Alla inlägg under januari 2010

Av Ewa - 8 januari 2010 12:14

En stilstudie av min personliga favorit, Fårskallen. Den är väääääldigt inspirerad av fåren i "Wallace & Gromit" och senare "Fåret Shaun". Inspirerad av INTE kopierad!

  


Jag ÄLSKAR djur! Jag föredrar djur framför människor. Marsvinen ligger i topp tätt följda av hundar och sedan hästar. När jag var yngre ritade jag hästar för jämnan och då slog det mig att det kan jag ju göra nu med! De blir förmodligen bättre än de jag ritade som ung!


De väldigt stora Ardenner-hästarna är vackra. Mäktiga och respektingivande.


Vår skanner lämnar mycket övrigt att önska vad gäller färger..... Den här hästen är valnötsbrun med svart man och svans.


Fridens.    

Av Ewa - 7 januari 2010 21:47

Filmen "Naturens gång".

DJUR!!!

Årets första och rosa tulpanbukett.

Läsglasögonen.

Det har gått riktigt bra att rita idag.


Fridens.

  

Av Ewa - 7 januari 2010 15:54

Margus skrev om filmen. Mina svärisar och svägerska pratade om filmen. Min svåger fnös åt filmen och sågade den längs med marken. Jag har hittat den på SVT Play. Filmen heter "Naturens gång" och handlar om gården Lissebäcka i Dalarna. Det finns varken manus eller dialog. Dokumentärfilmaren har helt enkelt följt arbetet på gården under ett års tid. Det är ett behagligt, lååååångsamt tempo med många, många djur. Underbara naturbilder. Om du känner att du har det minsta ro i kroppen, så sätt dig tillrätta för de 1 timme och 46 minuter som filmen varar - det är som terapi! Ibland syns bara en del av en ko, men man ser hur den andas med lugna, djupa andetag och jag började själv andas med lugna, djupa andetag! Djuren är filmade rätt upp och ned; som de är och beter sig. Jag har 46 minuter kvar och de minuterna tänker jag se nu!


Fridens.


Bilden är INTE från filmen.

  

Av Ewa - 6 januari 2010 21:35

Helgerna är äntligen slut.

Mildare väder på gång.

Rensning av luften.

2 osedda säsonger av "McLeods döttrar".

Våra marsvin. Igen och igen och igen......ALLTID!


Fridens.

  

Av Ewa - 6 januari 2010 15:57

Trettondagen och ÄNTLIGEN är det slut på alla dessa helgdagar som gör mig veckodagssnurrig i huvudet och som gör att allt verkar röra sig i klister!! Nu är det väl inga helgdagar förrän till påsken, eller hur?


Jag satt i soffhörnet och läste ganska länge igår kväll. Efter ca 100 sidor av "En liten hattaffär...." hade jag fått nog; den var för gullig. Jag pallar inte när det blir för rart och trevligt (eller för mycket "glass och ballonger" som Elins lärare i livskunskap skulle ha sagt). Isch! Jag började läsa "Deluxe" av Anna Godbersen i stället. En bok som jag impulsköpte på Konsum. Igår läste jag baksidestexten lite noggrannare och fick reda på att det är samma människa som har skrivit böckerna bakom tv-serien "Gossip girl" och den serien gillade jag INTE. Jag började läsa boken i alla fall och den är.....underhållande. Helt ok!   


Sedan somnade jag avsiktligt i soffan. Pär låg i sovrummet och hostade och hostade och hostade..... Halv 4 flyttade jag in dit jag oxå.


Medan jag drack mitt frukostte, så startade jag datorn och fastnade i några underbara 7-minutersavsnitt av "Fåret Shaun". Jag älskar "Wallace & Gromit" och "Creature comforts" och fåret Shaun är precis lika knäpp. Det är ingen dialog utan bara ansiktsuttryck, diverse läten från djuren och förvecklingar. Nick Parks leranimationer är fantastiska!!  Härligt knäppa!   


Dusch ā la sanering och sedan lunch med "McLeods döttrar". Jag har nyss städat hos marsvinen och dammsugit hela nedervåningen (det mest synliga typ grus och anabola dammråttor). Det har varit kallt idag med, så vi har hukat inomhus, men enligt väderprognosen ska det bli mildare ikväll med tillhörande snöfall och i morgon ska det inte blir mer än -10 och DÅ kan jag gå ut utan att frysa näsan av mig!    


Kryddor. Smaker. Finns det många av. De flesta tycker jag om. Havtorn tillhör de jag INTE tycker om; för syrlig, på gränsen till sur. Pär har gjort marmelad på havtornsbär som han har plockat på Öland och havtorn luktar inte gott heller.... Havtorn har blivit en modekrydda och smaksätter precis allt; cider, mineralvatten, te, choklad, godis, marmelader och sylt med mera. Det är precis som om någon har uppfunnit det bäret för några år sedan! Vitlök är en annan krydda jag inte gillar. Jag gillar inte smaken speciellt och jag avskyr, verkligen AVSKYR doften av den! Jag mår fysiskt illa när jag känner vitlöksdoft i någons andedräkt. Allvarligt talat, så sätter kräkreflexen igång och jag har blivit expert på att känna på många meters håll när Pär eller Elin har ätit något med vitlök i. Vik hädan, du stinkande varelse!!! "Vitlök - den ensammes krydda!"


Fridens.



Av Ewa - 5 januari 2010 21:21

Det går att sova GOTT i soffan.

"McLeods döttrar".

Riktig och långvarig vinter.

Hellre för kallt än för varmt.

Att få sova.


Fridens.

  


Av Ewa - 5 januari 2010 15:46

-16!

Jag sov gott på soffan till klockan 7 när jag flyttade över till sängen efter ett toalettbesök.

Stugsittardag med hosta och snuva.

Inga promenader - ingen fart på blodcirkulationen - inget extra syre till hjärnan - inga idéer till blogginlägg.

Det är sorgligt.

Men jag har i alla fall fina marsvinsbilder att bjuda på!


Fridens.

  

Av Ewa - 5 januari 2010 11:25

"Thriller" med Michael Jackson. Det här är HELA videon.


Fridens.


The foulest stench is in the air

the funk och forty thousand years

and grizzly gouls from every tomb

are closing in to seal your doom....

 

Mooahahahaaaa!



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards