Alla inlägg under oktober 2011

Av Ewa - 6 oktober 2011 14:44

Pär skjutsade mig till psyk-doktorn i morse. Det var inte utan att det kom minnesbilder av alla tidiga morgon-skjutsningar som gjordes medan jag genomgick ect-behandlingarna. Usch! Den här gången, så körde han rakt fram i den korsningen där han förut svängde vänster för att komma till sjukhuset. Jag anmälde mig klockan 9.05 för min besökstid 9.15 och fick direkt veta att AH var minst 10 minuter försenad. Det var då själva f-n! När hon väl kom inrusande och FAKTISKT ursäktade sig, så var hon 20 minuter sen.


Det blev ett bättre samtal den här gången tack vare att jag mådde lite bättre än för en månad sedan och av den anledningen orkade prata. Resultatet blev att jag ska öka Tryptizolen från 50 mg till 75 mg och dessutom ta dem vid 20-tiden på kvälllen, så att jag får mer hjälp med sömnen för som sömnen är nu, så tar det kanske 1 timme innan jag somnar och jag vaknar alltid vid 1-tiden och vid 3-tiden och det är lite olika med hur lätt det är att somna om. Jag ska även öka Fluanxolen till det dubbla dvs. 2 mg och de ska jag ta så snart jag vaknar eftersom de är "igångsättande" jämfört med Tryptizol som är lugnande. Det låter som uppåt-tjack respektive nedåt-tjack. Jag sa att jag hade väntat mig må bättre än jag gör av Tryptizolen och hon höll med om det och det var därför dosen ändrades.


När det gäller läkarutlåtandet, så fick jag inte med mig det, men hon lovade att hon skulle skriva och posta det idag för hon hade avsatt hela eftermiddagen till att skriva diverse utlåtanden och det tar ungefär 1 timme / utlåtande. Jag vågade mig på att säga att jag inte riktigt litade på henne när det gällde det här. Förra gången sa hon att hon skulle skriva ett utlåtande och posta det till mig, så att jag kunde gå igenom det och komma med eventuella ändringar. Hon såg lite skamsen ut faktiskt. Nu lovade hon dyrt och heligt att det skulle skrivas idag och att jag har det senast tisdag. Nu gäller det, med andra ord! Jag vet inte vad jag gör om inte jag får det där förb****** utlåtandet i nästa vecka. Vi gick igenom hur hon skulle skriva och jag tror att det blir bra.


Det blev en halv timmes promenad från Södertälje centrum till Östertälje station och det var ganska tungt, men ändå skönt. När jag kom hem duschade jag och sedan fixade jag äggröra och bacon till lunch och en kanna te förstås och smakade utmärkt.


Notering om Tryptizolen: jag har alltid tagit dem på morgonen med alla andra mediciner. Vid 14-15-tiden har jag alltid blivit, så trött att jag har suttit och sovit! Det här borde rätta till sig när jag börjar ta den medicinen vid 20 på kvällen i stället. Jag börjar i morgon.


"Det fördolda" är inte bra. Jag har läst halva, men den tar sig inte. Jag byter till en klassiker i stället, "Dödssynden".


Fridens.   

Av Ewa - 5 oktober 2011 15:32

Jag promenerade tur och retur Salem idag för att hämta ut mediciner. Det var skönt trots att jag fortfarande är mörbultad, men idag kan jag lyfta armarna utan att kvida. Det blåser kalla vindar nu. Solen skiner, men sensommarvärmen är borta. Det blåste som 17 igår vilket var ett tydligt tecken på att vindarna har vänt och hösten har fått ordentligt fäste.


Jag skulle ha åkt till Arbetsförmedlingen i morgon, torsdag, men eftersom jag lyckades få en återbudstid (på exakt samma tid: 9.15) hos den svårfångade idiot-läkaren, så fick Af flytta på sig och jag ska dit om en vecka i stället.


Jag mår inte bra och det kommer jag att ta upp med AH i morgon. Varje dag är en ren kamp från uppstigning till sänggående. En kamp att hålla ångesten stången. En kamp att hålla meningslösheten stången. En kamp att få dagen att gå över huvud taget. Jag känner mig konstant gråtfärdig. En ökning av Tryptizol? När Pär ringde och tjôtade igår, så fick han veta att AH förmodligen inte kommer att arbeta kvar, men trots det, så har jag inte fått någon tid hos henne före den sista oktober! Som jag skrev igår: jag kommer inte att lämna hennes mottagning utan ett läkarutlåtande! Värdelösa förbannade skit!!!!!


O-fridens.

Av Ewa - 4 oktober 2011 15:34

......på att Pär ska sms:a en tid när vi ska träffas på Konsum för vecklhandling.


Jag är så dj-va trött idag och jag har en fruktansvärd det-var-faktiskt-2-månader-sedan-sist-träningsvärk i heeeela kroppen, utom huvudet och fötterna och händerna.


Med hjälp av Pär som har ringt psyk i Södertälje och tjatat, så har jag lyckats få en tid hos AH på torsdag morgon. Precis samma tid som den jag fick hos Arbetsförmedlingen. Jag kommer att boka om Af nu när jag äntligen har fått den svårfångade idiot-läkaren på kroken! Hon skulle ha skrivit ett utlåtande som hon skulle ha skickat hem till mig för genomläsning innan vårt nästa möte, men icke. På torsdag kommer jag inte att gå därifrån förrän jag har ett utlåtande med mig hem!


O-fridens.



Av Ewa - 3 oktober 2011 16:15

Har ni någon gång vaknat och direkt varit på ett 7 h-vetes humör? Det råkade jag ut för i morse. Jag vaknade kvart över 7 och klockan skulle ringa halv 8. Det bara ramlade över mig, raseriet. Jag blev så besviken över att över huvud taget vakna och det efter en halvtaskig natt och dessutom innan klockeländet ringde. Att stiga upp, äta frukost och sedan åka till SATS gav mig samma panikkänsla som jag hade när jag skulle iväg till arbetet en måndag morgon. Hela kroppen skrek "JAG VILL INTE!!!!!". Det handlade om en ångestattack av guds nåde. Varje gång jag drabbas av plötslig och rejäl ångest, så reagerar jag med ilska, raseri. Jag känner mig fullkomligt maktlös och handlingsförlamad och när det dessutom är det första som händer när jag vaknar........ Jag låg kvar tills klockan var halv 8, men att ligga kvar längre i hopp om att somna om var inget alternativ för det hade inte gått. Att stanna hemma från SATS kändes inte heller som ett alternativ eftersom hela jag behöver en annan sorts träning än promenader och så är det ett bra sätt att få tiden att gå.

 


Jag steg alltså upp, klädde mig i mjuka och snälla (dvs. slappa) kläder, släppte ut marsvinen och tvingade i mig lite frukost. Min ursprungliga plan var att gå hemifrån halv 9, men efter att jag hade ätit och dessutom plockat in disken från torkställningen, så var klockan bara 10 över 8, så i stället för att gå hemma och vanka och vänta och marinera mig själv i ångest, så gick jag hemifrån tidigare. Tåget var smockfullt och det var knappt att jag fick en sittplats dvs. rusningstrafik vilket jag inte alls är van vid längre. Jag satt i mitten på en 3-sits med träningsryggan i knäet och bara glodde eller halvsov. Att försöka fiska fram boken för att läsa kändes onödigt bökigt.


 


Det gick bra att träna, oväntat bra och det var skönt! Det var det-är-faktiskt-2-månader-sedan-sist-tungt, men det kändes bara bra att få ta i. Allt ensidigt promenerande har i alla fall haft den effekten att kondisen har förbättrats för jag avslutade med cross-trainern och klarade av 5 minuter utan några som helst problem. Vad det är skönt att stretcha efter styrketräning! Jag har ont i knäna. Trots att jag tog en Tradil när jag kom hem, så har jag ont i knäna. Jag undrar varför? Är det ben-maskinen (den där man sitter och lyfter underbenen för att träna lårmuskeln)? Jag hade mina vanliga klack-kängor och de är nog oxå skyldiga till värken. Jag mådde hur som helst lite bättre efter träningen och ångesten var borta och jag kände mig lugn igen.


 


På tåget in till stan, till höger om mig satt en kvinna och tuggade tuggummi frenetiskt medan hon läste. När vi närmade oss Centralen, så slog hon ihop boken och jag såg att det var  "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" som jag har väntat ett bra tag på att den ska komma ut i pocket. Jag noterade den i minnet för att köpa den efter SATS. När jag kommer ut i vänthallen på Centralen och en av alla Pressbyråar som finns där, så står en ställning med pocket precis i öppningen och visst står "Ensamma hjärtan....." där som en av böckerna! Jag hade egentligen inte bråttom, så jag tog mig tid att köpa den där och då. På väg till SATS finns ett Hjärtan-apotek där jag passade på att köpa en ny Essex-lotion som inte finns på Apoteksgruppens apotek där de annars har allt annat jag brukar köpa. Efter träningen gick jag in på Åhléns och köpte underlack, överlack och remover, 2 deo och en badsvamp. Sedan tog jag rulltrappan upp och gick igenom väskavdelningen för att komma ut igen. Då slog det mig att jag numera har en väska som jag är känslomässigt oförmögen att använda mer. Det är en enkel, svart axelremsväska med måååånga fack och den väskan förknippar jag nu med den period när jag mådde som absolut sämst och gick igenom el-behandlingarna. Jag förknippar väskan så pass starkt med denna period att jag helt enkelt inte klarar av att använda den igen! Är jag knäpp eller är jag knäpp? Jag är knäpp! När jag förklarade för Elin varför jag hade köpt ännu en väska, så reagerade hon inte på det utan verkade tycka att det var en fullt rimlig anledning att köpa en ny väska. Efter Åhléns shoppade jag loss på Scheele-apoteket och sedan åkte jag hem.


 


Igår kväll skummade jag de 30 sista sidorna i "En ängel vid mitt bord"; jag hade hållt på med den lite för länge och började tröttna. Efteråt började jag direkt med något helt annat nämligen "Det fördolda" och den verkar åkej.


Fridens.    



Av Ewa - 3 oktober 2011 15:24

Danmark har infört fettskatt. Som LKHF-are har jag bara en sak att säga: idioti! Vårt matkonto har ökat lite eftersom vi numera äter mer kött än tidigare, så jag vill naturligtvis inte ha en ökad skatt ovanpå det. Det är tur att det inte finns några planer på fettskatt i Sverige med tanke på allt annat dumt som politikerna hittar på att plåga oss med. Inför sockerskatt i stället!


Fridens.    

Av Ewa - 2 oktober 2011 18:01

.........utan någon påtaglig anledning, så känns allt bara överdjävligt igen. Varför?


O-fridens.

Av Ewa - 2 oktober 2011 15:36

Jag lade mig inte förrän strax efter midnatt och läste en stund. Klockan 7 väckte klockan mig och jag gick upp för att ge marsvinen deras frukostgrönsaker och sedan lade jag mig igen och sov till efter 10. Jag låg kvar i sängen till nästan halv 12.


Blomvattning. 2 av mina 5 fina orkidéer har blommat färdigt för länge sedan och har nu fått varsin ny blomstängel, så då trivs de alltså i vardagsrumsfönstret och med vattning 1 gång i veckan.


 


Dusch med en andra användning av det nya schampot från System 4 som verkar fungera! Klådan har minskat och håret känns rent.


Pär meddelade nyss att han har ungefär 1 timme i körtid innan han är hemma från Öland.


Fridens.    

Av Ewa - 2 oktober 2011 15:31

........att Huddinge sjukhus är så pass stort att det finns personal som är speciellt anställda för att köra patienter i säng mellan avdelningarna?


Fridens.    

 

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards