Alla inlägg under juni 2011

Av Ewa - 27 juni 2011 15:00

Plötsligt en måndag i juni är jag utvilad, har jag fått tillbaka orken och lusten och åkte till SATS!!! Ömäjzing! Det var inget höjdarpass.... Först hade någon snott mitt favoritskåp.     När jag väl valt ut ett annat skåp och var ombytt och skulle låsa det, så går inte det, så jag måste flytta alla prylar till ett annat skåp.     Inne i träningslokalen var det ovanligt många i farten och det var folk i vägen, så jag kunde i ta övningarna i den ordning jag ville och är van vid.     Jag försökte att köra mer slow-burn, men den övning det fungerade bäst med var för låren och det var grymt mycket tyngre! Jävlar i min lilla låda!  När koncentrationen väl fungerade, så kändes det naturligtvis bra, men summa summarum: jag trivs inte längre på SATS Regeringsgatan. Nä! Jag har påbörjat mitt avsked och i tanken håller jag redan på att installera mig på det ännu oöppnade SATS i Huddinge. Jag ska nog försöka komma iväg på fredag igen, men då ska jag åka tidigare, så att jag hinner få mitt skåp och det är mindre folk.


Värmen är på ingång igen. Idag har vi 24 plusgrader och för min del skulle temperaturen kunna stanna där; gärna lägre, men absolut inte högre.


Jag hade på mig de MBT-sandaler som jag fick av syrran och de är inte sköna. Sitter dåligt och klämmer på stortårna.


Fridens.     


PS. Jag köpte en ny SATS-flaska i knallrosa och gult.

Av Ewa - 27 juni 2011 14:54

Visserligen är 7 det universella lyckotalet, men jag är även svag för 8 som är en himla trevlig siffra och som är jämn och symmetrisk. Vi ska köpa en liten marsvinshona till från Sophie. Titta här! De har makalöst fina färger alla 3 och en av dem kommer att flytta till oss. Elin har valt namn på denna och det blir Mimmi. Det var tänkt att gamla, lugna Lillan skulle få blir fostermor till Kajsa, men klarar hon av både Kajsa och Mimmi, tro? Vad säger du, Sophie?


Jag längtar; två småttingar! Oooooo....!!!


Fridens.    

Av Ewa - 26 juni 2011 20:11

"En dåre fri" av Beate Grimsrud. Jag är inte rädd för psykiska sjukdomar (av förklarliga skäl.....), men schizofreni är den enda sjukdomen som jag tycker är otäck, så tillvida att psyket - i syfte att försvara sig självt - tar till så drastiska metoder som att dela sig i flera; den nya personligheten får i uppgift att hantera det ohanterliga. Det är ett sätt att inte bli tokig. Jag har läst många böcker som är baserade på verkliga personer som handlar om just schizofreni. Det är väldigt fascinerande!


Fridens.    

Av Ewa - 26 juni 2011 15:07

Min mage, som liksom jag, är unik reagerar på LKHF genom att stanna av. Flera dagar i taget. Jag har provat med att dricka mer vatten och jag har provat med linfrön, men det är ingenting som egentligen får igång magen. Jag dricker nästan aldrig mjölk numera och den mängen jag har i teet är försumbar. Ost äter jag ibland eller periodvis och just nu har jag inte ätit ost på länge. Jag vet att jag kan dra ned på mejerivaror, men om jag gör det, så blir det ingenting kvar för mig känns det som eftersom jag ofta tar till just youghurt och ägg när jag inte är sugen på något. Det som får igång min mage och som håller den igång är All Bran-flingor. Kolisar eller inte, socker eller inte - det är det enda som fungerar för mig! Därför äter jag nu en liten mängd All Bran i min frukostyoughurt och magen mår bra och den fungerar som den ska och när magen fungerar, så mår resten av jag bra. Alla sätt är bra utom de dåliga!


Fridens.    

Av Ewa - 26 juni 2011 14:45

Som vanligt när jag har fått senaste numret av LCHF-magasinet, så finns det en del intressant som jag vill dela med mig av och just denna gång handlar det om styrketräning i kombination med LKHF.


Fred Hahn driver ett gym i New York och är inbiten LKHF-are. Han har arbetat fram slow-burn-metoden i styrketräning. Han hävdar att poängen med styrketräning är att stärka både muskler och skelett på bästa möjliga sätt och det fungerar bäst med slow-burn. Den vanliga metoden anser han ger voluminösa muskler som mest innehåller luft, men med slow-burn kommer man åt de små muskelfibrerna närmast skelettet och aktiverar dem vilket ger riktig styrka.


Så här gör du: varje rörelse ska ske så långsamt som möjligt. Motståndet ska vara anspassat så att man orkar utföra rörelserna minst i 1 minut och max i 2 minuter. Klarar man inte det, så är motståndet för tungt eller för lätt. När man har hittat rätt motstånd så ska man vara fullständigt slut efter t.ex 90 sekunder som är en lagom tid. Varje övning gör du bara en gång (i stället för att köra 3 set med repetitioner) och du kan med 7-8 övningar gå igenom hela kroppen. Max 2 pass i veckan.


Jag älskar styrketräning och varje gång jag är på SATS, så passar jag på att kolla olika stilar och det är som Fred Hahn säger mest att hugga tag och sedan köra tills ansiktet blir blått och det gäller även de som har personlig tränare. För mig har det alltid känts naturligare att göra övningarna något långsammare, men så har jag sett mig omkring och tänkt att jag måste öka takten för att bli svettig, så att det känns att kroppen får arbeta! Det är alltså fel! Nästa gång jag åker till SATS, så ska jag dra ned tempot. Inte till slow-burn-nivå, men inte heller slit-och-dra-och-flåsa-tempo. Jag tycker att slow-burn verkar intressant och i mina öron låter det mer riktigt än den klassiska metoden.


Fridens.   

Av Ewa - 25 juni 2011 12:05

Midsommaraftonen blev hyfsad. Det var inget större fel på vädret även om jag tyckte att det var i svalaste laget att äta på balkongen, men är det midsommar, så ska man sitta ute och äta. Basta! Elins prins höll oss sällskap. Jag kände mig smått ruggig igår med magknip och trötthet och jag sov faktiskt en timme på eftermiddagen. Det var ändå inga problem att gå och lägga mig vid midnatt. Nu för tiden sover jag utmärkt igen, men det är tack vare Theralen även om jag inte tar lika många droppar som tidigare.


Jag är trött idag med och det är för att den här veckan har innehållit för mycket för att jag ska orka med (långpromenad, middag i Skäris, frissan, Stockholm och midsommarafton med gäst). Jag steg i alla fall upp redan halv 10 vilket är tidigt för mig när jag inte måste upp och har, som pricken över en fullspäckad vecka, klarat av den stora månadsstädningen. Snart ska jag göra lunch och sedan är jag ledig resten av dagen och, vem vet, jag kanske hinner med en lur idag med?


Fridens.    

Av Ewa - 23 juni 2011 16:48

Igår svimmade jag av i sängen före halv 23 och vaknade vid 9 av åska och kände mig hyfsat utvilad. Jag gick upp och släppte ut grisarna, gjorde en kanna te och kokade ett ägg. Elin snusade. Vid 11-tiden fick jag ett infall om att vi skulle åka in till Stockholm för mys-shopping (bekväma kläder utan krav på utseende, bara små-saker att köpa och inga stora shoppingväskor). När Elin väl hade vaknat, så var hon med på noterna. Vi åkte efter att ha ätit lite lunch.


När vi gick ned till tåget, så öste regnet ned och det blåste från alla håll sk. skit-väder. Inte mycket folk på tåget, men det kan bero på att klockan var mitt på dagen vid 13. Första stoppet hos apoteket, men sedan var vi bara inne på Åhléns och åkte rulltrappa mellan våningarna. En ny sovkudde till sängen, remover, nagellack och badsvampar, en tvål med Nantucket Briar-doft och smycken från Snö of Sweden som gör urfina saker och som ska ha heder av att de inte har tagit bort prickarna på ö-et.


Vi avslutade med att fika på Wayne's Coffe på Centralen. Elin, som inte heller dricker kaffe har öppnat mina ögon och smaklökar för Chai Latte (chai är det arabiska ordet för te). Te kryddat med nejlika, ingefära och kardemumma och med skummad mjölk som är ljuuuuuuvligt att dricka! Gräddigt och litet juligt. Jag åt en icke-LKHF-ig croissant till. Bomull för själen. 


Pär tajmade in vår hemkomst och så stödhandlade vi inför midsommar på Konsum. När vi kom hem, så låg senaste numret av LCHF-magasinet i brevlådan och satte pricken över i-et denna dag. En dag som jag visste skulle bli bra eftersom den inleddes med åska.     


Jag är rejält trött idag med och misstänker att det blir tidig sänggång ikväll med tillsammans med min nya kudde.


Fridens.

Av Ewa - 23 juni 2011 09:56

Någon sa en gång att man bör leva sitt liv, så att världen inte upplever det som en lättnad när man väl dör. När Hitler och bin Ladin dog, så upplevde världen det som en lättnad, om ni förstår vad jag menar.....


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards