Alla inlägg under februari 2011

Av Ewa - 2 februari 2011 22:39

Helvetet är andra människor.


Jean-Paul Sartre


  

Av Ewa - 2 februari 2011 21:33

Damen som håller i Stöd-kursen ringde nu ikväll för att presentera sig. Jaha. Hon berättade att hon är en kognitiv beteende-terapeut. Min instinktiva reaktion var "Isch!". Jag tror att man, till viss del, kan ha användning av att ändra sitt invanda tankemönster; jag praktiserar det ju på mig själv, men i den här sortens situationer, så kan jag inte låta bli att misstänka att De (Af & FK) vill att man ska ändra sitt tankemönster, så att man passar bättre tillsammans med deras regler och krav. Är jag paranoid? Jag tror inte det. Ett av regeringens mål är ju att minska det sk. utanförskapet och att få människor att tänka på ett visst sätt är väl ett steg i den riktningen. Det ställer jag inte upp på!


Kurs-damen var nog så trevlig att prata med, men jag gillade inte henne i alla fall.      "Nu vill jag bara att du ska veta att du är varmt välkommen till gruppen och att jag ser fram emot att få lära känna dig." sa hon med mild terapeut-stämma. Hon vet nu om att jag har varit borta från arbetsmarknaden i 10 år och hon vet varför och hon vet att jag upplever allt det här som ett enda gigantiskt motstånd, ett enda stort tvång. "Man måste utgå från varje enskild persons förutsättningar och var den personen befinner sig just då." Terapeutsnack! Hon kommer att ringa mig igen efter att jag har träffat Af-damen nästa torsdag.


O-fridens.

Av Ewa - 2 februari 2011 17:15

.....att det är bättre att äta i långsam takt? Jo, det kanske ni visste, men vet ni varför? När du äter fort, så dröjer det längre innan du känner dig mätt eftersom kroppen inte hinner med och av den anledningen, så får du i dig mer mat än du egentligen behöver. Det kan leda till viktuppgång. Förutom att det inte är bra att äta fort, så är det stressande för de du äter med..... Jag har flera så'na snabb-ätare i min bekantskapskrets och de äter mycket mat. Mycket över huvud taget.


Fridens.

Av Ewa - 2 februari 2011 17:00

Jag läste detta hos LCHF-mamman. I stället för att kopiera, så googlade jag för att kunna ta med det i min egen blog. Jag har inte mycket till över för Viktväktarnas filosofi längre och när jag läste innehållsförteckningen på dessa godisar, som jag för övrigt själv åt innan jag visste bättre, så blev jag än mer avskräckt. Kolla själv!


Choco Crisp

 

Ingredienser: Mjölkchoklad/mælkchokolade (34 %) (socker/sukker, kakaosmör/kakaosmør, skummjölkspulver/skummetmælkpulver, kakaomassa/masse, laktos/lactose, vassle/valle pulver, mjölkfett/mælkfedt, fettreducerat/fedtreduceret kakaopulver, emulgeringsmedel/emulgator (sojalecitin, polyglycerolpolyricinoleat), arom/aroma), krispiga/sprøde flingor/flager (20 %) (vetemjöl/hvedemel, rismjöl/mel, socker/sukker, malt från korn, vassle/valle pulver, salt, vegetabilisk olja/olie (raps, solros/solsikke), bakpulver/bagepulver (natriumkarbonat/ natriumbicarbonat), emulgeringsmedel/emulgator (sojalecitin, förtjockningsmedel/fortykningsmiddel (polydextros), fruktos, bitar av digestiviekex/digestive kiksestykker (7 %) (vetemjöl/hvedemel, fullkornsmjöl/fuldkornsmel, socker/sukker, vegetabiliskt fett/fedt, glukossirap/sirup, skummjölkspulver/skummetmælkspulver, kornsirap/bygsirup, bakpulver/bagepulver (natriumkarbonat/natriumbicarbonat), salt, sirap/sirup, maltextrakt, antioxidant (vinsyra/syre), aromer/aromaer)), skummjölkspulver/skummetmælkspulver, koncentrerad äpplejuice/æblejuice konsentrat, fuktighetsbevarande medel/fugtighedsbevarer (glycerol), maltodextrin, aromer/aromaer, emulgeringsmedel/emulgator (mono- och/og diglycerider av/af fettsyror/fedtsyrer), smör/smør, kakaopulver, antioxidanter (tokoferol, citronsyra/syre), förtjockningsmedel/fortykningsmiddel (karragenan), salt.  

Mjölkchokladen innehåller minst 25 % torrsubstans kakao och minst 14 % torrsubstans mjölk./Mælkechokoladen indeholder minst 25% kakaotørstof og minst 14% mælketørstof.

Innehåller mjölk, soja, vete och gluten. Kan innehålla spår av jordnötter, nötter och sesamfrö./Indeholder mælk soja, hvede og gluten. Kan indeholde spor av jordnødder, nædder og sesamfrø. Vegetariskt alternativ.


Näringsvärde pr. 100 g: Energi: 1551 kj 369 kcal; Protein: 5,4 g; Kolhydrater: 63,4 g, varav socker: 36,6 g; Fett 10,2 g, varav mättat: 5,9 g; Fiber: 0,8 g; Natrium: 0,4 g

Vad är det meningen att kroppen skall göra med alla dessa knappt uttalbara

ingredienser?? Äckligt! Kan man verkligen gå ned i vikt med hjälp av så

mycket konstgjort?


Fridens.




Av Ewa - 1 februari 2011 16:24

Det blev en natt med 12 timmars sömn igen. Det är inte så konstigt att jag var trött igår, men 12 timmar är mycket. Jag vet oxå att jag inte skulle kunna sova så mycket om det inte var så att min kropp behövde det. Jag ser det som ett tydligt tecken på depression och det stämmer väl för jag mår inte bra. Jag kan må bra korta stunder, när jag är ensam eller lyckas försjunka i min bok eller i en film, men den övriga tiden gnager det konstant: Af, FK, vill inte, Af, FK, vill inte, Af, FK, vill inte, Af, FK, vill inte.


Gårdagen var inte någon bra mat-dag. När jag kom hem, så gjorde Elin och jag äggröra och bacon och det smakade huggorm. Jag gjorde en LK-macka med smör, skinka och ost, men det räckte inte. Den grillade kycklingen till middag var svår att få ned för vid det laget hade huvudvärken blivit vidrig, så jag var fortfarande hungrig efteråt. En drickyoughurt + dinkelkex till teet. Huvudvärken var kvar och nu sved det dessutom i magen. Youghurt med All Bran och litet russin mättade bra + en Ipren och en Omeprazol. Senare åt jag några skedar Nutella och 2 marshmallows. Ingen bra mat-dag, som sagt. Idag är jag i alla fall fri från värk och magen svider inte och då finns det genast mer ork att äta som jag ska. Jag har en ljuvlig träningsvärk i, i stort sett, hela överkroppen och lite i benen. Aj lajk it!


Roligare än så här blir det inte idag.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards