Alla inlägg under april 2011

Av Ewa - 21 april 2011 15:55

"I've got my mind set on you" med George Harrison från 1987. Samma låt i 2 helt olika video-versioner.


Fridens.    





Av Ewa - 21 april 2011 15:38

Just nu sitter jag, som omväxling, vid köksbordets kortända och har därför en superb insyn till marsvinen. I skrivandets stund står Elsa med nosen i matskålen och de övriga 5 mumsar av den stora hö-bunten som jag alltid lägger in efter burstädningen, den sk. Torsdagsbunten.

Elin sitter oxå här och spelar bollkanonen medan hon försöker komma ur blockeringen hon fastnade i medan hon skrev en engelsk bokrecension.

Pär + svärisar borde vara framme på Öland om någon timme.

Solen strålade tidigare idag och det var nästan +20, men nu har det mulnat på och det är +15. En skön dag att sova länge och sedan hasa runt i pyjamasen.

Tvättmaskinen arbetar för högtryck och jag har tänkt att tvätta precis hela dagen.

Jag läste på DN.se att det har brunnit på spåret på Stockholm Södra att det därför har varit totalstopp i pendeltågs-trafiken fram till för en liten stund sen. Det var tur att det var igår som vi var ute och reste!

Elin och jag ska äta falukorv och stuvade makaroner till middag och det är mumsigt! Jag läste i "LCHF Husmanskost" (en kokbok) att ju längre man kokar pasta och ris desto "lindrigare" blir kolhydraterna. Stuvade makaroner ska koka i mjölk uppemot 25 minuter - lysande! Där står oxå att de minst dåliga (?) kolhydraterna finns i potatis jämfört med pasta och ris.


Fridens.

    

Av Ewa - 20 april 2011 16:10

Igår började jag läsa före 23 och så - ping! - var klockan 1. Jag ville läsa mer, men eftersom jag skulle upp ur sängen redan halv 9, så kände jag mig tvungen att lägga mig för natten.


Elin och jag hade tid hos Rosie idag. Pendeltågen gick utan problen (ömäjsing), men så fort vi hade klivit på t-banan, så meddelade tågföraren att en passagerare var sjuk och att ambulans måste tillkallas, så vi blev stående i kanske 10 minuter. När vi väl kom iväg, så meddelade tågföraren att tåget skulle tas ur trafik pga den stora förseningen, så vi fick kliva av på Östermalmstorg och invänta nästa tåg. Suck. Jag ringde Rosie och sa att vi var på väg. Vi var hos Rosie i dryga 2 timmar och jag kostade på mig lyx-schampo + balsam från Biolage som är samma märke som Rosie använder. Det är utan konserveringsmedel och borde vara bra för min lätt-irriterade hårbotten. Nu är håret härligt kort igen och nacken är snaggad. Elin klippte av minst 10 cm, men tycker att det blev för kort. Hon är jättefin!


Jag har upptäckt en tredje apoteks-kedja som heter "Doc's". Den kedjan säljer bl.a Reliv brus (till Pär) och Hemofer (till mig). Vi åt varsin korv utanför Gallerian och sedan gick jag Pralinhusets försäljning och köpte en ask med 10 lyx-praliner att ha till påsken. Det var säkert inte mer folk än vanligt inne i sta'n, men det var mer folk än vad vare sig Elin eller jag trivdes med just idag. Isch! Sedan åkte vi hem och jag tyckte att tågresan tog en och en halv evighet, men till slut kom vi fram till the house ruled by guineapigs även kallat Paradiset. Jag är ap-trött i hela kroppen och den här dagen har känts onödigt lång.



Idag firar vi Pär, bara familjen och han har valt nachos till middag (varm korv och nachos - inte direkt LKHF.....) med presentutdelning efteråt. I morgon åker han och hans föräldrar till Öland över påsken.  


Fridens.      

Av Ewa - 19 april 2011 16:46

Ett sista familjemöte hos BUP och för mig var det blandade känslor. Det är skönt att slippa åka dit fler gånger, men de har även inneburit en trygghet när vi har krisat. Till skillnad från t.ex den vanliga sjukvården och psykvården, så har vi verkligen fått hjälp och samarbetet har varit friktionsfritt. Hej då, BUP! Nu flyttas Elin över till Unga Vuxna som inte ligger i samma byggnad och fortsättningsvis behöver väl Pär och jag inte följa med.


1,5 kg har försvunnit under den senaste veckan och jag blir alltid lika fascinerad över att det fungerar och över att det inte är ansträngande för ett öre!


Sent igår började jag läsa "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist och fastnade direkt. Jag började strax efter midnatt och hade bara tänkt läsa ett par kapitel, men plötsligt var klockan 2! Jag har läst och tyckt om hans andra böcker oxå utom "Människohamn" som jag inte lyckades förstå mig på.


Vi veckohandlade efter BUP och jag köpte två små krukor/grupper med påskliljor som en eftergift till påsken som i övrigt kommer att passera opyntad.


Fridens.    

    

Av Ewa - 18 april 2011 22:11

Rönninge centrum ska byggas ut och om. Det som har debatterats mest är det sk. Tornet. I valet i höstas, så röstade jag kommunalt på Rönningepartiet som är emot detta 10 våningar höga torn. De fick 2 mandat och med hjälp av diverse namninsamlingar och allmänna protester, så vann vi till sist: Tornet slopas! Trots att kommunalrådet tillhör moderaterna, så väljer de att lyssna på opinionen. Ömäjsing! Här går det att läsa mer om hur det är tänkt att vårt centrum ska se ut (med tydliga bilder).


Fridens.


Av Ewa - 18 april 2011 14:55

Nu har Alice bott hos oss en hel vecka. En vecka som har varit full av nya bekantskaper, gos, gos, gos och ny mat, men hon har missat gröten som serveras vid 12 varje dag. Kanske för att hennes fostermamma, Ester är den enda som inte tycker om den. Idag tog i alla fall Elin ett resolut tag om Alices lilla kropp och placerade henne vid grötskålen och Alice högg in direkt. Bilden är inte den bästa. Jag försökte få en med 5 nöss i grötskålen, men Elsa tyckte inte om ljudet från mobilkameran och drog iväg direkt. Nåväl, illustrationen är tydlig: Alices första smak av kli-gröt. Förresten, så har vi kommit underfund med att hon är väldigt lik en jordekorre med sina STORA ögon, små öron och trubbiga nos. Bedårande helt enkelt!


Idag såg vi det sista avsnittet i första säsongen av "Cityakuten" och jag kan konstatera att den håller och dessutom tycker jag att klädmodet på mitten av 90-talet var mycket, mycket snyggare än vad det är idag! Mycket generösare och med kläder som var avsedda att passa alla kroppsformer och inte bara anorektiker. *djup suck av saknad*

Jag har svårt för människor som måste uppleva något personligen innan de inser att det kan vara överdj-t.

En kombination som får mig att må bra: några timmar ute i friska luften + en dusch +  rena lakan = jag har sovit sååååå gott i natt och ända till halv 12 (ca 11 timmar) och jag känner mig faktiskt utvilad.

På onsdag ska jag klippa mig och det ser jag fram emot!

Elin har påsklov den här veckan och är ute och ränner med sin prins.

Ibland piper Elsa när hon kissar..... Det blir hur som haver ingen veterinär denna vecka eftersom de har tvärstängt hela påsken.

Jag mår så bra av att äta LKHF!!!

Elin röker inte, dricker inte, knarkar inte, är väluppfostrad, visar respekt, men hon är inte muslim. Det och inget annat är anledningen till att Hashims föräldrar inte har träffat henne trots att de har varit tillsammans i ett år.  Hela familjen vet att hon finns, men de pratar inte om henne. Det är en aspekt av religion som jag har svårt att fördra! Jag uppfattar det som en sorts rasism.

I morgon har vi familjemöte hos BUP, men det blir den sista gången för nu är Elin 18 år och tillhör därmed Unga Vuxna och inte Barn & Tonår.

Tack vare LKHF, så behöver jag inte slåss mot godissug längre. I stället måste jag hålla koll på mig själv, så att jag inte stoppar i mig av gammal vana! Pär fick en liten ask med handgjorda lyx-praliner från Pralinhuset och de.....är......vansinnigt......läckra....... Men när han erbjöd mig en, så kände jag efter och konstaterade att "Nej, tack, jag är faktiskt inte sugen!" och så var det inte mer med det. Tidigare hade jag inga större problem att sätta i mig hela asken.

Nästa måndag, på Medborgarplatsen är det dax för Påskupproret! Jag lär få åka själv. Pär är inte hemma och Elin vågar inte. Tänk så här: när du går på en konsert och det är hundratals människor samlade som gillar just det bandet, så blir ju stämningen som en endorfinkick, eller hur? Många tillsammans med samma åsikter. Det är likadant med en demonstration!


Fridens.     


Av Ewa - 17 april 2011 17:05

Pär och jag åkte till Lövhagen i Nynäshamn. Han skulle leta reda på några cachar och jag skulle vara sällskap. Nynäshamn är fint! Jag känner en stark dragning till platser som ligger nära vatten. Det är förmodligen en anledning till att jag inte tycker om Kiruna. Jag skulle kunna tänka mig att bo i Nynäshamn och jag kunde flytta hela mitt Paradis dit. Vi har varit till Lövhagen förut, när Elin var i vagnåldern och då var det högsommar och så djävla många mygg att jag höll på att bli tokig! Det är bättre så här års och på hösten. Det finns många promenad-slingor där ute och det ligger utom höravstånd från trafiken. Medan Pär mullade runt bland buskar och snår, så stod jag lutad mot ett träd och slöt ögonen. Det hördes inget annat än fågelkvitter. Ljuvlig öronvila! Solen brassade på ordentligt och mot slutet var det riktigt varmt (hemma visade termometern +22 i skuggan). Vi gick ca 5 km.


Tagen med min mobil.

 

Tagen med Pärs digitalkamera.

En cerise blåsippa. Cerise-sippa?

 

 

Igår var Vårat Gäng här och firade Pär i förskott och det var så trevligt, så trevligt! Vi bjöd på schwarzwald-tårta från Kaffestugan och det var bland det godaste jag har ätit på länge. En fluffigt, gräddigt underverk!



Fridens.         

Av Ewa - 15 april 2011 17:33

För första gången på ett halvår, så har jag ont i nedre högerdelen igen + vänster skulderblad har fått spunk. Eftersom jag vet att rörelse är bättre än stillsittande, så promenerade jag trots smärtan (85 minuter), men det gick inte fort och det var en aning stöppligt, speciellt i uppförsbackar. När jag kom hem, så stretchade jag. Jag har fortfarande ont.


I morgon kommer Vårat Gäng hit för att fira Pärs födelsedag i förskott eftersom han kommer att vara på Öland när han fyller år. Det pågår förberedelser i form av en viss ommöblering och dukning.


Sent igår kom en laddning post och där fanns min nya jacka från Cellbes och den är såååå skön - fjäderlätt - och väldigt fin. Jag invigde den på promenaden.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards