Alla inlägg under februari 2012

Av Ewa - 11 februari 2012 14:56

Det var inga problem med sömnen i natt, så förra natten var nog en engångsföreteelse.


Det var dax att städa igen och motståndet var ovanligt kompakt. Det blev gjort i alla fall och resultatet är absolut tillfredsställande. Nu är det 4 veckor till nästa gång. Lite ont i ryggen.


Fridens.    

Av Ewa - 10 februari 2012 15:39

Igår tog jag, som sagt, bort kvälls-Oxascanden och jag vet inte om det var pga det som jag sov så himla uselt. Jag satt och läste till halv 1, men jag kunde inte somna efter det. Klockan hann bli 4 innan jag dåsade bort för att vakna 2 timmar senare. Efter att Pär hade åkt till arbetet, så slumrade jag till strax efter 8 (en dryg timme alltså) då jag gick upp och tog mina mediciner och släppte ut marsvinen. Jag var alldeles yr i huv'et. Jag lade mig igen och lyckades somna närmare 9 och fick sova i 2 timmar när larmet i mobilen väckte mig. Sammanlagt 5 usla och spridda timmar av sömn och det räcker inte. Nästan som när Elin var en spädis. Undrar hur det blir i natt?


När jag var uppe vid 8 och Elin var på väg till skolan, så var det 17 minusgrader! Var kom de ifrån?! När jag steg upp nästa gång var det bara 7 minusgrader. 10 graders skillnad på bara 3 timmar.


Ryggövningar idag igen och jag lade till en fjärde övning. Det känns bra.


Fridens.    

Av Ewa - 9 februari 2012 15:49

Det snöar idag med, men inte lika mycket, så jag gick iväg på en 60-minuters runda. Det var mjukt, slirigt och tungt. För tungt för att det skulle vara skönt. Jag blev trött i ryggen och fick litet ont i knäna, men det var likafullt skönt att komma ut. Det finns något som kallas solregn och jag tycker att det borde finnas solsnö oxå dvs. när solen skiner genom ett tunt snöfall. Det gjorde den idag och det är så fint!


Burstädning som vanligt på torsdagar och grisarna uppskattar det, särskilt den extra stora sk. torsdags-högen med hö.    


Idag går jag ned till 1 Oxascand/dag. Den på morgonen behåller jag för ångesten ligger ofta och lurar vid den tiden på dagen.


Fridens.    

Av Ewa - 8 februari 2012 15:13

Det snöar idag. Ibland glest och lätt, ibland så tätt att det ser ut som en gardin. Ingen promenad idag pga snön, men jag gjorde ryggövningarna igen med lite utökning. Tufft! Löjligt tufft. Jag har bestämt att de dagar jag inte promenerar, så gör jag ryggövningarna. En bra kompromiss!


Fridens.    

Av Ewa - 7 februari 2012 16:11

Idag gjorde jag ryggövningar för första gången. De 3 enklaste, tills jag har studerat in fler. Det kändes kan jag säga! Annars kan man ju tycka att ligga på magen och lyfta lite armar och ben inte är någon större ansträngning, men så är det inte. Det kändes skönt.


Det är milt idag, bara 4 minusgrader och när jag gick ned till Konsum för veckohandlingen med Pär, så var det någon sorts nederbörd. Regn?


Regeringen tycker att vi borde orka arbeta till vi är 75 år. Idioter!


Fridens.    

Av Ewa - 6 februari 2012 15:26

6 minusgrader och blåsigt och jag gick den långa, 7 km, 90 minutersrundan. Trots det lätt sliriga underlaget och trots att jag sänkte tempot ibland, så gick rundan på 85 minuter. Visst 17 hjälper promenaderna att förbättra kondis och ork! Små förändringar som är bättre än inga förändringar alls och absolut bättre än förändringar till det sämre.


Fridens.    

Av Ewa - 5 februari 2012 16:17

Nu är det vinter! På kvällarna har vi neråt 20 minusgrader. Igår promenerade jag 80 minuter i 10 minusgrader, strålande sol och vindstilla. Jag frös om ansiktet, men annars var jag varm som en nygräddad bulle. Idag är det litet mildare, men det har börjat blåsa i stället.


Jag sitter stilla och ligger alldeles för mycket och jag tror att det är därför jag har så ont i nedre ryggen nu för tiden. Det är snart 2 år sedan jag ramlade i trappan och skadade ryggen, men det är väl en ren slump att jag börjat få besvär just nu. Jag ska leta upp stärkande ryggövningar på nätet som jag kan göra hemma. Nästa projekt är ju att komma igång med styrketräningen igen.


Elin och jag fortsätter att sluka avsnitt av "Desperate housewives" och snart börjar vi på den sjunde och sista utgivna säsongen. Serien håller kvalitén vilket inte går att säga om alla serier - "McLeods döttrar" t.ex blir rent av urfånig de sista 2 säsongerna. Jag fortsätter att sluka böcker oxå, både nya och gamla. De finns få saker som går upp mot att läsa!


Fridens.    


PS. Om någon är intresserad av hur det går för min dotter och hennes muslimske pojkvän, så har de bestämt att visserligen förlova snart, men i övrigt kommer de att ta det lugnt och försöka bo tillsammans först. När det gäller konvertering, så får vi se.

Av Ewa - 1 februari 2012 15:25

Den 1 februari och dax för månadsvägning. Mina misstankar blev bekräftade: ingen viktminskning denna gång, men heller ingen ökning. Vågen visade inte den minsta skillnad - inte ens ett hekto hit eller dit vilket gör att jag tror att jag har hamnat på en sk. platå efter flera månaders stadig viktminskning. Jag erkänner att jag inte har skött kosten, men just för att det är exakt samma vikt som för en månad sedan - platå.


Den 1 februari innebar oxå att jag var tvungen att sjukanmäla mig till FK. Häromdagen skrev jag ju att det borde vara dax att få besked om sjukersättningen och samma dag fick jag faktiskt ett brev från FK där det stod att de står i begrepp att fatta ett beslut.


Den 1 februari innebär oxå att vårt Coop Forum i Fittja läggs ned pga dålig lönsamhet. KF har beslutat att lägga ned alla enheter som inte går med vinst. I fortsättningen får vi åka till Södertälje. Avståndsmässigt blir det ingen större skillnad, men jag gillar inte Coop i Södertälje. Det har jag aldrig gjort. För många dåliga minnen av när vi bodde där. Vi får satsa på att handla på vår konsumbutik här i Rönninge, så att den får vara kvar för om den läggs ned......


6 minusgrader och ett stilla, lätt snöfall.


Fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards