Alla inlägg under september 2011

Av Ewa - 16 september 2011 10:54

Om man aldrig har brutit benet, så vet man inte hur ont det gör eller hur jobbigt det är att ha gips eller hur mycket det kan klia. Det skulle ändå inte falla en in att säga åt en person med brutet ben att rycka upp sig, eller hur?


Om man aldrig har haft cancer, så vet man inte vilken sorts smärta det handlar om eller hur jobbigt det är med cellgifter eller hur det känns när håret ramlar av. Det skulle ändå inte falla en in att säga åt en cancersjuk person att rycka upp sig, eller hur?


Om man aldrig har varit deprimerad, så vet man inte hur fullkomligt förlamande det kan vara eller hur fysiskt ont det faktiskt kan göra eller hur frustrerande det är att inte ha ett slutdatum när man bör ha blivit frisk igen. Ändå faller det många in att säga åt en deprimerad att rycka upp sig, eller hur?


O-fridens.

Av Ewa - 15 september 2011 15:30

Idag orkade jag varken duscha eller klä på mig, så jag sunkar runt i pyjamasen och känner mig allmänt ofräsch och oattraktiv. Jag lyckades i alla fall städa buren eftersom det är torsdag! Pär undrade om vi inte skulle fördela om sysslorna här hemma med hänsyn till hur jag mår, men jag svarade att det inte behövs. Jag behöver ha saker att göra för att hålla Ångest & Panik i schack, men jag ber om hjälp ifall jag inte orkar.


Jag hittade min ect-belöning hos Bluebox i form av porslin från nederländska Pip Studio. Det finns (dyra) påslakan och handdukar i samma stil och av någon anledning, så kallas mönstret för "shabby chic". Jag tycker inte att det är "shabby" på något sätt! Eller betyder det att min smak oxå är "shabby"? Ett praktiskt problem uppstår i och med denna belöning: var ska allt få plats?

           


                              


 En liten dagens fundring apropå porslin: varför är vissa temuggar godare att dricka ur än andra?


Fridens.

Av Ewa - 14 september 2011 17:21

65 minuter långsam promenad. Inte lika tungt som i måndax. Resterna av stormen Katja gjorde att det bitvis var håll-hårt-i-kepsen-vindar.


Jag köpte chokladöverdragna gräddkolor och när jag äter choklad, så brukar jag bli sugen på chips (choklad och chips är en svårslagen kombination), så jag köpte grillchips, men när jag äter chips kan jag bli sugen på vanlig salt-lakrits-sälta, så jag köpte salta döskallar som brukar göra att jag blir sugen på smågodis i allmänhet, så jag köpte nappar. Nu har jag helgarderat mig!


Fridens.

 

Av Ewa - 13 september 2011 10:45

Det är bara att konstatera: ect-behandlingen fungerade inte för jag mår lika dåligt som innan. Vad fan ska jag göra??!!


O-fridens.

Av Ewa - 12 september 2011 16:35

Eftermiddagspromenad. Eftermiddagshasning snarare. Tungt.


Idag börjar jag med Tryptizol 25 mg och förhoppningsvis kan jag sluta med Theralen-dropparna. Förhoppningsvis kommer jag att börja må bra igen för som det känns nu, så verkar det vara oåtkomligt.


O-fridens.



Av Ewa - 12 september 2011 15:00

Min handläggare på FK ringde idag angående ett sk. överföringsmöte. Eftersom min ersättning går ut om 1,5 månad och FK:s handläggningstid är sådan att jag inte kommer att hinna få besked om min ansökan till den sista oktober, så ska jag överföras till Af för att därigenom få SGI-grundad ersättning tills att FK har bestämt sig. Den 6 oktober ska jag sålunda till Af i Tumba. Blä!


MENINGSLÖSHET!!!!!!!!!!!!!!


O-fridens.

Av Ewa - 9 september 2011 11:41

Idag har jag varit ute och hasat. Apoteket tur och retur för att hämta Tryptizol. Strålande höstväder, men jag känner mig fortfarande obehagligt frånkopplad. De "gång-låtar" som brukar ge mig energi och som får igång mig kändes enbart stressande idag. Det är bara att inse att det är en låååååång återhämtning som har påbörjats. Det känns som det är i uppförsbacke..... Jag har ett schema över hur jag ska trappa ned Cymbalta och trappa upp Tryptizol, men jag är otålig! Jag är trött på att kravla omkring här på botten!! Dessutom är jag förkyld för första gången på över ett år och det hade jag gärna varit utan! Pär har smittat mig och virusarna hittade väl en öppen bakdörr i och med att jag försvagades pga el-behandlingarna. Suck. Pär har lovat mig en sorts belöning efter allt det här, men jag är i så pass usel form att jag inte kan komma på något. Visst är det sorgligt?


Fridens.

Av Ewa - 7 september 2011 11:09

Jag kommer att byta ut Cymbalta mot Tryptizol som tillhör det gamla gardet och som har lite mer kraft i sig. Jag har använt Tryptizol förut, men det är 20 år sedan.


När man har nått botten, vilket jag har gjort för länge sedan, så finns det bara en väg och det är uppåt. Frågan är hur länge jag ska behöva vara kvar på botten?


Jag känner mig fullständigt tom i huvudet och har inget att blogga om längre. Jag är urdålig på att kommentera även om jag är inne och läser varje dag.


O-fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards