Alla inlägg under oktober 2011

Av Ewa - 12 oktober 2011 20:08

När jag kommer till sidan 240 och inte förstår fortsättningen på sidan efter, så upptäcker jag att det saknas 15 sidor!!!!!!!  Förbannade skit!!!!


O-fridens.    

Av Ewa - 12 oktober 2011 12:23

När jag fick brevet om dagens tid hos Af, så fanns naturligtvis en besöksadress med, men eftersom jag har varit hos Af i Tumba förut (för fleeeera år sedan), så tog jag för givet att det låg kvar på samma ställe, att det var samma adress. Det gör detinte. När jag kom fram och såg adressen på en skylt insåg jag att det inte alls var samma adress som angetts i brevet. Vad skulle jag göra? Den här tiden hos Af var den sista möjligheten jag hade att bli inskriven innan min ersättning går ut om 3 veckor. Absolut sista chansen. På mobilen såg jag att jag hade missat ett samtal från min FK-handläggare, så jag ringde upp henne för att be om hjälp att hitta rätt. Hon hade tagit sig dit med bil och hade svårt att förklara hur jag skulle ta mig dit promenerandes. Jag var tvungen att fråga en herre och han pekade åt norr; "Följ den vägen." Jag började gå åt det hållet och jag kände mig något stressad. FK-handläggaren hade sagt att hon och Af-människan skulle vänta 10 minuter. Jag gick och gick och gick, men jag fick aldrig syn på den stora parkeringen som jag fått rådet att hålla utkik efter. Jag ringde FK-handläggaren en gång till och frågade vad f-n jag skulle göra. Jag fortsatte att gå under tiden. Jag frågade en kille om jag var på rätt väg och det var jag tydligen och till slut kom den stora parkeringen inom synhåll och när jag väl hade kommit fram helt och hållet, så var jag 20 minuter försenad. Fy, tusan vad jag skämdes! Jag var gråtfärdig och bad om ursäkt flera gånger. Jag var inte mottaglig efter det och jag förstod inte mycket av vad Af-människan sade, men fick med mig lite lektyr som jag väl får läsa en annan dag när jag mår bättre. Jag tror att jag har kontentan klar för mig:  när min ersättning går ut, så har jag 3 månaders sk. karenstid (karens innan jag kan ansöka om sjukpenning igen och då förutsatt att jag inte får permanent ersättning) då jag måste vara inskriven hos Af för att kunna bibehålla min SGI och det är av den anledningen som jag har gått med i a-kassan igen. Under dessa 3 månader ska min arbetsförmåga fastställas och enligt Af-människan kommer inte kraven på mig att vara höga. Det handlar om att ta reda på hur mycket jag orkar och eftersom jag inte orkar speciellt mycket, så blir kraven därefter och som exempel nämnde hon att om jag känner att jag t.ex inte orkar komma till ett bokat möte med henne, så behöver jag bara ringa eller mäjla, så går det att ta på telefon. Nästa möte kommer att bli om en dryg månad. När jag promenerade tillbaka till Tumba station, så tog det knappt 15 minuter och sträckan var ganska rak vilket den brukar vara när man inte behöver irra. Nu vet jag det till nästa gång.


Vädret är makalöst! Himlen är smärtsamt blå, solen brakar på och höstfärgerna sprakar allt kraftigare. Frosten låg kvar när jag gick hemifrån vid 9-tiden. Jag hade tänkt hinna med att promenera efter dagens möte, men den oturliga inledningen tog alla krafter för mig, så när jag kom hem gjorde jag i stället en kanna te, tittade på "Lark Rise to Candelford" och lackade naglarna i stället. Jag skulle hellre ha promenerat........ Om vädret håller i sig till i morgon, så kanske jag orkar med det då i stället trots att jag har burstädning på eftermiddagen.


O-fridens.



Av Ewa - 11 oktober 2011 15:05

Ett besök hos dr Levaxin och den här gången skulle jag faktiskt dit och den här gången kom jag ihåg att inte ta Levaxin på morgonen. Det gick fort som det alltid gör och efteråt gick jag ned till labbet och lämnade prover.


Innan jag åkte hem igen, så gjorde jag en avstickare till Åhléns och köpte 2 Mavala-lack i lila och rött. Jag har börjat lacka finger-naglarna igen efter ett uppehåll på många år då mina naglar, främst tumnaglarna, har varit förstörda pga psoriasis. Nu för tiden är tumnaglarna nästan helt släta och det går alldeles utmärkt att lacka utan att det blir fult och det är roligt igen! Mavala är mitt favoritmärke bland nagellack med IsaDora på en hedervärd andraplats. Det är lätt att måla med, det täcker och det är hållbart som få andra märken. Flaskorna är små vilket förhindrar att det hinner torka ihop innan jag har använt det färdigt och det kostar inte mer än 45 kr/styck och det är väldigt överkomligt.


Idag kom läkarutlåtandet!!!!! Ömäjsing! Jag vet, ärligt talat inte vad jag skulle ha gjort om det inte hade kommit.......... Sjunkit ännu längre ned antagligen, men i stället infann sig en lättnad modell mindre och den här dagen blev inte så tokig, trots allt. Det är ett bra utlåtande och jag har svårt att se hur FK:s läkare ska kunna feltolka det på något sätt eller anse att det saknas något eller peta i detaljer. Tack, AH - det satt långt inne! Nu har jag tagit kopior av alla handlingar som ska skickas in för att få ett eget exemplar av allt och så har jag kuverterat originalen, satt på 2 frimärken för säkerhets skull och dessutom skrivit dit avsändare vilket jag sällan gör. Inget får gå fel! I morgon postas det, min ersättning går ut om precis 3 veckor och sedan är det bara att vänta.......


Pär och Elin fixar veckohandlingen på Coop i Södertälje. Det ska finnas en Aladdin-ask med bara mörka praliner och den finns med på handlingslistan.


I morgon, klockan 9.15 ska jag infinna mig på Af i Tumba. Isch! 


Fridens.          

Av Ewa - 10 oktober 2011 14:24

SATS. Inget vidare. Jag hoppade över "lår-maskinen" för att se om den har med efter-träning-värken-i-knäna att göra. Det blev bara 4 minuter på cross-trainern. Ingen ork. Luften och lusten gick ur mig och jag fick ont i höger knä, så jag avbröt. Så här, ett par timmar efteråt, så har jag faktiskt inte lika ont i knäna, så det verkar som att det är "lår-maskinen" som spökar och i fortsättningen stryker jag den ur programmet. Benen får sitt tack vare de 2 andra "lår-maskinerna" och mina promenader. På fredag ska jag prova att ta mina "smalsulade" MBT-skor som träningsskor och byta cross-trainern till löpbandet i stället för knänas skull.

 


Nu har jag läst ut "Dödssynden" och jag rekommenderar den absolut! Det är en bra bok även om jag tycker att baksidestexten var lite vilseledande då det inte alls handlade speciellt mycket om rättegången i fråga. Dessutom har jag lite svårt att begripa vad det var som var så upprörande när den kom ut första gången 1960 trots att jag förstår att en del har ändrats under de 50 år som har passerat sedan dess. Jag vill rekommendera boken av en annan anledning oxå och det är den suveräna, underbara översättningen av Jadwiga P Westrup!!!! Boken är skriven på 60-talet och utspelar sig i mitten av 30-talet och J P Westrup har verkligen ansträngt sig med att få till ett tidsenligt språk! Det här är en översättning som även den mest kräsne språkälskaren kan uppskatta.

 


I dagsläget är det inte mycket i mitt liv som får mig att må bra. I princip ingenting. Någonting måste ändras och det snart. Frågan är bara vad och hur. Jag mår så in i helvete dåligt!!!!!!!!!

 


Hur brukar ni göra om ni upptäcker att boken ni precis har börjat läsa är helt fel för tillfället? Brukar ni slänga den? Det gjorde jag idag! Eftersom jag inte hade många sidor av "Dödssynden" kvar att läsa, så hade jag med mig en reservbok, "När dimman lättar" (en bok med löjligt stort tryck ā la lättläst). Jag behövde bara läsa 3 sidor innan jag insåg att om jag fortsatte att läsa denna ytliga, äckel-puttenuttiga skitboken, så skulle jag komma att må (om möjligt) ännu sämre. Något i stil med att ".....hennes hår var tjockt och spänstigt och ville ogärna hållas fast i någon håruppsättning. Det var egensinnigt, men ändå mjukt och följsamt precis som hon själv var." Kräkvarning! Jag försökte riva itu boken, men det gick inte, men jag kunde i alla fall dumpa den i närmaste papperskorg. Kanske kommer jag att ångra mig, förmodligen inte. Risken att jag köper den igen finns eftersom köp av dubbletter har inträffat mer än en gång....... Att slänga boken i en papperskorg för att slippa ha den hemma var ett tydlig och känslomässig reaktion på ångest. Undrar vad jag ska läsa nu? Jag har i alla fall 7 böcker kvar att välja mellan.

 


O-fridens.

Av Ewa - 9 oktober 2011 18:29

.........behöva må så här dåligt??!! Ångesten river och jag är snäsig. Jag blir kallad för surdeg och grinig. Det rör mig inte i ryggen eftersom jag helst av allt skulle vilja --------- !


O-fridens

Av Ewa - 8 oktober 2011 18:02

Den här underbart knäppa och något tjatiga tamales-låten visade Elin för mig. Precis min sorts humor!      Jag har inte med den i min mobil för där går gränsen!


Fridens.   


Av Ewa - 8 oktober 2011 17:59

En lååååååååååångpromenad i sällskap av Pär. 100 minuter vilket var i alla fall en kvart för länge med tanke på att jag hade gårdagens styrkepass kvar i kroppen. Det är inte kul att inte orka så mycket som jag vill....... Det var riktigt skönt ute, bara 7 plusgrader och mängder av löv på marken. Jag fick klappa en katt oxå!    


Fridens.

Av Ewa - 7 oktober 2011 14:20

.......konditionsträning så tråkigt?!!!! Efter att kört igenom mina maskiner, så blev det 7 minuter på cross-trainern (en liten ökning), men det är ju så satans trist att jag verkligen måste tvinga mig själv till det. Det var över huvud taget trist att träna idag. Jag vet inte varför.


Jag är så in i helvete leds på min feta, överäckliga kropp!!!!


O-fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards