Alla inlägg under maj 2010

Av Ewa - 18 maj 2010 10:48

Jag vägde mig idag och såg att jag har gått ned 0.9 kg den senaste veckan. Det är BRA! Däremot förstår jag inte HUR eftersom jag, den senaste veckan, har levt på kolhydrater och socker. Färdiglagad och kolhydratrik mat från frysen, mer juice och mer fullfet mjölk än vanligt och så naturligtvis godis. En enda promenad. Bränner kroppen fett när man har ångest och är nervös? Varför blir det rätt när jag gör fel??


Fridens.

Av Ewa - 17 maj 2010 16:51

Utslaget (?) från Patientnämnden kom idag och det var bara.....skräp....blaha.... ord mot ord. Läkaren i fråga tycker inte att hennes knackiga svenska är något problem. Vad förvånad jag blir..... Hon träffar 4-5 patienter varje dag och det går hur bra som helst. Frågan är väl om patienterna oxå tycker det? De vet kanske inte ens om att de har möjlighet att klaga? Jag ska höra av mig inom 14 dagar ifall jag inte tycker att utslaget (?) är tillfredsställande. Jag tycker inte att det är tillfredsställande, men jag vet heller inte vad jag kan kräva. Hennes avsked? Jag vet i alla fall vilken läkare jag vägrar att träffa fortsättningsvis. BAH!


Nu har det gåt 17 dagar sedan min ersättning tog slut och FK har fortfarande inte kommit med något beslut. Fy, fan vad dåligt! *jaaa, jag SVÄR!*


Igår började jag må tvärdåligt; herr Ångest på besök och jag blev så trött att jag satt i soffan och sov. Jag gick och lade mig före 19!! Sov halvdant och har återigen fått den där krampande värken i höger sida. I morse grät jag av smärta.

Jag känner mig dj-t motarbetad!!!

 

JAG FÅR PANIK OM DET INTE BLIR BÄTTRE SNART!!!


O-fridens.

  

Av Ewa - 15 maj 2010 15:11

......och har ersatts av torr sommarvärme med svalkande vindar. Drygt +20. Elin och jag var, än en gång, till Konsum och jag hade INGEN jacka och jag var BARFOTA och det var säsonspremiär för världen skönaste och snyggaste SANDALER! Nu känns det extra lockande att lacka tånglarna.

 

Fridens.



Av Ewa - 14 maj 2010 22:43

Just nu är jag urdålig på att kommentera och på att höra av mig hos mina blogvänner och favoritbloggar. Jag har svårt att koncentrera mig på sammanhängande text pga att jag mår som jag gör och då blir det svårt att kommentera, men jag kommer nog tillbaka.


O-fridens.   

Av Ewa - 14 maj 2010 14:33

Elin och jag åkte till Stora Staden för att shoppa. Vi hade hoppats på lite folk med tanke på att det är en klämdag + att det är mitt i månaden, men hej, vad vi bedrog oss! Myller, myller, myller! Ingen av oss hade tålamod att tränga oss fram bland alla dessa idioter som hela tiden var i vägen. Vi skiljdes åt efter ett tag och hon tog t-banan till pojkvännen. Jag åkte hem. Ryggen protesterade å det bestämdaste, men jag hade ju fixat det som var absolut nödvändigast: storhandling på apoteket + hämtning av min allergimedicin. Jag köpte en ny doft från Body Shop; Moroccan Rose + duschtvål. Å vad det var skönt att komma hemifrån ett tag! Å, vad det var ÄNNU skönare att få komma hem till marsvinen igen! Hem, ljuva hem!


Det är otroligt kvalmigt idag igen. Det regnade eller snarare droppade lite i förmiddags, men nu kommer solen fram och det är +20. Åska, tack!


Tvättmaskinen tvättar marsvinens handdukar. I ugnen står Karins lasagne från familjen Dafgård. När den är klar ska jag äta och sedan dricka te och se flera avsnitt av "Huset Eliott".


Fridens.

Av Ewa - 13 maj 2010 16:36

......vad det är för skillnad på förtrollning, förhäxning och förbannelse? Apropå Harry Potter alltså. Förbannelse är väl enbart negativt, antar jag, men de andra 2?


Fridens.

Av Ewa - 13 maj 2010 12:35

Det är inte bara Jesus som far till himlen idag. Det verkar som de flesta i Rönninge och Salem har farit någonstans. Elin och jag promenerade till Filmkedjan i Salem för att hon skulle hämta ut ett paket och det var, mer eller mindre, folktomt. Skönt! Just nu ligger temperaturen på +19 och det är mulet; det var väldigt klibbigt ute. Kan jag hoppas på åska? Plis, plis, pliiiiis! Det blev en jobbig promenad; svettigt, tungt och trött och sista biten hem vinglade vi båda två. Uäää!


Idag är det den första allergi-dagen för säsongen. Ögonen kliade och jag hade ingen allergimedicin hemma, men jag hade Livostin ögondroppar och det lindrade klådan. Jag hoppade in på Konsum och köpte en ask Clarityn.


Jag sov inte bra i natt dels för att det var den första natten som Pär inte är hemma och dels för att jag visste att klockan skulle ringa klockan 8 och jag är inte van vid att ha väckarklockan på ringning. Det tog tid att somna och jag vet inte hur många gånger jag har vaknat. En av gångerna var strax efter 6 och då gick jag på toaletten och passade på att ge grisarna frukost-grönsakerna, så att jag kunde somna om efter det. Det blir nog bättre i natt, speciellt som jag faktiskt har promenerat idag (25 + 40 minuter).


Fridens.


Den här bilden tog Pär i slutet av maj förra året. En kvällspromenad.

  

Av Ewa - 12 maj 2010 14:41

På blocket, som ligger vid min dator i köket, hade Elin skrivit "Du är världens bästa mamma   ".

Pär har gett Elin och mig shopping-pengar som motsvarar bensinkostnaden tur och retur Öland och det är inte växelpengar direkt.....

Jag fick komma ut en stund då jag mötte Elin vid Konsum; nu finns det Fazer Blå och Lakrisal hemma.

I brevlådan låg 2 paket till mig: sista säsongen av "Huset Eliott" och en försenad, men genomtänkt present från en väldigt kär vän: 2 böcker och ett urgulligt kort med hjärtevärmande ord. *nästan tårögd*


Fötterna har släppt från dyn.


Nu ska jag dricka te och förflytta mig till 30-talets mode-London.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards