Alla inlägg under januari 2011

Av Ewa - 13 januari 2011 12:01

.....varför så många tror att det är farligt att ta bort kolhydraterna helt ur kosten, men aldrig ifrågasatte den helt fett-fria kosten? Är det något som t.ex vår hjärna behöver, så är det just fett!


Fridens.

Av Ewa - 12 januari 2011 18:28

"Matrevolutionen" av kostdoktorn Andreas Eenfeldt. Ännu en läkare som äter LCHF, men inte strikt och som kan intyga att kosten är riktigt bra! Han har arbetat länge på den här boken och jag känner på mig att den är genomarbetad,  informativ och bra. Ännu mer information och ännu fler argument för att övertyga de fettskrämda!


Fridens.

Av Ewa - 12 januari 2011 15:13

Jag sover 10-11 timmar per natt nu för tiden, men jag känner mig aldrig utvilad.

Jag börjar må riktigt dåligt av att inte träna.

Rastlös.

Irritabel.

Deprimerad.

Ångest.

Att vara sjuk tar på krafterna, så pass att jag blir sjuk på annat sätt.

Den här nedgången är inte oväntad.....


Snön har vräkt ned hela dagen.


O-fridens.

Av Ewa - 11 januari 2011 14:28

Idag är jag yr. Riktigt yr. När jag vände mig i sängen, så snurrade allt som tusan. Om jag inte rör mig försiktigt, så gungar omvärlden (liiiiite överdrivet). Om jag böjer mig ned eller reser mig för fort, så ruckas alla horisonter. Antingen kan det vara öron-kristallerna som är ute och rör på sig eller så kan det vara den envisa förkylningen som har flyttat från magen (som känns lugn idag) till öronen och dj-as med balanssinnet. Det är roligt nästan jämt....


Idag kommer Elins prins hem igen efter en månads bortavaro och hon är, minst sagt, uppskruvad. Hon som var så säker på att ingen av dem skulle överleva dessa veckor.....


Pär fixar veckans handling på Konsum och det blir nog grillad kyckling till middag.


Boken om kejsarinnan Orkidé visade sig vara riktigt, riktigt bra! En bok som jag kommer att läsa flera gånger.


Fridens.

Av Ewa - 11 januari 2011 11:42

Jag läste en artikel i DN som handlar om ett tv-program som heter "Jakten på lyckan".  Många av nutidens fenomen kan jag känna igen mig i, men inte detta att hela tiden sträva efter att bli lycklig. Är det verkligen så att många, många hela tiden jagar efter lyckan? Jag fick ingen som helst aha-upplevelse när jag läste artikeln och jag kommer inte att se programmet.


Steg ett är väl att definiera vad lycka är, vad lycka innebär för en själv för man kan ju inte jaga efter något som man inte har definierat. Det stod en intressant sak och det är att många förväxlar lycka med att vara lyckad ("rik, snygg, framgångsrik och frisk") och då kan jag förstå om man når fram till dessa mål och ändå inte är lycklig, att förvirring uppstår.


Ni som läser min blog, jagar ni efter lyckan? Upplever ni det som att det finns outtalade krav på att ni ska vara lycklig? Jag upplever inget så'nt!


Precis i slutet står det: 

"– Men själv kan jag bli sjukt provocerad av folk som ska ”njuta av det lilla” och sitter och kuttrar ”åh, vilken underbar kopp kaffe”. " Där kände jag igen mig! Jag är övertygad om att om man har förmågan att känna lycka, glädje, tillfredsställelse i de små sakerna, så har man mycket mer glädje i sitt liv över huvud taget och ju mer glädje man har i livet desto större är chansen att bli lycklig. När man väl har lärt sig att uppskatta det lilla, så kan man sluta att jaga. Det är svårt att övertyga mig om något annat!


Fridens från en som är lycklig i sin lilla värld!    

Av Ewa - 10 januari 2011 16:32

Elin och jag väntar på att Pär ska komma hem från arbetet + att han hämtar middaxmaten på vägen: pizza. Eftersom det var skolstart idag, så fick Elin välja maten och sålunda äter vi pizza idag. Vad min mage vill ha och inte ha är jag inte tvärsäker på, men när jag tänker på pizza så hörs ett "Ok!" jämfört med om jag tänker på t.ex stekt makrill för då gör magen en volt och skriker "Tvi vale!". Jag får äta det magen är sugen på och hålla mig så nära LKHF som jag kan.....


Elin kom iväg till skolan utan problem bara för att upptäcka att hennes enda fm-lektion var inställd. På hemvägen studsade hon in på dagiset nedanför oss och fixade en praktikplats för nästa vecka (Pär ringde och förhörde sig om möjligheten i förra veckan). Hon kommer att vara hos blöj-nissarna som hon föredrar jämfört med de äldre barnen.


När jag låg i soffan och läste och Elin stod i duschen, så hörde jag hur någon gick i trappan på utsidan och strax efteråt så ringde det på dörren. Jag valde att inte öppna. Döm om min förvåning när personen själv öppnar dörren och ropar "Hallå?"!!! Det visade sig vara hemhjälpen som egentligen skulle till vår granne nedanför, men han hade gått fel (jag förstår i ärlighetens namn inte hur han kunde gå fel!). Han talade väldigt dålig svenska och jag kom mig inte för att påtala att det inte är så trevligt när någon man inte känner bara bestämmer sig för att öppna dörren och kliva på! Hittills är det bara ouppfostrade snorungar som har gjort så. Det är jag som bor här och även om jag är hemma när någon ringer på dörren, så är inte det samma sak som att jag måste öppna och det är definitivt inte besökarens uppgift att kontrollera om jag är hemma eller ej! Jag kommer nog att låsa dörren i fortsättningen....


Nu har jag läst ut "Nostradamus försvunna profetior" (den var väl ok och väldigt lätt-läst) och som en anna kedje-rökare, så hinner jag knappt lägga den ifrån mig innan jag börjar på nästa bok som i det här fallet är en verklighetsbaserad historisk roman om Kinas sista kejsarinna, "Orkidé" som är skriven av Anchee Min. Läsa, läsa, läsa!


Jag lämnade återbud till Af-damen och till Af-psykologen och har fått en ny tid nästa tisdag.


Plusgrader, sol och väldigt blåsigt.


Fridens.

Av Ewa - 9 januari 2011 15:59

Jag mår inte bra, inte bra alls. Hostan håller jag i schack genom att göra ingenting, men igår pajade magen. Ont, ont, ont. Toalett, toalett, toalett. Kräkning. Ont, ont, ont. Ett illamående som är för diffust för att räknas, men som stör. Matlusten är förstås väck. Youghurt med banan är något som magen sällan säger nej till ens när den har pajat och det är det jag lever på just nu. Te är oxå ofarligt och även juice. Jag är inte magsjuk, men vad är felet? Klockan 5 väcktes jag av magknip och det har kommit och gått hela dagen. Blä. När magen är paj, så är precis allt paj. Nu lutar jag ännu mer åt att lämna återbud till morgondagens Prövning.


Jag såg ungefär halva "Titanic-filmen" i direktsändning på Canal+. Den filmen är fantastisk! Tidigare såg jag den som en verklighetsbaserad katastroffilm, men efter utställningen har den blivit mycket, mycket verkligare och mänskligare. Jag var alldeles tårögd när jag kom till slutet av utsällningen och det blir jag när jag ser filmen oxå. Filmen är nästan för bra...... Nästa år är det 100 år sedan Titanic sjönk.


Snön försvinner! Det har varit ett par plusgrader och snön smälter undan i otrolig takt. Vi hade ett tjockt lager på balkongen som nu nästan är helt väck; ungefär som när luften går ur en sufflé. Poff!


Fridens.


PS. Nu är granen och annat julpynt väck. Skönt!

Av Ewa - 8 januari 2011 20:36

Film och toalettpapper är ämnena det handlar om. Jag börjar med film!


Idag såg jag "Breaking and entering" som var en av filmerna som kom igår och jag kan säga en sak om den: tur att den var billig! För det första så stod det att den skulle vara 2 timmar och 34 minuter lång, men den var bara 1 timme och 50 minuter utan eftertexter. För det andra, så tycker jag att texten på baksidan är missvisande och den gav mig falska förhoppningar. På baksidan står följande: "Will är en framgånsrik landskapsarkitekt som just påbörjat sin karrärs viktigaste projekt när han plötsligt dras in i en för honom okänd värld - och begår ett misstag som han inte kan göra ogjort." Det låter ju hur spännande som helst! "Misstag som inte kan göras ogjort" är alltid intressant. Bah! Det här är vad filmen egentligen handlar om: Will och Sandy har en arkitektfirma tillsammans och väljer att flytta kontoret till ett ruffigt område i London. Efter 2 inbrott i tät följd, så väljer Will att vakta utanför i sin bil. Han får syn på en misstänkt ung kille som klättrar på fasaden och förföljer honom hela vägen hem, men utan att ge sig tillkänna. Senare återvänder han till killens bostad och anlitar killens mamma, som syr mot betalning,  för ett skräddaruppdrag. Efter ett tag inleder Will och mamman ett förhållande. Will är förresten gift. Japp, det var det hela! Naturligtvis knölar allt till sig, men i det stora hela är det bara ännu ett relationsdrama utan något som helst extra. Jag känner mig lite lurad faktiskt.


En annan film som kom igår är en jag redan har sett flera gånger och därför visste är ruskigt bra nämligen "The Others" med Nicole Kidman. För dig som gillar kusliga, rysiga filmer utan en massa blod och lösa kroppsdelar, så rekommenderar jag den här. Tillsammans med "Blair witch" och "Paranormal activity" är den en av de läskigaste filmer jag har sett och så har den ju ett slut som gör att jag gillar den ännu mer.   


Det gör nästan fysiskt ont för mig att medge dåliga filmköp, men jag gör det i alla fall. "Hellraiser-trilogin".... Vilket skräp! Vilket skämt! Den var så dålig och o-läskig att jag fick huvudvärk! Den var oxå väldigt billig och det är det jag tröstar mig med. Jag funderar faktiskt på att slänga hela boxen. Den var så dålig att jag skäms över att ha den i min filmhylla; ett bevis på en fatal missbedömning som, även här, verkade bra enligt baksidestexten!


Nu går vi över till toalettpapper!   Vi köper vanligtvis Änglamarks kompakta toalettpapper med mycket papper på varje rulle och tillverkat på ett sådant sätt att samvetet hålls lugnt. Ibland finns inte detta papper. Ibland har vi varit hänvisade till Serlas papper som går an i brist på annat. Den senaste gången som Änglamarks kompakta inte fanns, så valde vi Lambi eftersom det var billigt just då. Lambils hushållspapper gillar jag för det har verkligen den oanade uppsugningsförmågan som reklamfilmerna påstår, men precis som med toalettrullarna, så är de väldigt löst rullade. Så pass löst att det nästan är hälften papper och hälften luft på rullen och visserligen gör ju det att de inte är särskilt tunga att bära hem, men det är odrygt. Häromdagen gjorde vi äntligen slut på den sista rullen av Lambis toalettpapper! Elin sa att det kändes som om hon bytte rulle efter vartannat toalettbesök och även om det är överdrivet, så håller jag med henne. Nu har vi dock Änglamarks kompakta igen och det dröjer fleeeeera toalettbesök innan det är dax att byta den rullen!


Fridens.   


PS. Oftast köper vi även Änglamarks kompakta hushållspapper.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards