Fish från Pär.

Ett presentkort hos AdLibris från Elin och Pär.

3 ljudböcker: Flugornas herre, Sankta Psyko och Eldvittnet.

Den kompletta serien med engelska Harry Potter i pocket i en ursnygg låda och med läckra omslag. Titta!

   

Det är nog min favorit favoritpresent! Jag undrar varför HP inte finns i svensk pocket? Jag har 3 favoriter när det gäller presenter: böcker, dvd-serier/filmer och presentkort. Böcker, böcker, böcker - det finns inget härligare!    


Det är bara vi 3 i familjen idag. Elin och jag valde ju att inte ha något dubbel-kalas i år. Eftersom jag fyller år, så får jag välja middaxmat och jag har valt rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås. Det blir en rosa prinsesstårta till efterrätt.


Dessutom får jag köra med folk och bli uppassad högt och lågt och inte behöver jag vare sig laga mat eller diska. Det är, som sagt, trevligt att fylla år!     Hurra, hurra!


Fridens.    


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards