Alla inlägg under juni 2011

Av Ewa - 22 juni 2011 17:09

De 3 senaste veckorna har jag räknat ned dagarna tills idag, klipp-dagen. Håret har vuxit sanslöst pga värmen (håret växer faktiskt fortare när det är varmt) och det var så tjockt och tätt i nacken att det gav mig klåda. Nu er'e väck och det känns underbart! Jag är absolut nöjd! Det schampo  + balsam från Biolage som jag köpte förra gången visade sig förvärra min klåda och Rosie är så generös att jag fick lämna tillbaka rubbet trots att jag använt det 3 gånger och så drog hon av det på dagens klippning vilket innebar att jag bara behövde betala 120 kr idag.    


Eftersom jag var uppe med tuppen, så stack jag hemifrån tidigare vilket gjorde att jag hann med MBT-butiken före frissan i stället för tvärtom. Resultatet av det besöket är att det inte är något som helst fel på skorna. Sulorna är stummare jämfört med de jag är van vid, så där hade jag rätt. Han sa även att den sula som är på mina promenad-MBT är enklare att gå med eftersom den är stadigare; foten behöver inte hitta balansen i lika hög grad som med den sula jag är van vid. Knäppt, tycker jag, eftersom det är den "svåra" sulan som jag upplever som behagligare just för att den inte är stum och därför tycker jag att den är enklare att gå med! Ju äldre jag blir desto sämre passar jag in på statistiken (Biolage-schampot t.ex som ju är fritt från allt konstgjort, men som gav mig en klåda från h-vetet). När jag berättade om mina promenader, så tyckte han väl att jag skulle ta det lite lugnare och träna upp knäna lite mer innan jag drar iväg så långt. Det är helt enkelt musklerna i knäna som blir överansträngda, men jag måste säga att det är svårt att skilja på muskelvärk och ledvärk när det gäller knäna. Status quo alltså.


Jag blev uppringd av en läkare från Södertälje psyk som pratade dålig svenska. Jag var nära att skrika av otålighet när jag hörde hennes brytning! Först föreslog hon medicin x som skulle fungera som en sömntablett och som förmodligen skulle göra mig trött den första tiden. Jag frågade om den var som Remeron som jag provade vid ett enda tillfälle för många år sedan och som gjorde mig så satans trött att jag aldrig vaknade ordentligt dagen efter. Det var den, svarade hon. "Nej tack!!" sa jag då med eftertryck för jag vill inte vänja kroppen vid så starka sömnmedel. Jag vill bara ha en antidepressiv medicin som inte har insomningssvårigheter som biverkning. Då föreslog hon Valdoxan. Jag accepterade. Efteråt kändes det inte bra. Inte alls. Att bara byta ut en antidepressiv medicin mot en annan över telefon med hjälp av en läkare som bröt kraftigt och som aldrig träffat mig....... Nu har jag dessutom läst lite på FASS och bland det första som står att läsa är att Valdoxan inte är lämplig när man är överviktig/lider av fetma och att läkaren måste hålla koll på leverenzymerna med hjälp av blodprov. Då bestämde jag mig - jag byter inte medicin utan fortsätter med Cymbalta och Theralen tills jag får träffa min egen läkare i augusti. Jag orkar inte ringa och ändra alltihop igen! Status quo här med. Det är då själva f-n att jag, som patient, måste vara så förbannat alert hela tiden!!!!


Fridens.


Fridens.

Av Ewa - 22 juni 2011 07:24

1982 eller möjligen 1983. Chattanooga var ett av banden som skulle uppträda i ishallen på Matojärvi i Kiruna. Siw och jag var där. Det jag minns i det här inlägget är att vi såg dem, Chattanooga-tjejerna när vi var på sta'n. De var inne i apoteket som då låg i ICA Kupolen samtidigt som vi. Det jag minns tydligast var att när det var deras tur att betjänas, så klev de fram till kassan och sa "Hej" till kassörskan!!!! Inte tusan hälsade man väl på hon i kassan heller! Inte i Kiruna. Inte då, 1982. Nu för tiden säger jag alltid "Hej" till alla som arbetar i kassorna.


Fridens.


Av Ewa - 22 juni 2011 06:38

Så här tidigt är jag inte uppe såvida jag inte absolut måste eller såvida jag inte kan sova. Idag gäller det senare fallet. Somnade vid 1. Gick på toaletten vid 4 och sedan var det stört omöjligt att få korpgluggarna att hållas stängda någon längre stund. Jag har tid hos Rosie klockan 11 och sedan ska gå till MBT-butiken för att få skorna kollade, så att de verkligen är som de ska.


Fridens.

Tuppen som jag är uppe med.

   

Av Ewa - 21 juni 2011 21:23

Läkare A. Min psykläkare. Min läkarutlåtande-läkare. För en vecka sedan lämnade jag ett meddelande om att jag ville att hon skulle ringa mig, men att det inte var panik på något sätt. Hon var inte anträffbar just den dagen och personen som svarade i telefonen var inte förmögen/kapabel att ta reda på när hon skulle arbeta igen. Suck. Jag har inte hört ett pip sedan dess, så idag ringde jag igen och personen som svarade i telefonen var mer beredd att anstränga sig för att ta reda på när A arbetar. Hon ska tydligen inte komma tillbaka förrän om en månad (i slutet av juli)!!!! Det är ju fruktansvärt uselt!!!!  Jag har fått en läkarkontakt som inte är anträffbar mer än var annan månad! Hur skulle det ha blivit om jag hade mått skit-dåligt nu?? Då hade det blivit nödvändigt att blanda in ytterligare en läkare vilket krånglar till och gör allt jobbigare än vad det behöver vara. Det vore acceptabelt om läkare A var anträffbar varje vecka åtminstone, men varannan månad, om ens det. Skandal! Eftersom jag känner att jag inte kan vänta med att få diskutera min medicinering (eventuellt byte från Cymbalta pga insomningssvårigheterna), så kommer en annan läkare att ringa upp mig. Förhoppningsvis redan på torsdag.


O-fridens.

Av Ewa - 21 juni 2011 20:57

Alice.

Yngst i flocken.

Goseproffs.

Oerhört lugn.

Biter tag i grötskålen och vill dra den med sig in i ett hörn för sig själv.

 


Astrid.

En kompakt liten gris.

Rumpan ser ut som en svart-vit måltavla.

En rumpföring som ingen annan.

Skygg.

Gillar verkligen kligröt. 


Elsa.

Tyst (och stark?).

Säger inte mycket, men tittar på en med pepparkornssvarta ögon.

Snäll, såååå snäll.

Störst i flocken.

 


Ester.

Den enda som inte gillar kli-gröt.

Goseproffs.

Emellanåt, så pratig att man blir trött i öronen.

Pussar ofta på handen.

 


Humlan.

Oj.....

Ett yrväder.

Ett original som har tagit över efter Lotta.

Springer alltid ut i hallen en vända medan Elin gör i ordning kli-gröten.

Tycker om att gosa, så länge man inte håller fast henne.

Gillar banan.


Lillan.

Vår äldsta gris., vår Tant.

Köptes tillsammans med Lotta på impuls.

Lugn och lite gnagig. 

Nästan skygg trots att vi har haft henne i 5 år.

Gillar verkligen banan.

 


Det är våra 6 marsvin i korta drag.

Senare i sommar kommer Kajsa och vi får se

vilken sorts filur hon är! 

   


Fridens.     





Av Ewa - 20 juni 2011 16:59

55 minuters rrrrrrrrrrrask promenad runt flaten, stretching och hantlar. Dessutom har jag lagt till en övning som jag lärde mig från yogan: plankan som tränar magen, ryggen och rumpan och lite av låren; en stabilitetsövning. Genomsvettig!

Fridens.     

Av Ewa - 19 juni 2011 21:09

Astrid har ett utslag (?) i vänster bakre ljumske. Utslag och utslag. Hon har tappat päls där och längst ut i den päls som sitter runt finns en del intorkat (?). Det är inte irriterat eller ömt eller fnasigt. Vet någon vad det kan vara? Att åka till vetten för att få svar känns inte som ett alternativ.


Fridens.

 

Av Ewa - 19 juni 2011 21:06

hit och titta på honan med de röda ögonen, veck i örat och pälsriktningsfelet. Det är Kajsa och hon kommer att flytta hem till oss när hon är tillräckligt stor! Vilken tur att hon inte är perfekt för nu får vi köpa henne.     Som jag skrev till Sophie: "Då får vi 7 små grisar och 7 är ett universellt lyckonummer!".


Fridens. 

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards