Alla inlägg under februari 2012

Av Ewa - 22 februari 2012 15:05

Det var töväder i helgen och allt blev slask, men innan någon hann ploga undan det, så frös det på och allt blev till tjock, knölig is som grus inte förslår mot. Idag ösregnade det dessutom och jag skulle ut och iväg till frissan. Det var halt redan i trappan ned och jag höll på att stå på öronen på gångvägen för att inte tala om hur det var resten av vägen ned till tåget........ Jag trippade fram med små steg och påminde mig själv om att andas och att slappna av och att inte blåhålla paraplyet, så att jag fick ont i handen. Jag kom ned till stationen med livhanken i behåll.


Det här besöket hos Rosie var betydligt trevligare än besöket i december. Jag orkade prata. Jag orkade vara social. Jag orkade helt enkelt tack vare att jag slapp ångesten. En stor skillnad på 2 månader. Klippningen är jag väldigt nöjd med och det är så skönt att vara snaggad igen! Det var inga isgator på Östermalm.


På vägen hem stödhandlade jag. Trots att vi STOR-handlade med lista igår, så fick vi inte med allt. Det var i alla fall lättare att gå uppför isgatan på vägen hem än det var att ta sig nedför den, men nu dröjer det några dagar innan jag går ut igen.


Fridens.    

Av Ewa - 21 februari 2012 11:14

Dagarna går sin gilla gång. Nu är det flera plusgrader igen. Det töar och fryser om vartannat vilket gör att jag inte känner mig så lockad att promenera. Igår gjorde jag ryggövningar igen.


Sömnen har inte blivit bättre. Jag sover 5-6 timmar och sedan blir det 1 timme här och 1 timme där. Det är inte tillräckligt, men det verkar som om kroppen har vant sig. Jag har fortfarande mer eller mindre konstanta hungerkänslor - det känns som om jag aldrig kan "äta ikapp". Det som förvånar mig är att jag inte lockas till att stoppa i mig det jag kommer åt för att få känna mig mätt. Jag lyckas faktiskt hålla mig till LCHF. Hyfsat i alla fall.


Vid 15-tiden ska Elin och jag gå ned till tåget för att åka till Södertälje Syd där vi möter Pär för att sedan åka till Coop och veckohandla. Det blir en storhandling den här gången och jag tycker att det känns skitjobbigt. Isch!


Elin fyller år nästa vecka och jag fyller i veckan efter. I vanliga fall brukar vi få den första utgåvan av hennes önskelista när julhelgerna är över, men i år fick vi den först härom dagen. Hon vet helt enkelt inte vad hon ska önska sig och det samma känner jag. Det finns ingenting som jag egentligen vill ha. Ingen av oss har någon större lust att fira heller - den rätta känslan vill inte infinna sig - så vi har bestämt att inte ha något dubbelkalas i år utan fira lite grand var för sig med bara familjen.


Nu är det bara 8 dagar kvar av FK:s 120 dagar långa beslutstid när det gäller min ansökan om stadigvarande sjukersättning.


Fridens.    

Av Ewa - 19 februari 2012 14:19

Jag promenerade tur och retur till Filmkedjan igår (inklusive en omväg hem) för att hämta ett bokpaket. Det har blivit mildare igen och snön har packats ihop, så det var inte fullt så slirigt. Det blåste svinkallt och mot slutet började det regna. Framåt kvällen ösregnade det. Skitväder med andra ord. Jag fick ont i ryggen av promenaden och hade småont resten av dagen och jag har haft ont idag oxå, så pass ont att jag tog en Ipren. Trots att jag inte promenerar idag, så gör jag inte ryggövningarna heller pga värken.


Jag har börjat tillbringa söndagarna med att tvätta. Tvättkorgen töms och tvättmaskinen får gå från morgon till kväll. Så ock idag. Jag tvättade mig själv oxå inklusive ansiktsmask och kroppsskrubb - ren och fin.


Pär och jag tittar igenom de 4 filmerna om "Damernas detektivbyrå" och de är mysiga! Det är inte ofta som filmerna är bättre än böckerna, men så är det med dem här.


Fridens.    

Av Ewa - 17 februari 2012 10:50

Medan jag väntar på att somna, så brukar jag räkna enligt nedan:


100 - 0

99 - 1

98 - 2

97 - 3

96 - 4

95 - 5

--------

5 - 95

4 - 96

3 - 97

2 - 98

1 - 99

0 - 100


Den ena spalten räknar ned och den andra räknar upp, men summan blir alltid 100 vilket är ett sätt att hålla koll på att det blir rätt. Om jag räknar fel, så är det bara att börja om från början. Det kräver koncentration som tröttar ut. Prova! Sen finns det ju vissa kvällar och nätter som sömnen inte vill infinna sig och jag räknar fram och tillbaka hur många gånger som helst........


10 i 9 klev jag upp för att ta mina mediciner och släppa ut marsvinen och sedan gick jag och lade mig igen, men jag kunde inte sova mer. Klockan 10 gav jag upp och ställde mig i duschen. Jag har inga särskilda planer för idag mer än att jag ska göra ryggövningarna eftersom jag inte ska promenera. Det har kommit en hel del mer snö och igår gick jag tur och retur Salem och hämtade ett paket, men det var väldigt slirigt och tungt, så jag har ingen lust att gå ut idag igen.


Om en vecka, så åker Pär och Elin till Öland och jag blir ensam i några dagar och det ser jag inte fram emot. Tror jag i alla fall. På ett sätt ska det bli skönt. Det lär visa sig.


Fridens.    

Av Ewa - 15 februari 2012 16:01

Jag känner mig påhoppad och det som inte skulle bli "någon stor grej" har blivit just det.

Jag har tappat lusten att blogga.


O-fridens.

Av Ewa - 14 februari 2012 15:59

I går bestämde jag mig för att sluta med Oxascand helt och hållet. De morgnar jag behöver dämpa ångesten, så kan jag ta en i så fall. Lyrican gör sin del i det hela.


Idag var det dax för ryggövningar igen. Den här är urjobbig! Den här får jag träningsvärk i skuldrorna av.


Det är tisdag idag och dax för veckohandling. På Konsum den här gången. De delade ut små enkäter som de ville att man skulle fylla i. Först ville jag inte, men sedan ändrade jag mig för jag vill ju att vår Konsumbutik ska få vara kvar och då kan jag ju säga hur bra jag tycker att butiken är, eller hur? Jag fyllde i den hemma, så nu gäller det att få med den nästa gång jag ska till affären.


När man startar en blog, så väljer man vilket utförande den ska få. Jag har valt att vara personlig, att avslöja en hel del om mig själv. Jag fick klagomål från Pär om att jag gick för hårt åt honom här i bloggen. De klagomålen tog jag på allvar och drog mig tillbaka. Nu i dagarna har jag fått klagomål från en annan person och det gäller ett enstaka inlägg som personen i fråga vill att jag raderar (ett årsgammalt inlägg). Jag nämner personen i förbigående och inte vid namn även om det är i mindre smickrande ordalag, men det står jag för och jag kommer inte att ta bort inlägget, jag kommer inte ens att ändra i det. Personen i fråga får sluta läsa min blog i stället. Gillar man inte det som skrivs här, så är det bara att låta bli att läsa! Jag skriver för att ventilera tankar och känslor och för att få gensvar från mina läsare och därför tänker jag inte börja censurera inläggen.


Fridens.    

Av Ewa - 13 februari 2012 16:20

Det blev en 60 minuters promenad idag igen. Tur och retur Salem för att hämta ännu en beställning av Kusmi-te från Bluebox. Som vanligt var gångvägarna runt Salem plogade, sandade och ordentligt upptrampade (det bor ju en del folk i området), så det var inte lika tungt och slirigt att gå idag som det var igår.


Jag har ont i vänster käke. Jag har alltid haft problem med den och ibland har den låst sig när jag har gapat för stort. Värken kom igår och jag kan inte begripa varför. Förmodligen har det med min psoriasis artrit att göra - den kan ju sätta sig i alla leder. Det som oroar mig den här gången är att mitt bett har förändrats. Jag har kant-i-kant-bett (överkäkens tänder är precis kant i kant med underkäkens), men nu när käken gör ont, så har underkäken åkt framåt ytterst litet, men ändå...... Jag kände mig tvungen att ta en Ipren på kvällen. Idag har jag inte lika ont, men det nya bettet är kvar.


Vi var ju till Animalen med Humlan i januari och vi blev lovade en remiss till Roslagstull. Det har gått 6 veckor nu utan att det har hänt något och vi har våra misstankar om att det har att göra med att Pär skrev och klagade. Animalen blir allt sämre på smådjur, på marsvin och vi anser att de lika gärna kunde säga det i telefonen när man ringer för att boka tid i stället för att man får reda på det när man har krånglat sig dit och sedan dessutom måste betala för det. Det känns surt. Faktum är att klagomålet togs på allvar och vi faktiskt fick tillbaka pengarna för själva besöket, men nu verkar det som att de inte skickade iväg någon remiss. Eftersom Humlan mår alldeles utmärkt för det mesta, förutom att hon har tappat pälsen på magen och en bit upp på sidorna, så väljer vi att inte göra något.


Fridens.    

Av Ewa - 12 februari 2012 16:14

En promenad i strålande sol och plusgrader, men det var moddigt och tungt. Ingen höjdare.


Jag är sååå trött idag.....


Fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards