Alla inlägg under november 2010

Av Ewa - 7 november 2010 18:26

+2, stilla och en makalöst blå himmel med därtill hörande strrrrrålande sol. En promenad på 80 minuter, med myssen på, satt fint.


Fridens.    

Av Ewa - 6 november 2010 19:19

På självaste Alla helgons dag åkte Pär och jag till Skogskyrkogården i Enskede söder om Stockholm. Pär hade sina aningar om att det skulle vara mycket folk och att vi inte skulle hitta parkering (han föreslog att vi skulle parkera i Gallerian och sedan ta t-banan, men jag insisterade på bil hela vägen) och det var mycket folk, men vi hade tur och hittade en ledig plats på en tvärgata. Faktum var att det var så mycket folk att jag fick känslan av att vi var på väg till en konsert eller ett stort jippo; det fanns fullt med korv- och godisförsäljare och blombutikerna gick för högtryck.


Skogskyrkogården är numera ett världsarv dvs ett av de "....ojämförligt mest enastående kultur- och naturmiljöerna i världen som är av stor betydelse för hela mänskligheten.". Det är en väldigt fin kyrkogård. S T O R.


Här är Meditationslunden med sin speciella trappa upp där trappstegen blir allt lägre ju högre upp man kommer i syfte att underlätta klättringen.

  


Himlen var fullständigt klar, inte ett moln i sikte och det var helt vindstilla. Det hade faktiskt inte varit helt fel med en värmande mysse över öronen då det inte var mer än +3 grader.

  


På bilden ovan syns den del av kyrkogården som jag tyckte bäst om, i närheten av Skogskapellet. Granarna och tallarna stod tätt, tätt och det var så lugnt och skönt där, lummigt och ombonat. Där ligger Skogskapellet inbäddat i John Bauer- skog. På taket till kapellet sitter en förgylld ängel av Carl Milles, "Dödsängeln" (nedan).

  


På den något epiga kartan som Pär skrivit ut fanns Greta Garbos grav utsatt och så här ser den ut. Jag hade för mig att hon dog nyligen, men det visade sig vara för 20 år sedan. Hej, vad tiden rusar!

  


Mot slutet, när solen var på väg ned, så försökte vi hitta ett bra ställe för att fotografera alla tända gravljus och fick syn på en mur med många gravar längs med. Vi gick ditåt och när vi kom närmare, så såg vi att det satt nallar och gosedjur vid allihop, många blommor och ljus. Barngravar. Fy, tusan.... Det var det enda stället på hela denna plats som faktiskt var sorglig.    


  


Vi beställde mat från Felinos på vägen hem och det var riktigt gott efter att ha varit ute i kylan! Te och "Gilmores" efteråt. Nu sitter vi i köket, hela familjen, med varsin bärbar dator (du är inte ensam, Riesling!). Pär gör....något.... Elin Simar och jag bloggar, men ska sluta nu för att Sima i stället.


Fridens.    

Av Ewa - 5 november 2010 10:09

Igår kväll var jag förutseende eftersom jag skulle upp redan halv 8 idag.

Jag stängde av Sims och datorn redan vid 21 och så tittade jag på "Gilmore" med Elin.

Sedan läste jag för att varva ned hjärnan.

Kvart i midnatt lade jag mig.

Jag försökte somna.

Försökte och försökte och försökte.

Det gick inte!

Varför?!

Jag har mest slumrat i natt.

Jag fick ont igen i natt; bara lite.

Jag är hemma och surar idag.

Besviken.

Jag får inte ut något av att pressa mig iväg till SATS.

Jag får inte ut något av att sitta hemma och sura heller, men jag gör det i alla fall.

Strålande sol och +3 grader.

Trött och ont.

Sur.


O-fridens.    

Av Ewa - 4 november 2010 15:33

Jag retar mig mer och mer på alla patetiska meddelanden som syns där! "Låt bli att läsa då!" Lättare sagt än gjort för hjärnan fungerar nämligen så att när man väl har lärt sig att läsa, så gör man det automatiskt, vare sig man vill eller inte, så fort 2 eller fler bokstäver står på rad. Jag stänger Rampljuset så fort det bara är möjligt när jag väl har loggat in, men oftast har jag hunnit med att läsa ett par meddelanden. Just idag har jag sett samma 2 meddelanden flera gånger. 2 ytterligheter. I det första meddelandet tackar bloggaren för alla kommentarer och hoppas nu att alla som har kommenterat även ska fortsätta att läsa bloggen. Blir de aldrig nöjda??! I det andra meddelandet hotar bloggaren med stänga sin blog om inte h*n inte får fler frågor från oss läsare. Oooooo, vem törs stå emot ett sådant fruktaaaaansvärt hot? Jösses Amalia! Jag har inga övriga kommentarer till dessa ynkedomar.


Fridens.    

Av Ewa - 4 november 2010 15:16

Elin och jag var, som sagt, till Stockholm igår, men det var ingen lyckad runda. En sorts antiklimax. Det var tvärmulet  mörkt, blåsigt och det skurade. Jag fick i alla fall tag i en ny sängkudde (och den är så himla gosig och skön och stunsig!) och så köpte jag hårfärg, järntabletter och en påse Jättesalta. Elin köpte ingenting utan agerade bara sällskapsdam. Vi åt på McD och sedan åkte vi hem till soffan och tekannan.


Idag har jag städat buren eftersom det är torsdag och så har jag duschat. Jag ska väl Sima oxå. Jag är trött efter gårdagen (att vara inne i Stockholm med alla nötter och allt buller tar mer och mer av mina krafter). I ren övertro på min egen ork, så hade jag klockan på 9 i syfte att promenera i solskenet före lunch, men....ja....övertro, som sagt. Det känns viktigare att orka iväg till SATS i morgon. Viktigare och roligare!


Fridens.    

Av Ewa - 4 november 2010 15:08

Då var det dax! På tisdag (9 november) ska jag på det första mötet för att "....ta reda på förutsättningarna för att jag ska kunna komma tillbaka i arbete." Usch! Fy! Hä bar' å bit' ihop! Jag tänker ta med mig Pär om han kan, men samtidigt vet jag inte om det är så lyckat.... Han tror nämligen att det vore bra för mig att komma ut och arbeta igen och jag vill inte att han sitter bredvid mig och osar positivism samtidigt som jag tänker göra mitt bästa för att övertyga dem om att låta mig vara ifred och i stället ge mitt eventuella arbete till den som verkligen orkar, men framför allt vill.


Tveksamt fridens.....    

Av Ewa - 3 november 2010 16:14

"Fyllefilter på facebook" - vicken jädra smörja!!  Om man passerar filtret med godkänt, så står det att inlägget är fyllefiltrerat. Om man inte passerar med godkänt, så står det att inlägget inte är fyllefiltrerat och "...bör tas med en nypa salt". Vad kommer efter fyllefiltret då? En snuttefilt till alla de som har ågren dagen efter de vet att de har skrivit något mindre lämpligt på facebook och behöver tröstas? Sätt ett STORT alkolås på hela datorn eller - och det är det smartaste -  LÅT BLI ATT DRICKA! Om man vet med sig att hämningarna släpper fullständigt med litet alkohol i kroppen, så ska man väl kunna vara vuxen nog att låta bli att dricka eller att logga in på facebook. Den här sortens daltande fyller ingen som helst funktion utan luktar bara förmynderi, tycker jag. Låt människan ta sitt ansvar! De som gör bort sig när de är onyktra är det inte det minsta synd om och om det onyktra beslutsfattandet leder till att andra blir sårade, så är det väl dessa personer som får göra upp sinsemellan.


"– Åsikter och tankar som sprids på Facebook efter ett par glas kan ge värre och mer långvarig baksmälla än huvudvärk, säger IQ:s vd Ann-Therése Enarsson till GP."

 

OCH?! Vem äger problemet, som min svärfar brukar säga? Jo, den som varit onykter.


Trams!


Fridens.

Av Ewa - 2 november 2010 23:41

.....att man kan, att man får ändra sig! Jag gillar Sims 3. Nu är det officiellt!


Fridens.

  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards