Alla inlägg under mars 2011

Av Ewa - 24 mars 2011 17:34

Idag kom det nya numret av "Modern psykologi" och det fanns, som vanligt, massor att läsa. En av artiklarna handlar om ägget och dess revansch. Artikel-författaren pratar med Martin Ingvar ("Hjärnkoll på maten") och frågar om man verkligen kan äta hur många ägg som helt med tanke på kolesterolvärden. Martin Ingvar svarar att alla som inte har en sjukligt förhöjd risk för höga kolesterolvärden kan äta ägg. Det är inte det kolesterol vi får i oss med maten som ger höjda värden. De orsakas av en rubbad ämnesomsättning som man ofta ser hos människor som har ätit stora mängder socker- och stärkelserik mat.


Som jag har skrivit tidigare, så innehåller ägg vartenda näringsämne som kroppen behöver förutom c-vitamin. Äggets fett och protein är precis den sortens näring som hjärnan mår bra av, så ägg är smart mat. Ägga på, vettja!    


Fridens.

Av Ewa - 24 mars 2011 17:21

Hela mitt jag är i chocktillstånd. Efter gårdagens läkarbesök, så blev jag tok-trött och gick och lade mig före halv 24!! När klockan var 8 idag, så tyckte min kropp att jag hade sovit färdigt, så jag gick faktiskt upp då och har varit vaken sedan dess!!!

 


Jag kan inte säga att jag har fått massor gjort tack vare den arla uppstigningen för det har varit som vanligt, men - gud ske lov! - så har dagen inte känts outhärdligt lång! Eftersom det är torsdag, så var det dax att städa sötnössens bur + köksgolvet. När det var klart, så hjälpte Elin mig att byta klädsel på soffan, från rött till natur. Jag planerar att städa i morgon och det känns väldigt skönt att ha soffan avklarad! Det är ett överraskande tungt göra.


I skrivandets stund är Elin och Pär i Skärholmen och har inhandlat en box-boll. Jajamänsan, en boxboll! Elin har länge sagt att hon önskar att hon hade en box-boll att dunka på när hon känner sig frustrerad över diverse händelser och tvåbeningar och nu slog vi till. Box-boll + krok + handskar för 950 pix på Intersport. Pär föreslog att vi kan sätta dit en bild av herr Reinfeldt och det låter väl inte helt fel. Just idag tror jag att Elin vill sätta dit en bild av sin tjurige pojkvän som uppträder som ett omoget pucko på deras 1-årsdag.


 

Pär och Elin äter middag i Skärholmen och nu ska jag fixa ihop något till mig.


Jag är pömsig.....

  


Fridens.

Av Ewa - 23 mars 2011 20:45

Så var det då äntligen dax att etablera ännu en ny läkarkontakt eftersom Den Braiga Överläkaren slutar (men jag såg henne på mottagningen). Jag såg även den läkare som jag anmälde till Patientnämnden; hon är kvar, hon.


Denna nya läkare som är en specialistläkare kommer jag att kalla AH. Jag förklarade vad det är jag ska ha henne till nämligen att hon ska lära känna mig för att sedan kunna formulera ett läkarutlåtande som FK definitivt inte ska kunna avvisa med hänvisning till att det baseras på gamla journalanteckningar. Jag blev glatt överraskad när hon sa att hon tyckte att de var en riktigt bra idé och att hon gärna hjälper mig med det. Jag gav henne även en lista med en beskrivning av De 3 Stötestenarna vad gäller min sjukdom nämligen sömnen, koncentrationen och stress-känsligheten. Den här listan skrev jag efter att ha pratat med min Husläkare om att läkarutlåtandena måste vara så löjligt detaljerade och specifika och hon har fått ett exemplar. AH tyckte att även listan var en bra initiativ.


Det jag behöver AH till direkt är ett läkarintyg som bekräftar att jag faktiskt är för sjuk för att delta i samverkans-prylen mellan Af och FK. Trots att jag nu har avslutat det hela och trots att båda instanserna är medvetna om det, så kräver FK ändå ett intyg från en läkare. Att jag är 46 år och har lidit av denna sjukdom i mer än halva mitt liv och därmed har en erfarenhet som ingen av de har, det har ingen betydelse; det har ingen tyngd eller trovärdighet.


Jag fick berätta om Samverkans-prylen och KBT-fanatikern och hon blev precis lika upprörd som alla andra jag har berättat det för och det gjorde mig gott, ska jag säga! Hon kunde inte se att det skulle innebära några problem att skriva ihop det nödvändiga läkarintyget. Hon frågade mig faktiskt om jag inte hade funderat på att anmäla KBT-fanatikern till Socialstyrelsen för kvacksalveri? Jag svarade nej. Jag orkar inte och jag har lagt det där bakom mig nu. Det räcker för mig att hon, som specialist, blir upprörd å mina vägnar.


Vi ska träffas igen om en månad.


Fridens.

Av Ewa - 22 mars 2011 15:29

Det började blåsa igår kväll. Det blåste ordentligt. Blåsigt betyder ofta omslag i vädret och jag undrade hur det nu skulle bli. Kallare? Mer snö?!  Inget dera. I stället smällde det till och blev varmt med hela +15 grader! Efter lunch letade jag rätt på en av mina tunna jackor och gick en promenad på 65 minuter. Det var skönt ute även om det bitvis var väldigt blåsigt. Nu kommer vinterns grusmängder fram. Det ligger kvar medan snön smälter och rinner undan. I backarna blir det rena rullstensåsarna. Jag fick trixa mig runt en och annan översvämning oxå; kliva i snödrivor och på smala iskanter utan fäste. Det är spänning i vardagen det!


Fridens.

Av Ewa - 22 mars 2011 11:38

Inne vid Centralen i Stockholm finns numera en byggnad som heter Waterfront Building (House). Det är så fult, så fult. Idel glasfasader ā la 1990-tal och en del av byggnaden täcks av en sk. utsmyckning som jag länge trodde var byggställningar.... Det är när man kommer med bil in mot Stockholm och Centralen som den sk. utsmyckningen syns som värst/inte går att undvika utom i nattmörker. Så fult, så fult.


Fridens.

Av Ewa - 21 mars 2011 14:47

Barbara Ehrenreich skriver bl.a om boken "The Secret = Hemligheten"  som många har svalt med hull och hår, bland kändisarna kan nämnas Oprah. När jag hörde talas om boken, så trodde jag inte mina öron. Så fullständigt utflippat, girigt och egocentriskt!! Genom att fokusera mina tankar och min energi, så kan jag sända ut budskap i universum och på så sätt dra till mig det jag önskar och det handlar om allt från Den Rätte till lyxbilar. När författarinnan, Rhonda Byrne skulle ta ställning till tsunamin 2004, så hänvisade hon till lagen om dragningskraft och påstod att den sortens katastrofer bara kan drabba människor som är "...på samma våglängd som händelsen..." vilket kan tolkas som att de människor som drabbades av den fruktansvärt negativa händelsen därmed är lika fruktansvärt negativa. Behöver jag ens kommentera den sortens uttalande?


Ur boken "Gilla läget": "Rådet att man måste förändra sin omgivning - exempelvis genom att eliminera negativa människor och nyheter - är ett medgivande om att det faktiskt kan finnas en 'verklig värld' omkring oss som är toalt opåverkad av våra önskningar. Inför denna skrämmande möjlighet är den enda 'positiva' reaktionen att dra sig tillbaka till sin egen noggrant uppbyggda värld av ständigt medhåll och ständig bekräftelse, glada nyheter och leende människor."


Fridens.





Av Ewa - 20 mars 2011 16:48

Idag är det så där vansinnigt soligt igen och efter fredagens bakslag, så har vindarna vänt och är inte fullt så kalla längre. Plural i plusgrader. Jag tog en långpromenad i första hand för att få vara ensam och eftersom jag ville vara ensam, så länge som möjligt, så gick jag inte så fort. Jag gick hemifrån strax efter halv 12 och det gjorde tydligen många andra oxå för det var ovanligt många flanörer ute. Det var väldigt skönt och jag behövde inte handskarna mer än i början. Jag var in på Konsum och in till tobakshandlaren. Kaffestugans uteservering var närapå full och fikande figurer. De flesta satt nära husväggen, uppradade som surikater med solbrillor på. Det blir vår i år oxå!



 


En promenad i sällskap av endast musik-mobilen gjorde mig gott och gårdagens klåda är borta. Jag har börjat gilla min nya mobil riktigt mycket nu. Det var inte alls kärlek vid första ögonkastet så som Pär och Elin upplevde när de fick sina respektive touch-mobiler (det är nästan så att jag vill säga till dem att skaffa ett rum.....). Det är onekligen praktiskt att ha musiken i mobilen; en pryl mindre att släpa på och så finns den fördelen att jag kan radera låtar direkt utan att först behöva koppla den till datorn. Aj lajk it!


 

Elin är tillsammans med Hashim. De firar 1 år! Egentligen är det den 24:e, men Hashim är upptagen nästa helg. De har alltså varit tillsammans i 1 helt år! Det är klart att det ska firas!

 



Jag tänker göra bacon och äggröra på grädde som middag till Pär och mig och så tror jag att jag ska övertala honom till att se "Dumma mej!". Det blir 3:e gången för mig, men en riktigt bra film pallar för det och det finns alltid nya saker att upptäcka. "It's so FLUFFY!!" 


Fridens.        



Av Ewa - 20 mars 2011 11:10

Jag har snart läst ut "Gilla läget." och förutom att den är tänkvärd, så är den skrämmande. Amerikaner har alltid gett intryck av att vara anhängare av positivt tänkande och det är de, men det är mycket, mycket värre än så. Det positiva tänkandet har djupa rötter ända tillbaka till 1800-talet och från 1950-talet och framåt, så används det in absurdum. Det handlar verkligen om att förneka alla negativa tankar och känslor! Trots att USA är medvetet om att det har en enorm makt och påverkar den övriga världen otroligt mycket, så tar inte USA sitt ansvar, anser jag. En supermakt av den storleken som helhjärtat tror på och utövar positivt tänkande och som av den anledningen är fullständigt döv och blind för varningar om annanlkande katatsrofer (som t.ex den ekonomiska kraschen 2008)borde straffas i proportion till det!!


Jag har fått vatten på min kvarn när det gäller det negativa och rent av farliga med positivt tänkande.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards