Direktlänk till inlägg 18 juli 2010

Jag undrar.....

Av Ewa - 18 juli 2010 16:32

......varför någon som provar på att röka verkligen fortsätter att röka?


* som jag förstår det, så ger den allra första cigaretten hosta, illamående och yrsel, så varför, varför vill man då göra om det??! *


Fridens.

 
 
sussi

sussi

19 juli 2010 20:02

För att man var så ung och korkad..I vart fall i mitt fall var ju 13 :( ..Sen varför fortsätta..Hållit upp 2 gg och hållit på att krypa ur skinnet båda gångerna (När jag vänta båda barnen) Ren skär dumhet med andra ord och inte har man blivit klokare med åren.

http://fritidsforskare.wordpress.com

 
Fakta

Fakta

20 juli 2010 00:12

Hohoo. Jag tycker LKHF verkar vettigt och jag har faktiskt lite (väldigt lite) kunskap inom området. Har hela mitt liv tävlat i olika kampsporter och på senare tid har jag tränat och tävlat i en form av fristilsbrottning som kallas Submission Wrestling. Jag bantar alltid lite inför matcher för att kunna tävla i en för mig mer passande viktklass. Detta gör jag genom att utesluta kolhydrater totalt ca två dagar innan tävlingsdagen. Detta gör att jag med lätthet tappar tre kg på dessa två dagar. Fett kan jag äta men jag gör det sparsamt då jag vill göra mig av med vätskan som alla kolhydrater binder upp, vilket fett kan hindra en aning. Nu vill jag bara fråga dig om jag fattat rätt? Haha... Jag skrev som jag uppfattat det hela men jag kom på att jag inte är riktigt helt säker på att jag gör rätt? Den vikt jag vill komma ner till lyckas jag alltid komma ner till då mycket vätska försvinner. Jag blir inte sliten då det är väldigt lite jag behöver gå ner. Vissa lyckas gå ner fyra kg timmarna innan invägning vilket sliter en hel del på kroppen. Så min metod funkar ju uppenbarligen men det kan vara kul att veta att det jag tror händer i min kropp verkligen stämmer?

Då jag inte bantar för att minska min vikt av samma skäl som de flesta som bantar, vet jag inget om hur det är att gå på någon diet en längre tid. Det verkar ju i alla fall ganska mycket trevligare att gå efter LKHF dieten än t ex alla dryga shakedieter folk envisas med? Dessa brukar inte heller vara så effektiva när man börjar äta normalt igen, vad jag har uppfattat? Kanske förstått fel men jag hoppas jag får behålla min bild av en godare kost till alla som känner att de vill gå ner i vikt, även om jag inte har detta problem själv... alls..

Vad är SATS för någe? Har letat i din blogg lite men inte hittat något?

På rökfrågan håller jag ju med såklart. Onödig drog utan någon effekt! Varför envisas med något som funkar dåligt och inte ens ger yrsel när man blir van? Då är det väl smartare att använda någon tyngre drog som verkligen funkar om man ändå ska förgifta sin kropp, haha...?

Har märkt att många blir nervösa när jag dyker upp? Var inte det för jag är absolut inte någon som försöker hoppa på oskyldiga som vissa vill påstå! Jag är i själva verket jättesnäll, kristen, vig och glad..... Tack.
Simma lugnt/F

http://faktamannen.bloggplatsen.se

 
Jag själv

Jag själv

20 juli 2010 15:00

Fakta: angående LKHF, så finns det 2 väldigt bra sidor: http://www.kolhydrater.ifokus.se/ och http://www.kostdoktorn.se/. Där kan du få veta allt du behöver och vill veta.

Det JAG kan skriva om kosten är att eftersom det fungerar för dig med att ta bort kolhydraterna utan att du blir klen, så kan du nog fortsätta så. LKHF är egentligen ingen viktminskningskost som t.ex Viktväktarna utan mer ett sätt att äta, att leva. När man är kraftigt överviktig som jag (minst 30 kg ska bort), så har den viktminsknings-effekt, men när det handlar om 5-10 kg, så fungerar den inte lika bra.

Jag har förstått LKHF som så att det är kolhydrater, socker och tillsatser som ska bort. Ju oftare man har jojo-bantat i sitt liv desto känsligare är man för kolhydrater vilket gör att kraftigt överviktiga som vill gå ned i vikt får reducera kolhydratintaget till absolut minimum (5-10 g/dag tror jag). För oss som inte är lika känsliga, så kan ett visst kolhydratintag finnas kvar och viktminskningen infinner sig i alla fall (jag tillhör den lyckliga gruppen!)

Främst av allt är LKHF naturligt för kroppen; man eftersträvar hög kvalitét på råvaror och dessa lätt-produkter är ett minne blott! Det smakar mer eftersom fett är en krydda. Jag handlar mer kött och köttfärs, men mycket mindre frukt och konstiga smaksättningsalternativ. Det är enklare på många sätt.

SATS är en kedja av gym/tränings-center som finns i hela norden.

Jag blev inte nervös när jag såg att du hade kommenterat. Jag blev mer förvånad över att du har läst min blog eftersom den är......stillsam och inte så provocerande och knökfull av starka åsikter (jag antar att du hittade hit från Xecute). Det är alltid kul när nya läsare hittar hit! :-)

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Xecute

Xecute

20 juli 2010 16:45

Först rökning; jag snusar och det är jäkligt puckat.
Jag vet folk som var med om samma sak som jag fast med cigaretter, första gången: Inga negativa effekter direkt, men däremot en jäkla nikotinkick.
Så för mig började det så klassiskt som att en killkompis utmanade mig att prova på en fest, jag fick en kick, den var kul, jag fortsatte ta det på fester och så smög sig beroendet på. Jag tyckte aldrig att det var äckligt.. och vet några, även om de är få, som aldrig tyckte cigaretterna var jätteäckliga heller; den "positiva" effekten var högre än den lilla negativa.
LKHF: Har varit nyfiken ett tag sedan jag började läsa Mittlchf-bloggen. Men inte orkat läsa upp mig. Själv är jag ett stort fan av GI-kost, som ju också handlar om råvaror, inga tillsatser och matvanor för resten av livet. Jag blir grymt pigg, koncentrerad av GI, sover som en stock (har annars ordentliga sömnproblem) och, tja, blir snygg smart och sexig i största allmänhet. ;-)
Men fattar inte riktigt skillnaden på LKHF och GI. Möjligtvis att den första förespråkar att man inte ska äta så mycket frukt. :-)

http://xecute.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards