Alla inlägg under juni 2010

Av Ewa - 23 juni 2010 17:14

........promenerat i 85 minuter. Svettigt! Härligt!


Fridens.ANNONS
Av Ewa - 23 juni 2010 17:08

......varför det inte finns svenska morötter att köpa just nu? Det finns oerhörda mängder av morötter från Israel, men alla som har någon form av princip i kroppen är hellre utan morötter. Våra marsvin bryr sig inte om världspolitiskt tjafs och förstår inte varför vi inte köper alla vi kan? Morötter som mörötter. Idag fick jag tag i ett knippe morötter från Tyskland. Ätes med andakt!


Fridens.

  

ANNONS
Av Ewa - 22 juni 2010 18:02

Sov till strax efter 9.

Drömde något som jag blev ledsen av (minns ej vad) och vaknade med sänkt humör.   

Elin och jag åt frukost med McLeods döttrar.

Ingenting.

Ingenting.

Ingenting medan jag bara satt i soffan.

Ett rrrrrrryck!

In i duschen.

Lunch med McLeods döttrar.

Sedan spöade jag Elin 2 gånger i alfapet.   

Jag lagade äppelfalu till middag.

Nu sitter jag här.

Snart ska jag göra te.

Det var min tisdag.

Kanske bli onsdagen roligare?


Fridens.

Av Ewa - 21 juni 2010 21:21

På måndag anordnar RESURS en demonstration på Mynttorget i Stockholm. Jag är väldigt frestad att delta. Mina ursprungsplaner är att dra igång SATS-träningen då, men jag skulle kunna stanna kvar i sta'n efteråt och äta lunch och sedan vara med..... Frestande som sagt. Frågan är om orken finns? Jag fortsätter att fundera.


Fridens.   

Av Ewa - 21 juni 2010 15:31

Jag är republikan av flera orsaker.

Den huvudsakliga orsaken är att jag tycker att kunghuset kostar mer än det ger tillbaka. Den andra anledningen är att lördagens spektakel gjorde så att jag inte fick med hela filmen "Miss Potter".

Jag är besviken.

Jag är sur.

Jag är nästan arg för filmen har utgått hos filmbolagen och går inte att köpa.   


Filmen "Miss Potter" bygger på Beatrix Potters liv (med Renée Zellwegger och Ewan McGregor) och den dryga timme som jag faktiskt fick inspelad tyckte jag mycket om. Jag älskar kostymfilmer. Jag älskar brittiska filmer. Jag älskar verklighetsbaserade filmer. Dessutom fick man se en hel del av hennes underbara teckningar av Pelle Kanin, Anka Vanka och Fru Tusentagg och alla andra djur som hon skrev sagor om. Förb****** kungabröllop som drog ut på tiden med 40 minuter!!!!!   


Jag har skrivit till SVT för att få reda på om den kommer att sändas igen. Mer än så kan jag inte göra.


Fridens.


PS. Jag har för vana att lägga till extra tid vid inspelningar, men mer än en halv timme.....   

Av Ewa - 21 juni 2010 13:53

.....att begreppet "banta" borde försvinna. Att banta innebär att man blir av med x antal kilon, men lika lätt får tillbaka dem + några extra. Finns det någon som avsiktligt svälter sig x antal kilon för ett speciellt tillfälle och sedan tycker att det är helt ok att allt + lite till kommer tillbaka? Skulle inte tro det! Att gå ned i vikt handlar om att ändra livsstil, synsätt, inställning. Något annat fungerar aldrig i längden. Så det så!


Fridens.

Av Ewa - 21 juni 2010 13:33

Jag mår allt bättre.

Jag hittade till LKHF.

All kunskap som jag hela tiden får om LKHF.

LCHF-magasinet.

Jag går faktiskt ned i vikt av att äta fett - hur ballt är inte det!


Fridens.

  


Av Ewa - 21 juni 2010 13:18

Den här texten har jag kopierat rakt av (men inte helt) från  LCHF-magasinet nr 2/2010.


Näring är sådant som kroppen definitivt behöver. Till makronäringsämnena räknas protein, fett och kolhydrater. Av dessa är endast de två förstnämnda essentiella, det vill säga livsnödvändiga. Kolhydrater kan vi klara oss utan. Mikronäringsämnen är vitaminer och mineraler. Vi behöver sådans också, för att kunna använda fett och protein på ett bra sätt. Men många av oss äter mest kolhydrater som nästan inte innehåller någon näring alls. Kolhydrater är i princip näringsfattig energi och omvandlas till socker i kroppen. Med LCHF/GI Noll! äter vi oss ner i vikt och till hälsa. Vi kan svälta oss ner i vikt, men vi kan inte svälta oss till hälsa.

 

Min egen reflektion av den här texten har med Viktväktarna att göra. Jag var med där i ett knappt år. Jag blev av med nästan 15 kilo på ungefär ett halvår, men det - och det vet jag nu! - var möjligt tack vare att jag svalt mig själv. Viktväktarnas kost består till stor del av fettfria (light-)produkter och mängder av kolhydrater i form av pasta, ris och bröd. En massa energirik mat, med fel sorts näring. När det gäller t.ex mjölken, så är det inte fettet du ska undvika utan mjölksockret och mjölksockret finns i alla sorter från mini-mjölk till gammaldags mjölk. Drick inte mjölk till maten, men byt, i övrigt, till fullfet ekologisk mjölk som, förutom fett och proteiner, innehåller omega 3. Jag dricker inte mjölk till maten, men jag har en skvätt i mitt te och smakskillnaden på te med lättmjölk och te med fullfet mjölk är himmelsvid! Fett är inte bara ett näringsämne det är oxå en smaksättare. Där fettet tas bort där finns i stället konstgjorda smakämnen vilket jag tycker är absolut tänkvärt.


Fridens.

 

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se