Alla inlägg under januari 2010

Av Ewa - 13 januari 2010 15:56

......är att gå till Konsum och handla för själen; drickyouhurt, Toblerone, Fazer Blå, Estrellas Salt & Vinäger-chips och en bukett tulpaner * . Det gjorde jag idag!


Fridens.  


* När de första tulpanerna kom till Konsum vid jul, så kostade en bukett 59 kr. Efter nyår sjönk priset till 49 kr och idag var priset nere i 39 kr. DET gillar jag!

Av Ewa - 13 januari 2010 15:52

.....varför en naken kvinnokropp aldrig är humoristisk medan en naken manskropp ofta är det?


Det finns en scen i första avsnittet av "Kalla fötter" där Adam står på gatan helt naken med en ros fastklämd mellan skinkorna samtidigt som han sjunger "I've got you under my skin" för Rachel. Första gången jag såg den scenen, så skrattade jag så jag grät. Hade den scenen varit lika rolig om det varit Rachel som stått naken på gatan?


Fridens.

Av Ewa - 13 januari 2010 15:44

65 minuters promenad. Väldigt kallt om ansiktet, men så vackert; tjockt med både frost och snö. Nu har vi haft flera dagar utan snöfall, så det är tilltrampat och fullt framkomligt överallt. Härligt!


Fridens.



Av Ewa - 12 januari 2010 21:01

Lättgjorda neger chokladbollar.

Korta tupplurar.

Jag är inte beroende av tv-kanalernas utbud (vår digitalbox har dött).

Lätt veckohandling på Konsum.

Träningsvärk i benen - skönt att kroppen har använts!


Fridens.      

     

Av Ewa - 11 januari 2010 21:04

Dagens promenad.

Glasögonen höll trots vurpan.

Tulpaner.

Elin hade en bra första skoldag.

Salvequicks quick-healing-plåster.


Fridens.

  


Av Ewa - 11 januari 2010 15:04

När jag promenerade idag, så kom "Startin' something" med Michael Jackson. Plötsligt så mindes jag en video som jag sett med honom och någon färgad supermodell. Videon såg jag för många år sedan. Egyptiskt. Någonting med "remember" i refrängen eller titeln. Den låten var bra! Sedan kom jag ihåg att vi ju köpte en box med 5 av hans album. Tänk om den låten finns med där? På albumet "Dangerous" finns "Remember the time" och visst är det den! Här är videon, men det dröjer ca 3,20 innan mr Jackson kommer in och börjar steppa.


Fridens.


Av Ewa - 11 januari 2010 14:58

Inte 17 trodde jag att den snö, som kom så lagom till julen, skulle ligga kvar flera veckor senare!   


Fridens.

  

Av Ewa - 11 januari 2010 12:10

-10 grader.

Isblå himmel.

Stilla.

Snötyngda träd.

Snöknarr under skorna.

Det är kriminellt att sitta inomhus en så'n här dag (om man inte är tvungen)!

Jag gick samtidigt som Elin, som började sent idag, gick till skolan. Eftersom solen strålade, så tog jag på mig solbrillorna; snöreflexer är jobbiga för ögonen. Jag gick min favoritrunda, Ut På Landet, men jag gick inte tvärs-över-vägen den här gången och det ångrar jag lite. När jag kom till korsningen vid den nya skolan, så hade jag precis plockat upp glasögonfodralet med mina vanliga glasögon eftersom jag tänkte byta tillbaka till dem (skuggorna är så pass långa så här års att solbrillor inte behövs). Jag klev ned föööörssssiktigt från trottoaren för jag såg minsann isblänket. Plötsligt kände jag hur jag gleeeed. Jag började automatiskt veva med armarna i parerande syfte och hann tänka: "JagskaINTEramlajagskaINTEramlajagskaINTEramla" innan benen vek sig och jag satte mig ned. Jag ramlade alltså inte. Jag satte mig ned. Glasögonfodralet for iväg några meter. Det var ett rent under att det inte kom någon bil då! Jag reste mig upp fööööörsssssiktigt och hasade iväg efter glasögofodralet som hade spruckit och tappat sitt flip-lock, men glasögonen var hela. När jag stod säkert på en snötäckt, men isfri, trottoar, så avslutade jag bytet från solbrillor till vanliga, svor lite, kände efter att inget var brutet och bestämde mig för att fortsätta promenaden. När jag hade återhämtat mig mentalt efter vurpan, så var det härligt! Jag frös om ansiktet och läpparna kändes lika stela som sladden till MP3:n var; när jag höll upp MP3:n, så stod sladden rakt ut!    Det var så himla skönt att komma ut igen tillsammans med min lilla musikmaskin! Även om tempot varierade kolossalt pga bitvis halka, så lyckades jag få upp tempot i alla fall - endorfiner.    Jag hade planerat in SATS idag, men eftersom mensen kom och styrketräning inte känns bra just då, så promenerade jag i stället.


Det är stor skillnad på mina 2 par glasögon vad gäller skärpan. Med de vanliga ser jag hur bra som helst och de är dem jag oftast har på mig, men så fort jag sätter mig vid datorn eller ska rita, så funkar de inte alls! Läsglasögonen är perfekta för datorn och ritblocket, men är värdelösa i övrigt; jag ser ingenting tydligt på längre avstånd än till bordsskivan. Så när Elin ropar "Det är rådjur här!", så måste jag snabbt som 17 byta brillor om jag vill se rådjuren tydligt. Det finns fördelar med progressiva glasögon, men för mig funkar inte det. Det finns en film med Wallace och Gromit som heter "Fel brallor", men för mig gäller snarare "Fel brillor"!    


Marsvinen brukar få kligröt vid 12-tiden och det har blivit så pass regelbundet att Lotta och Elsa håller koll på tiden. Jag kom hem fem minuter i tolv och när jag hade fått av mig ytterkläderna och bekräftat för grisarna att jag hade noterat att det var gröt-dax, så stod Lotta och Elsa vid mattkanten och väntade. Det går inte att låta bli att älska de små liven!   


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards