Alla inlägg under juni 2010

Av Ewa - 13 juni 2010 21:09

.....varför ordet 'kvantitet' inte har en apostrof över e-et som 'kvalitét' har? Uttalet är ju det samma.


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 13 juni 2010 21:04

.....att ordet eutanasi (dödshjälp) kommer ytterst från grekiskan? Eu betyder 'gott, väl'  och thanatos betyder 'död'. Det har alltså inget med mord att göra utan är välmenat; en sista välmenad handling när livet inte längre har någon kvalitét att tala om. Hellre kvalitét än kvantitet som med så mycket annat.


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 13 juni 2010 16:25

I natt drömde jag att jag och min sambo (som inte var Pär) fick en äcklig unge på halsen som vi försökte bli av med. Försökte och försökte och försökte...... Det slutade med att jag gav ungen 110 kr till en SL-remsa och talade om hur hon skulle gå för att komma till stationen i hopp om att hon inte skulle hitta tillbaka till oss.    Jag blev trött i drömmen och jag var trött när jag vaknade.


     Medan jag åt lunch såg jag en inspelad film om läkaren Jack Kevorkian även kallad Doktor Död. Han slogs för rätten att få välja dödshjälp. Är det för att människan i allmänhet är så rädd för döden, för det okända, som han var så motarbetad? Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Italien är de enda länderna som tillåter dödshjälp. Jag tycker att läkareden borde omarbetas, så att den är mer inriktad på livskvalitét och inte enbart på att rädda liv, att hålla en patient vid liv till vilket pris som helst. Jag är absolut för dödshjälp eller läkarassisterat självmord som det oxå kallas.


Efter lunch gick jag en sväng på 70 minuter; jag satsade på tempo i stället för längd. Det var ganska skönt. Jag var egentligen inte på promenadhumör, men det var ett alternativ till hur jag skulle få eftermiddagen att gå. Det var +22 när jag började, men allt eftersom hopades mörka moln och nu är solen borta och temperaturen har sjunkit till +16. Åska på gång?    


I övermorgon åker Elin och jag till Sveriges framsida, Göteborg. Jag är inte någon van resenär. Jag tycker inte om att resa långt. Jag är inte bra på att packa, så till vida att jag tycker det är svårt att få med rätt prylar. När vi åkte till Italien 2008, så hade jag minimerat packningen och verkligen tänkt igenom vad jag skulle ta med och klädmässigt blev det heeeeeeelt fel då det inte blev så varmt som någon av oss hade räknat med. Den här resan är behagligt kort, vi blir borta endast 2 nätter och eftersom hjärnan går i baklås varje gång jag försöker tänka framåt och planera, så struntar jag i det. Jag har skrivit ned några viktiga saker, men kläderna bestämmer jag i morgon i och med packningen. Det är inget att ligga sömnlös över!    


Igår utvidgade Lotta sitt territorium ytterligare. Hon gick in och ut i hallen flera gånger, längre för varje gång och till slut tog hon mod till sig och gick in i vardagsrummet. Elin och jag var med. Parkettgolvet i vardagsrummet var för halt för att det skulle vara riktigt roligt och hon snokade mest omkring under skänken som står precis vid dörren. Sedan gick hon tillbaka till köket och avlade rapport till de mindre modiga. Vilket marsvin, va'?! Hon är så djäkla häftig!   


Fridens.

Av Ewa - 12 juni 2010 22:40

.....att jag satt fast i ett riktigt dåligt äktenskap med en färgad man som hela tiden knuffade mig ur sängen. Mitt dåliga äktenskap diskuterades av Oprah med gäster och alla höll med om att min situation var eländig. Fruktansvärd.   


* drömhopp*


Jag vankade omkring i ett tomt hus och kände mig eländig till följd av mitt eländiga äktenskap. Genom ett fönster fick jag syn på en otroligt stilig äldre herre iklädd full uniform ā la högtidsdräkt. Han gick rak i ryggen och höll en liten smyckesask i sin utsträckta högerhand. Jag hörde klart och tydligt att han frågade efter mig. Han hade för avsikt att fria till mig för att på så sätt befria mig från den knuffande man jag var gift med.    


Den stilige äldre herren* hade hört talas om mitt dåliga äktenskap genom Oprah och det visade sig att han kände mig sedan jag var liten. Han var min farbror som hade älskat mig ända sedan jag föddes och han hade flera foton på mig som nyfödd. Det var tydligen så att jag inte var speciellt önskad eller älskad som liten, men han hade satt sig i sinnet att gifta sig med mig när jag blev äldre. Nu skulle han lämna sin nuvarande fru och rädda mig.    


* drömhopp *

 

Den stilige äldre herren och jag satt och diskuterade med hans vuxna barn. Ett av barnen var en dotter, närmare bestämt Monica Geller från serien "Vänner". Hon var mest negativ till att vi skulle gifta oss och diskussionerna var häftiga. Till slut drämde jag till med att hon bara var avundsjuk över att hon inte hade det jag hade.


Vi gifte oss i alla fall, men tyvärr, så vaknade jag innan jag egentligen fick veta hur det gick. *morr*


Som så ofta med speciella drömmar, så hängde känslan av den kvar länge sedan jag hade vaknat. Det var en romantisk känsla som gjorde att jag kände mig omhändertagen och skyddad och överöst med uppmärksamhet. Om jag ska våga mig på en egen tolkning, så symboliseras FK av det dåliga äktenskapet. Oprah med gäster symboliserar att fler borde uppmärksamma hur vi långtidssjuka behandlas. Min farbror symboliserar förmodligen min önskan om att någon ska ta över och ordna upp allt; sätta mig på en piedestal för att skyddas. Monica Geller är en Otäck Anställd hos FK. Däremot kan jag inte lista ut varför det blev just min farbror.


* Jag har faktiskt en farbror som alltid har varit oerhört stilig; männen på pappas sida av släkten är snyggingar allihop. Just den här farbrorn var FN-soldat och arbetade sedan som polis (uniformer). Han bör vara i 75-årsåldern nu, men var inte fullt så gammal i drömmen.

 

Drömmar är fascinerande!


Fridens.


Av Ewa - 12 juni 2010 12:05

.......vad Viktoria och Daniel pratar om när de är för sig själva?


* tänk att få vara en fluga på väggen *


Fridens.

Av Ewa - 11 juni 2010 23:31

"Dancing on my own" med Robyn. Jag ser fram emot hennes nya CD!


Fridens.   Av Ewa - 11 juni 2010 21:00

Jag börjar må bättre.

Jag klarar av att se fram emot resan till Göteborg.

Jag har äntligen köpt nya skor.

Jag lyckades äntligen få tag i riktiga strumpor.

Nu har FK tagit så lång tid på sig att jag har slutat att vänta vilket känns skönt.


Fridens.


Nemi sätter fingret på det väsentliga (klickbar).

  

Av Ewa - 11 juni 2010 16:52

Jag hade ställt klockan på 9 i morse. Tjugo över 8 vaknade jag av att jag behövde gå på toaletten, men jag blev kvar i sängen pga......fasa? Vi sover med öppet fönster och trots att öronpropparna fortfarande satt kvar i öronen, så hörde jag regnet. Jag hörde hur det bara vräkte ned. Rena rama duschen. Rakt ned. Jag tog ur propparna och drog upp rullgardinen och trots att jag var utan glasögon (och jag är på gränsen till blind utan dem), så kunde jag se hur det regnade. Om regnet hörs trots öronproppar och kan ses trots nära på blindhet, ja, då regnar det verkligen! Elin och jag skulle åka in till Stockholm och shoppa..... Då var det bara att glömma Scholl-sandalerna och förbereda sig på MBT-skor och paraply! En uppblåsbar livbåt i handväskan?

  

Sedan jag köpte mina fantastiska jag-får-ju-inte-ont-av-dem!-sandaler från Scholl förra sommaren, så har jag varit inställd på att köpa ett par vanliga skor av det märket. Det ligger en Scholl-butik i närheten av frisören, så i onsdags gick jag dit innan jag skulle till Rosie, men de hade stängt pga renovering. Meh! Det finns en till butik på Kungsgatan där sandalerna inhandlades, så när Elin och jag kom in till Stora Staden i förmiddags, så gick vi dit först. De hade nästan bara tofflor och sandaler och flera hyllor var tomma. Suck. När vi kom ut igen, så såg jag de stora lapparna tvärs över skyltfönsterna att "Butiken upphör!" och "Utförsäljning!". Meh! Är det inte meningen att jag ska ha Scholl-skor? Efter lite funderande kom jag ihåg ett par Hush Puppies som jag hade som var sååååå sköna och jag vet att en affär på Sergelgatan säljer det märket, så vi vände om och gick dit. Affären heter Nilson och säljer bara märkesskor. De Hush Puppies som jag provade var på tok för smala över foten. "Det var det det!" sa jag till Elin som gick runt i affären. Jag tänkte att jag får beställa från Brandos på nätet. "De här då?" frågade hon och höll upp en brun loaferliknande sko med metallspänne. Jag provade den och struttade omkring lite och den var väldigt skön! De köpte jag.


Bilden är från Brandos och där fanns de endast i lila.

Jag köpte de i brunt skinn.

  

 

En gång för länge sedan, när jag var ung och okunnig, så läste jag ett övergripande horoskop för fiskarna och där stod det att fiskens stora problem är fötterna. Jag kommer ihåg detta eftersom det har visat sig stämma smärtsamt väl..... Jag har korta och ganska breda fötter (gulliga fötter som dessutom har dykt upp i en andra upplaga hos Elin), så jag har alltid haft svårt att hitta skor som jag inte får skavsår av eller som jag blir trött i fötterna av. Jag har alltid tyckt om skor - skor är roligt - men ju äldre jag har blivit och ju mer jag har börjat väga (usch!) desto tråkigare har skor blivit tills det har blivit en ren pina varje gång jag är nödd att köpa nya. De dyraste skor jag någonsin har köpt är min MBT-vinterkängor för 2.700 kr. De är värda vartenda korvöre kvalitétsmässigt, men framför allt hälsomässigt, men summan gör att det fortfarande svindlar för mig. De fantasktiska Scholl-sandalerna skulle ha kostat 900 kr, men jag hade tur som en tokig att jag köpte de när det var 50% rabatt. 900 kr är oxå mycket pengar för skor, tycker jag. Mitt shopping-motto är att "Jag får det jag betalar för" och det stämmer alltid! Om jag inte har lust att lägga ut en rejäl summa på t.ex skor, så kan jag heller inte förvänta mig att de håller eller att jag slipper få ont. Med mottot i bakhuvudet, så kändes det inte så läskigt att betala 700 kr för Tamaris-skorna.


Strumpor är en annan sak som jag har svårt att hitta bara för att jag är löjligt kräsen. Där har kvalitén ingen större betydelse utan det handlar mer om en viss sorts socka. Det är många år sedan jag köpte flera par vita sockor från Cubus i ren bomull med resår i skaftet och där foten är något kraftigare, framför allt själva sulan. Om jag hade vetat då hur svårt jag skulle få att hitta bra strumpor igen, så hade jag köpt hela deras lager! Jag använder fortfarande de strumporna och trots otaliga tvättar, så har resåren fortfarande spänst och det är först nu som jag har blivit tvungen till att stoppa dem; efter nästan varje vit-tvätt, så är det något par som måste stoppas. Tills idag. Jag följde med Elin in på Cubus och i vanlig ordning gick jag och letade efter De Speciella Strumporna och de fanns där! Vilken lycka!! Jag köpte 3 stycken 2-pack och jag har på mig ett av paren nu och de är precis så underbara som de vita var när de var nya! Lycka! Bra strumpor har väl oxå att göra med att jag, som fisk, har problematiska fossingar.


Jag handlade lite på apoteket oxå bl.a åksjuke-tuggummi inför X2000-resan till Göteborg. Elin brukade bli åksjuk när hon var yngre och jag vet att jag inte är helt okänslig. Tuggummina, jämfört med tabletterna, har den fördelen att de inte behöver tas i förväg och man blir heller inte trött av dem. Pär hade gett mig i uppdrag att köpa en skjorta. "En som man kan ha utanpå med en hårdrocks-t-shirt under." Jag hittade en på KappAhl + 2 blusar till mig.


När vi kom tillbaka till Rönninge, så hade det slutat regna. Det hade till och med hunnit torka upp en del.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se