Alla inlägg under september 2010

Av Ewa - 8 september 2010 13:01

FK ringde till Pär för att meddela att jag får ersättning t.o.m oktober 2011.


Jag ska öka Cymbalta-dosen från 60 mg/dag till 90 mg i första hand för att dämpa ångesten. Återbesök i november.


O-fridens.

Av Ewa - 7 september 2010 21:15

.....om ångestens styrka idag, så kan jag skriva följande. Mina Theralen-droppar har en styrka av 40 mg/ml (jag vet inte vilket det versamma ämnet är). Innan jag gick över till Cymbalta, så tog jag 3-5 droppar/dag vilket är en väldigt låg dos.  Cymbalta har gett mig insomningssvårigheter vilket gjorde att jag ökade den dagliga dosen till 8 droppar/dag och det är fortfarande en låg dos. Jag har ökat antalet droppar vid behov för att sedan gå ned till 8 igen. Jag brukar ta dropparna vid halv 16 och då är jag behagligt trött framåt 23-24 och kan somna utan problem. Varför jag har ångest varje dag vet jag inte, men det är ett helt annat inlägg.


Dagen idag har varit som tagen från helvetet. Vid 14-tiden var ångesten så påtaglig att jag hade svårt att sitta stilla och tittade utan att egentligen se på en tv-serie. 14.25 tog jag 15 droppar i en slurk juice. Efter 1 timme kom lugnet.


När jag träffade Pär för att veckohandla på Konsum, så lämnade han beskedet från FK. Jag ville helst av allt stor-tjuta och jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka. När vi kom hem släppte jag matkassen, klädde av mig och lade mig i sängen och började gråta. Fram till idag har jag kunnat känna hunger även om ångesten har hindrat mig från att äta, men nu är aptiten ett minne blott. Jag åt ingen middag. Klockan 19 tog jag ytterligare 10 droppar för att klara kvällen utan att löpa amok.


Jag känner fortfarande ingen trötthet av dropparna och jag är inte hungrig. Det återstår att se om jag behöver fler droppar innan jag går och lägger mig.


Jag önskar att fick dö i sömnen i natt......


O-fridens.

Av Ewa - 7 september 2010 17:56

Ersättning i minst 1 år. Det beslutet fick Pär via mobilen från FK.

Jag blev nästan mer besviken än om de hade gett mig avslag för om jag hade fått avslag, så hade jag kunnat ta livet av mig. Nu har jag hamnat i någon form av kompromissat limbo där jag ska försöka må bättre och samla krafter inför en ny kamp med FK om mindre än ett år. Jag har ingen lust att ens försöka må bättre om det är det som ligger framför mig!


JAG VILL INTE!

JAG VILL INTE!

JAG VILL INTE!

 

JAG VÄGRAR!!


Torsdagens psyk-besök är flyttat till i morgon klockan 11.


O-fridens.             

Av Ewa - 6 september 2010 16:59

Maroon 5 med "This love". En låt som jag hela tiden återkommer till även om jag tröttnar ibland.



Timbaland featuring She Wants Revenge med "Time". En relativt ny låt som jag upptäckte nyssens. Jag gillar sättet som sångaren sjunger på i refrängerna....



Jag kom nyss hem från en ångest-promenad på 90 minuter som var behövlig. Jag känner mig lugnare nu och det var dj-t skönt att komma ut! Jag kom in i en långsam lunk som inte ens den bästa gånglåten fick mig att bryta och jag blev därför inte så trött trots längden.


Fridens.   

Av Ewa - 6 september 2010 12:38

När jag försökte somna i natt, så drog FK-tankarna igång och det var lika effektivt som en el-stöt! Nära på omöjligt att slappna av! Ångest och knut i magen. Det blev ingen bra natt och den följdes av en lika dålig morgon när jag vaknade med att ångesten slog klorna i mig. Elin är hemma med halsont och allmänt dåligt mående och missar väldigt mycket i skolan då de numera studerar enligt block-schema*. Hon ska till BUP-läkaren i eftermiddag (första besöket på mycket länge) och jag tillåter inte att hon återbudar honom; där går gränsen! I övrigt så orkar jag inte hetsa upp mig över att hon missar så mycket i skolan. Jag orkar inte bry mig om så mycket om något över huvud taget.


I morgon kommer FK att fatta beslut i mitt ärende. Kommer det att innebära slutet för mig, bokstavligt eller kommer de att fatta ett mänskligt beslut?    


O-fridens.


* Block-schema innebär färre ämnen, men mer koncentrerat. Idag, en måndag, har hon 3 timmar spanska, lunch och sedan 3 timmar etik och livsfrågor. Det säger sig självt, tycker jag, att det inte går så bra ihop med hennes special-schema där hon är i skolan på fm:a och pluggar in resten själv. I nuläget verkar hon inte hinna i kapp med matten hur mycket hon än sliter och hur tror ni att hon mår av det?

Av Ewa - 5 september 2010 18:00

Igår läste jag ut "Den sista konkubinen" av Lesley Downer. Det var en tjockis på 483 sidor som var mycket bra; jag tycker om att läsa ut en bok med känslan av att jag kommer att läsa den fler gånger och det gäller den här boken. Japan på 1860-talet. Den siste shogunen och de sista konkubinerna. Inbördeskrig. En sätt att leva försvinner för gott för att ge vika för framtid och utveckling. Inte helt olikt intrigen i "Borta med vinden" där plantage-livet och slaveriet försvann med det Amerikanska inbördeskriget. Läs den!


  


Direkt efteråt började jag läsa en tunnis på knappt 200 sidor som heter "Toffs bok" och är skriven av Kalle Dixelius. "På 2460-talet hittas en av den svenska historiens viktigaste texter: Toffs bok. Den är ett unikt dokument från den mörka tiden och för första gången kan den nya tidens svenskar ta del av det som en gång var. I Toffs bok möter vi den unge Toff. Han lever i det benhårda förtryck som råder i Ståkkålms dragiga ruiner under 2200-talet. Han bor med sin mamma i ett stenhus i Hornschtull......." Den är så bra och jag är så glad att jag kommer att vara död sedan länge om framtiden verkligen skulle bli så hemsk som den boken framställer den! Ni som läser min blog vet att jag vill värna om vårt svenska språk och så som svenskan är i denna framtidsskildring......jag ryser! Så otroligt många engelska lånord! Den svenska som jag talar och skriver idag kallas i boken för "klassisk svenska". Läs den!


Fridens.    


PS. I övermorgon ska FK fatta beslut i mitt ärende.    

Av Ewa - 4 september 2010 15:14

......i magen av ångest. Av ovisshet. Av att vänta. Av otålighet. Nu är det bara 3 dagar kvar innan FK ska fatta beslut i mitt ärende. Jag hoppas att de har vett att ringa och meddela mig, så att jag slipper vänta ytterligare på ett brev som förmodligen inte skickas med A-post.....


Jag är så trött. Vill bara sova.


Pär och jag åkte till Clas Ohlson i Skärholmen, så att jag kunde utnyttja garantin på min trasiga CD-spelare och få en ny. Inga problem. Den här gången provade killen att CD-spelaren verkligen vägrade att spela upp skivor i stället för att bara godta det jag sade och sedan ge mig en ny. Lite mindre känsla av slit-o-släng.


Fridens.   

Av Ewa - 4 september 2010 15:00

För mig är det fullständigt obegripligt.......


...att inte fler inser att LKHF är en ovanligt vettig kost.

...att så många fortfarande är fettskrämda.

...att det finns människor som faktiskt anser att vissa folkslag är mindre värda.

...att fler inte har upptäckt MBT-skorna.

...att någon kan börja röka frivilligt.

...att FK tillåts behandla sjuka som de gör.

...att man vill utbilda sig till tandläkare.

...att USA anses vara ett föregångsland.

...att klädstorlekarna har ändrats, så att storlek 42 numera räknas som large.

...att Hogwarts och hela den världen faktiskt inte finns.....   

...att det finns de som förnekar Förintelsen.

...att det finns de som förnekar månlandningen.

...att det finns de som tror att eftersom siffrorna visar på 100.000 färre långtidssjukskrivna, så betyder det att dessa 100.000 människor har blivit friska.

...att det finns de som inte tycker om marsvin utan tycker att de påminner om råttor!

...att det finns människor som inte tycker om djur över huvud taget.

...att det finns de som tycker att livslängden är viktigare än livskvalitéten.

...att det finns de som inte tycker om choklad.

...att det finns människor som inte tycker om nallar.

...att det finns de som tycker om att springa.

...att människan inte har vett att lyssna på överlevande från krig för att inse varför fler krig inte bör startas.

...att USA nu kommer att minska antalet kalorier i all mat i hopp om att komma till rätta med fetman med bl.a Coca Cola som sponsor.

...att inte fler inser att vårt svenska språk utarmas allt mer.

...att det finns de som inte tycker om att läsa.

...att det finns de som är fullt övertygade om att det finns en gud som styr över allt.

...att det finns de som tycker att det är roligt att skratt på andras bekostnad (practical jokes).

...att det finns de som tror att en gud skapade människan i stället för att tro på Darwins teori.

...att det finns de som är så rädda och osäkra att de mobbar andra människor.

...att det finns de som inte har lärt sig att uppskatta de små sakerna i livet.

...att min blog inte har fler läsare!   


Det finns mycket, mycket mer som är obegripligt för mig, men det här är det jag kommer på nu.


Fridens.    





Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards