Direktlänk till inlägg 1 januari 2011

Min nyårsafton

Av Ewa - 1 januari 2011 00:30

Jag följde med och jag hade det trevligare än jag hade väntat mig mycket tack vare att jag tog Theralen-dropparna innan vi åkte vid 15-tiden för att hålla ångesten i schack + att jag tog några extra.


Svägerskan med familj var 15 minuter sena, men jag sa inget den här gången heller trots att irritationen var större än på julafton till följd av att jag mådde dåligt.


Först av allt fick vi champagne alternativt cider med tilltugg i form av räkor på rostade brödbitar och jag hade redan bestämt mig för att hålla mig så nära LKHF som möjligt, så brödet lämnade jag. Elin åt mina brödbitar för hon var hungrig. Förrätten bestod av en sallad där jag avstod från de rostade brödbitarna, men åt räkorna, avocadon och tomaterna. Huvudrätten var en välhängd stek och svärfar var noga med att säga att den var just 'välhängd' och upprepade det ofta och resten av kvällen retades vi skoningslöst med honom i stil med att "Allt du säger kommer absolut att användas emot dig". Jag blev chockad när jag smakade på köttet för det smakade apa! Vid ett enda tillfälle tidigare har jag inte tyckt om maten som svärmor tillagat, men nu är det två. Det var segt och var så torrt att jag nästan inte kunde svälja. Det var hemskt! När svågern satt bredvid och slukade maten samtidigt som han sa att det smakade bättre än oxfilét, så undrade jag om vi åt av samma stek? Jag visste inte hur jag skulle dölja vad jag tyckte och det slutade med att jag helt enkelt inte åt. Till steken serverades grönsaker och en rotfruktsgratäng som jag avstod ifrån i LKHF-syfte. Gratängen måste ha varit bombad med vitlök för efter middagen osade alla utom jag vitlök och ibland var det svårt att veta åt vilket håll jag skulle vända mig för att få lite vitlöksfri luft. Efter huvudrätten kom det in ost och kex och det åt jag ordentligt av. Det fanns kex med få kolhydrater och ostarna var härligt feta! Efterrätten bestod av en enkel fruktsallad som jag avstod ifrån och då började en mindre diskussion om LKHF där jag fick försvara något jag tror benhårt på. Det var ganska kul! Jag tror att de vanligaste fördomarna blev representerade. Svärmor tror inte på att ta bort kolhydrater pga att en massa näringsämnen försvinner. Jag sa att jag äter mer ägg nu och att ett enda ägg innehåller vartenda näringsämne som kroppen behöver förutom c-vitamin. Svägerskan hävdade att kroppen kräver snabba kolhydrater för att återhämta sig efter träning. Rena nyset! Det går lika bra med proteiner. Svärfar drog argumentet att man måste göra sig av med lika mycket som man äter och det är ju inte fel, men jag sa att med LKHF, så är det betydligt svårare att överäta tack vare att fettet och proteinerna ger den sortens varaktiga mättnadskänsla att du inte vill ha mer. Svågern (maraton-mannen) tog upp klassikern att det inte går att träna utan kolhydrater. Jag nämnde 2 namn: Ferry och Colting. Då kontrade svågern med att han alltid har tyckt att Ferry är lite "lajba-lajba i huv'et" och att förklaringen nog finns i mängden kolhydrater. "Då får du väl se hur jag oxå blir allt mer 'lajba-lajba i huv'et' i och med att jag drar ned på kolhydrater!" svarade jag.


Senare drack vi te och kaffe tillsammans med mandelformar fyllda med hjortronsylt och vispad grädde och där struntade jag i LKHF för mandelformar vill jag helt enkelt inte avstå ifrån! Svärmor hade bakad en sorts mjuk choklad-o-nöt-kaka oxå, men den var för söt för att jag skulle kunna få i mig mer än en halv bit.


Vi åkte hem strax efter halv 23 och då vräkte snön ned. Vilken överraskning! I alla fall för mig som inte har kollat SMHI:s prognos. Pär tyckte att det var lite läskigt att köra, så det gick inte så fort hem. Hela Essinge-leden var snötäckt och det vet jag inte om jag har varit med om tidigare.


Elin var sänkt när vi kom hem och gick och lade sig utan att säga god natt. Pär gick och lade sig för en stund sedan efter att ha nattat grisarna. Fyrverkeri-smällandet avtar allt mer och lugnet sänker sig denna första natt 2011. Jag ska flytta över till soffan och läsa den väldigt bra boken "Okända väsen" av Tracy Chevalier.


Fridens.

 
 
Annie

Annie

1 januari 2011 10:49

Jag önskar dej innerligt ett Gott Nytt år som blir bättre för dej än det förra. Hoppas att FK:s pusselbitar faller på plats.

http://www.peek-a-boos.bloggplatsen.se

Ewa

1 januari 2011 11:50

Gott nytt år till dig med!

 
Gröngöling

Gröngöling

1 januari 2011 11:54

Tycker det låter roligt att du fick prata om Lchf som du kan så mycket om, och sprida lite kunskap.

Jag önskar dig också vila och krafter inför det nya året, och ett bättre år än det förra!

Visst är det svårt när man funderar en massa på huruvida man ska eller inte ska göra något som kan bli antingen kul eller för jobbigt... känner igen det så väl.

Kramar för hela året, som du kan ta ut när du vill :)

http://grongoling.bloggplatsen.se

Ewa

1 januari 2011 11:57

Tack, kompis!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards