Alla inlägg under september 2011

Av Ewa - 21 september 2011 12:20

"Can you feel it" med Jackson 5. En läcker video med den tidens teknik, men vilken enorm miss att lägga in ljudeffekter som nästan dränker låten! Den version jag har i mobilen är effekt-fri.


Fridens.    


Av Ewa - 20 september 2011 17:37

Jag tog tåget till Södertälje Syd och där mötte Pär mig och så åkte vi till Coop Forum i Södertälje för veckohandling.Här kunde vi köpa ett te-filter, så från och med ikväll slipper jag brygga te i en kanna för att sedan hälla över det i den nya kannan. De säljer Subway-mackor oxå och vi köpte varsin att äta som middag. Jag valde kalkon och skinka på mörkt bröd och så är det ju en massa grönsaker och dressing och det var väldigt gott!


Den 1 september började vår bostadsrättsförening med seriös sopsortering. Nu handlar det inte bara om brännbart och icke brännbart. Nä, nu ska det källsorteras! Papper här och plast där, glas här och kartong där. Det tar ganska mycket plats hemma i lägenheten att ha flera olika kärl att sortera i och jag känner mig ganska korkad när jag står och sköljer ur youghurt-förpackningar och plastflaskor som det har varit drickyoughurt i. Med jämna mellanrum går det att läsa om undersökningar som visar att det inte har någon betydelse hur noggrannt man källsorterar i hemmet eftersom det ändå blandas i en salig röra när det kommer till slutstationen......


Fridens.    


  

Av Ewa - 19 september 2011 11:00

Igår fick jag nog av allt krångel mellan Elin, hennes pojkvän och hans familj. Jag blev så in i h-vete leds på dessa religiösa trångsynta rasister att jag snedtände fullständigt och sedan kom tårarna som hade tryckt på hela dagen. Jag grät, så att jag tjöt och nu är jag övertygad om att jag aldrig kommer att få må bra igen.


O-fridens.

   

Av Ewa - 18 september 2011 15:50

Jag lyckades komma iväg på en längre och raskare promenad idag, 80 minuter. Svala vindar och mulet - vansinnigt skönt väder! Nästan, men bara nästan att det skulle ha varit skönt med handskar på faktiskt.


Av någon förunderlig anledning känner jag mig gråtfärdig. Tårarna har tryckt på hela dagen. Kanske är det för att jag är lättad över att ha tagit mig upp ur den värsta depressionen på många år.    


Nu har jag ställt in flaskan med Theralen-dropparna i medicinskåpet vilket är liktydigt med att de inte används dagligen längre vilket i sin tur är liktydigt med att jag är fri från en medicin! Nu är jag dessutom helt färdig med Cymbalta och i morgon går jag upp till 2 Tryptizol (50 mg) om dagen som kommer att vara min dos ett tag framöver.


Fridens.    

Av Ewa - 18 september 2011 10:57

"Master blaster (jammin')" med Stevie Wonder från 1980. Den här låten hade jag i huvudet i min dröm innan jag vaknade och den har malt på där sedan dess.


Fridens.   


Av Ewa - 17 september 2011 15:15

Elin och jag promenerade i ungefär 60 minuter i strålande höstväder. Så skönt ute! Nu är det höst för nu är det stor skillnad i värme mellan sol och skugga. Nu kan jag börja gömma undan mig själv i mysiga, mjuka kläder igen.


Jag har stuvat undan en del glas och porslin. En av förpackningarna med Kassett-lådor visade sig sakna nödvändiga delar för ihopmontering. Grrrrrrrr. Vi har väldigt många Mumin-muggar med tillhörande frukostskålar och eftersom de är så fina att titta på, så har hela rubbet fått flytta in i vitrinskåpet medan det nya porslinet får stå i det vanliga skåpet.


Jag har ingen tesil som passar till den nya kannan!!! Efter att ha konstaterat att Konsum minsann säljer massor av kaffefilter medan tesilarna lyser med sin frånvaro, så fick jag en snilleblixt. Jag brygger teet i den gamla hederliga Höganäs-kannan och sedan häller jag helt sonika över det i den nya. HA!


Fridens.    


PS. Jag tror, jag tror att det är på väg att vända. Jag tror, jag tror att jag börjar må bättre!

Av Ewa - 16 september 2011 22:21

.............till inlägget om förståelse.


Alla är deppiga emellanåt, eller hur? Det är nog det som gör att så många tror att de vet hur det är att vara deprimerad och att det borde vara lika lätt att rycka upp sig som när det handlar om "deppighet". Ack, så fel de har..........


Fridens. 



Av Ewa - 16 september 2011 18:08

Pär tog ledigt efter lunch och jag följde med honom till Scandinavian Photo på Norr Mälarstrand för att köpa det hett efterlängtade kameraobjektivet som kostade många sköna tusenlappar och som han har suktat efter sedan i våras. Sedan åkte vi till IKEA på impuls från mig. Nu när så mycket nytt porslin är på ingång, så behöver vi fler av IKEA:s Kassett-lådor att stuva undan mindre ofta använt porslin i. Det bidde en skål i trä oxå. Sedan åt vi en tidig middag/sen lunch på Amazon och det var suveränt gott den här gången oxå. Jag åt filét mignon igen, men nästa gång kommer jag att beställa något annat. När Pär drack kaffe på maten, så drack jag varm choklad med vispad grädde. På vägen hem gjorde vi ett sista stopp hos ICA i Salem där jag hämtade ett STORT paket med mitt belöningsporslin från Bluebox. Inte nog med att porslinet är fint och av hög kvalitét, det var även en ren känsla av vällust att packa upp det! Ordentligt packat med mycket papper och bubbelplast och några delar t.ex muggarna och frukostskålarna låg i egna, otroligt läckra lådor som går att använda till mycket.


Fridens.   

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards