Direktlänk till inlägg 12 juli 2010

Choklad och sex

Av Ewa - 12 juli 2010 21:14

Det är chokladinköp och sexinköp som ställer till problem för våra politiker, röda som blå. När jag tänker på hur Mona Sahlin har hetsats för denna Toblerone för såååå många år sedan, så hoppas jag att herr Littorin kommer att hetsas i samma utsträckning. Egentligen värre eftersom sex väger mycket tyngre än 1 Toblerone. Jag hoppas oxå att det här hjälper till att knuffa ned den sittande regeringen. I vanliga fall skulle jag inte ha ansett att detta är något att ta hänsyn till inför det kommande valet, men efter 4 år med en höger-regering, så är jag desperat och hoppas och ber att detta blir droppen på deras bägare. Sedan har de mage att ge herr Littorin en fallskärm på en miljon! Jag äcklas!

  

Fridens.

 
 
Jag/Sanna

Jag/Sanna

12 juli 2010 21:32

Det var ord och inga visor. Så ska de tas!!! hehe

Trevligt sommar och ha det gott *vinkar*

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Nina

12 juli 2010 23:00

Borde vi bestraffa Tiger Woods för att han bedrog sin hustru?
Borde vi bestraffa Sven Otto Littorin för att han köpte sex og bedrog sin hustru?
Borde iranierna bestraffa Mohammadi Ashtiani för att han bedrog sin man?

Nej, sexköp är inte förbjudet i Sverige därför att på så sättet kan vi hindra att äkta män bedrar sina hustrur? Nej, vi begrundar sexköpslag på jämlikhet mellan könen. I andra länder det finns lagar som förbjuder prostitution, men de har en annan grund: att skydda familjen och hindra utomäktenskapliga sexuella relationer som hotar familj. De är stiftad mot äktenskapsbrott.
När en äkta man bedrar sin hustru, hustrun kan lida när hon får veta om otrohet. Men det är inte våld mot kvinnor. På samma sätt att det inte är våld mot man när en kvinna bedrar sin make.
Sexkjøp är brott eftersom där män utövar sin ekonomiska makt över kvinnor. Og därför man straffar inte kvinnan, utan bara mannen. Kvinnan bör inte vara en sak som en man kan köpa.
Vi har fyra olika alternativ hur man kan förehålla sig till sexköp.
1. Acceptera helt att kvinnan kan få ekonomiskt ersättning av mannen.
2. Acceptera, att kvinnan kan ekonomiskt ersättning av mannen i långvariga relationer, men inte i tillfälliga relationer.
3. Inte acceptera att kvinnan får pengar av mannen inte i långvariga eller tillfälliga relationer, (exklusive att mannen betalar sin del av barnens kostnader).
Den nuvarande sexköplagen påverkar till jämlikhet bar på nivå 2. Men på denna nivå det är fråga om bara om marginal ekonomiska siffror. De stora pengarna rör sig mellan män och kvinnor i äktenskap.
Även om lagstiftningen om sexköp inte ännu har nått nivå 3, har flera och flera unga par valt att inte köpa eller sälja sex i sitt äktenskap och trots äktenskap har separata ekonomier mellan varandra.




 
Ingen bild

Thomas

13 juli 2010 00:08

Förstår att du är desperat och det är du inte ensam om. Det är väldigt lägligt för Aftonbladet att ha suttit och ruvat på en artikel som kan presenteras i almedalsveckan. Ännu mer praktiskt att det handlar om ett preskriberat brott. Det lär därför aldrig utredas och Aftonbladets artikel kommer gälla trots Litorins nekande. Det skulle kunna vara en falsk anklagelse, det lär vi aldrig få veta. Oavsett vilket så är timingen av publiceringen menad för att sänka regeringen. Snacka om valstugereportage igen.

Sen borde det inte sitta sexköpare på förtroendeposition, men Litorin har nu avgått oavsett om anklagelsen är sann eller inte....

 
Ingen bild

Budda

13 juli 2010 05:57

Jag röstade varken blått eller rött i förra valet. Minns du Maria Borelius som hann vara handelsminister i 8 dagar innan hon avgick pga att hon anlitat svart arbetskraft, eller kulturministern som inte hade betalat tv-licens på 16 år. De framstår tyvärr som rena skämten.

 
Åsa-Maria

Åsa-Maria

13 juli 2010 08:29

Om en kvinna gör fel i deras kretsar ska hon hängas ut i evigheter men om en man gör fel ska det sopas under mattan, det kommer snart glömmas bort, tro mig...USCH.

http://mittlchf.bloggplatsen.se

 
Nannis

Nannis

13 juli 2010 10:07

Jag tror att du har rätt Åsa-Maria. Tyvärr.

http://nannis.blogg.se

 
Ingen bild

Budda

13 juli 2010 16:48

Men han bedrog inte sin hustru, de var nyskilda Nina??

 
Gröngöling

Gröngöling

13 juli 2010 23:55

Kvinnor döms hårdare. Varför är det så? Är det för att "man" väntar sig mer av kvinnor, som att man blir mer upprörd om en präst eller lärare antastar ett barn än om en "vanlig" människa gör det. De har större ansvar. Har kvinnor större moraliskt ansvar? Kan män göra lite som de vill för de är inte lika pålitliga som kvinnor?
Jag bara undrar. Om det är så, att man väntar sig mer av kvinnor, då borde vi har mer makt också. Man väntar sig mer av kvinnor och dömer kvinnor hårdare, men ändå är de längre ner på samhällsstegen än män. Det är helt galet.

http://grongoling.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards