Alla inlägg under juli 2011

Av Ewa - 23 juli 2011 16:14

Jag har städat idag. Var-fjärde-vecka-städningen. Det tog 2 timmar och jag kunde nog ha varit noggrannare, men idag tog det emot och välbefinnandet efter utfört stordåd har inte infunnit sig.


Pärs och min snorpa har börjat övningsköra!! Vår lilla skrutt i vår stora Yeti och det går bra! De tjuvstartade på Öland (läs: lite folk och lite trafik) och idag var de på handledarkurs i Tumba. Elin kommer att fortsätta gå i Tumba; nära och bra.o


Jag tänker inte skriva om det fruktansvärda i Norge. Ofattbart. En av anledningarna till att jag har slutat följa nyhetssändningarna. Det går inte att ta in en så'n händelse utan att bli knäckt och för mig finns ingen buffert för att knäckas.


Jag mår dåligt. Det går sakta, men säkert nedåt. Det har känts av i närmare 2 veckor nu. Ökad ångest, naturligtvis, vilket har fått mig att öka flux-dosen till 1,5 mg/dag (3 tabletter) utan att rådgöra med någon läkare. Maxdosen är 2 mg. Jag är rastlös alternativt uttråkad. Jag vill ingenting. Jag sover mer - igen. Jag är alltid trött. Jag har ingen lust att upprätthålla LKHF, men gör det ändå - hyfsat åtminstone. Matlusten är nere på noll och blir inte bättre av den fuktiga värme som har parkerat sig över Rönninge. Allt känns tungt och inget går av sig själv.  Den förnyade ansökan till FK ligger och lurar precis i blinda fläcken. Än så länge......


O-fridens.    


Av Ewa - 22 juli 2011 11:24

......till Bakerix-frallorna. De möglade så fort jag vände ryggen till. Fnys!


Fridens.    

Av Ewa - 22 juli 2011 11:22

Jag läste ett citat igår: "Vi föds gråtande, vi lever klagande, vi dör besvikna". Vad säger ni om det? Snacka om maxad negativitet!


Fridens.    

Av Ewa - 21 juli 2011 17:31

2 månader efter att jag köpte mina senaste MBT-skor, så får jag fortfarande ont i knäna efter varje promenad. Det spelar ingen roll att de sällan är längre än 1 tim eller att jag vilar flera dagar emellan; jag får ont. Värktabletts-ont. Det här gör att jag har tappat lusten att promenera och det påverkar humöret negativt.


Igår gjorde jag ett försök till och ringde MBT-butiken och fick prata med en kille som mailade Tony (butikschef och samma person som tog emot mig då jag var där för att kolla att det inte var fel på skorna) som sedan skulle kontakta mig. Tony ringde idag och visserligen kom han ihåg mig, men blev ändå förvånad när jag sa vilka skor det handlade om; Tataga Black som har en bredare sula som är enklare att gå i. Det ringdes i telefon fram och tillbaka några gånger och det slutade med att Pär och jag åkte till MBT-butiken för att snacka med Tony. Tony är väldigt påfrestande; han är högljudd och pratar snabbt och mer eller mindre oavbrutet, så det var svårt för mig att göra mig hörd. Kontentan är att Tataga Blacks sula är något stummare och det tycker inte mina knän om och sedan spelar det ingen roll att sulan är enklare att gå med än andra sulor. Jag utgör ett förvånande undantag som sätter griller i huv'et på Tony och andra MBT-proffs. Han ville dock att jag skulle vara en nöjd MBT-are, så jag fick byta skor, rakt av, till ett helt annat och nytt par utan att betala en spänn! "Det är 'good-will'" sa han flera gånger och ingenting de gör i vanliga fall eftersom man har 2 veckors provtid när man köper MBT-skor och för mig handlade det om 2 månader. Jag hade, på min höjd, väntat mig att få köpa ett nytt par till rabatterat pris, men jag är inte den som förhandlar bort ett bättre erbjudande!


Fridens.


Mahuta Black

    

Av Ewa - 20 juli 2011 15:41

......veckohandlade på Coop efter frukosten. Sedan lunch och sedan ett litet ryck med den evighetslånga rensningen av våra 2 krypvindar. Nu är den ena rensad och klar och Pär har precis åkt iväg med ett lass till återvinningen. Det går nu att ställa tillbaka kartonger igen och förhoppningsvis är de färre än de som togs ut därifrån.


Jag fick ett brev från FK...... "Vad nu då?!" är alltid min första tanke. Det här var ett standardutskick med anledning av att min sjukersättning tar slut om 3 månader. Ett standardutskick som inte borde ha gått iväg till just mig eftersom det står att jag kommer att kontaktas av min handläggare för att bestämma ett möte med Af med anledning av arbetslivsintroduktionen. Jag läser Margus blog och hon har en väninna som oxå kämpar med FK, men som har råkat ut för andra saker än vad jag har; bl.a så gjordes hennes ärende om och blev ett helt nytt vilket ledde till att alltihop började om från början. En sådan fadäs vill jag förhindra om jag kan, så idag satte jag mig i FK:s telefonkö (11 minuter) i syfte att ta reda på vad min nuvarande handläggare heter. Det namn jag fick motsvaras av den person som senast har gjort en anteckning i mitt ärende och är inte det namn jag fick av FK när jag blev meddelad om handläggarbyte (för det  kunde jag knappt uttala). Jag har alltså, utan att ha blivit meddelad om det, fått ännu en ny handläggare (nr 8 tror jag sedan allt började förra hösten) som inte har tagit kontakt med mig. De senaste gångerna som jag har skickat in handlingar, så har jag skickat dem till den person vars namn jag knappt kunde uttala, men jag får hoppas att det kom fram till rätt person trots det...... Fy f-n för FK! 


O-fridens.

Av Ewa - 19 juli 2011 15:44

23 plusgrader och blåsigt. Jag har nyss kommit tillbaka från en 65 minuters tung promenad som inte var behaglig eller rolig för ett öre. Usch! Jag känner att jag är i en svacka. Det är helt enkelt urtråkigt att promenera, men just nu är jag för trött för att orka ta mig till styrketräningen. Det är en svacka när det gäller kosten oxå och jag är så himla trött på mig själv och att jag är så förbannat kräsen när det gäller mat! Jag önskar att jag tyckte om mat, att jag tyckte om att äta! Just nu är LKHF skittråkigt det med. Jag är till och med trött på låtarna i mobilen. Blä!


Pär och Elin är i detta nu på väg hem från Öland och det ska bli dj-t skönt att få avlastning med marsvinen!


O-fridens.   

Av Ewa - 18 juli 2011 12:02

Vägning: 96,8 vilket innebär en minskning med 2 fisiga hekton! Att vågen ens ger utslag för så små skillnader. Jag får trösta mig med att den visade minus...... Varför är det så att varje gång jag vet med mig att jag har ätit som jag ska och känner mig lätt i kroppen, så visar vågen knappt någon minskning alls medan den visade nästan 1 kg efter Kirunaresan trots svårigheter att hålla kosten? Jag fattar ingenting!


O-fridens.    

Av Ewa - 17 juli 2011 15:29

Grisarna fick frukost klockan 8.

Jag tog mina fluxar och sov sedan till halv 12.

Frukostlunch med "Brothers & Sisters".

Städning av båda burvåningarna inklusive rengöring av vattenflaskorna.

Jag bar ut en hel del återvinningsbart skräp till förrådet och mindre återvinningsbart till soprummet.

Diskning.

Ansiktsmask och dusch.

Hamburgare till middag.

I brist på bättre motiv att teckna, så ska jag göra kort till diverse tillfällen för jag vill teckna! 


Fridens.    


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards