Alla inlägg under januari 2010

Av Ewa - 30 januari 2010 11:22

I en av lådorna i köket har vi påsklämmor, gummisnoddar, gladpack, aluminiumfolie, bakplåtspapper och fryspåsar. Ofta lägger vi tillbaka använda fryspåsar, som inte är förstörda eller kladdiga bortom räddning, i den lådan. Ibland blir det så många att de återvändande fryspåsarna knuffas bakåt och ramlar ned i lådan under där diverse strösaker ligger. Det kommer ibland dagar då vi drar ut lådan med påsar för att ta en och ser att det inte finns några redan använda. Då kan man naturligtvis ta en ny, men om hjärnan är med, så drar man ut lådan under och där är rena flyktinlägret. Som ett bortglömt land av använda påsar.


Fridens.

Av Ewa - 29 januari 2010 20:53

Dagens träningspass.

Jag har inte tappat sugen trots 2 tunga styrkepass.

Love Etc eau de toilette.

Rabattkupongen på 100 kr.

Tradil som hjälper suveränt när knäna protesterar.



Och så några till:

Sovmorgon i morgon.

Det finns choklad i kylen.

Njutningen av att läsa långsamt.


Fridens.

  


Av Ewa - 29 januari 2010 20:26

När jag lärde mig läsa, så gjordes vissa tester med jämna mellanrum. Läshastighet och läsförståelse. Min läshastighet var sällan så hög som lärarna tyckte att den skulle vara, men läsförståelsen var det inget fel på. På senare tid har jag kommit på mig själv med att läsa så pass fort att jag nästan skummar texten och det gillar jag inte! Om en bok är dålig, så förstår jag om jag skummar texten, men då brukar jag heller inte läsa ut den. När en bok är riktigt bra, så kan jag bli otålig och av den anledningen läsa så pass fort att jag slarvar, men då brukar jag bromsa upp mig själv. Sedan jag började med att lyssna på böcker och läste en intervju med Krister Henriksson där han förklarar att man är tvungen att läsa långsammare när man läser högt just för att man inte kan hoppa över eller ta genvägar, så provar jag aktivt att läsa lika långsamt som om jag läste högt. Det har visat sig vara en utmaning, men en positiv sådan! Jag älskar det svenska språket och ord över huvud taget och det blir nästan som att smaka på varje enskilt ord när jag drar ned tempot. Nu finns det ju ingen som kan ha åsikter om min läshastighet. En annan fördel är att förståelsen ökar och att en bok räcker längre. Det är alltså ekonomiskt att läsa långsamt.    Prova, så får du se!


Fridens.

Av Ewa - 29 januari 2010 20:22

I damernas duschrum på SATS finns en dusch som går igång av sig själv. Duscharna startar man genom att hålla handen i närheten av en sensor. Den här duschen används inte, men startar ändå och spolar i en halv minut och sedan gör den ett uppehåll på en minut innan den spolar igen. Törs jag hoppas på spöken?     Ett spöke efter någon stackare som har peppats till döds av en av de personliga tränarna.    


Fridens.

Av Ewa - 29 januari 2010 13:41

Det känns som att vara tillbaka till ruta ett igen. Mycket snö, många minusgrader, oplogat och tågförseningar. Visserligen skiner solen och det är väldigt fint ute, men faktum är att jag har fått nog av snön nu! Det hade varit en annan sak om jag kunde LITA PÅ att det plogades och om jag kunde LITA PÅ att SL inte hela tiden krånglar, men så är det väl bara i Utopia. Jag längtar inte efter vår och värme. Jag vill bara ha barmark att promenera på.   


Jag startade hemifrån mot SATS en kvart tidigare, men med tågförseningar, så var jag framme den vanliga tiden. Suck. Inget vidare bra träningspass idag heller; den rätta orken fanns inte med. Jag nöjde mig med strykträning och stretching. Någonstans någon gång gjorde jag något fel för jag fick ont/blev trött i nedre ryggen. Bättre lycka på måndag!


Efter träningen var det belöningsdax! Jag gick till Body Shop och köpte väldoft. "Love Etc" som är samma som duschtvålen jag köpte förra veckan. Jag hade en rabattkupong på 100 kr, så den kostade bara 95 kr för mig. Så'nt gillar jag! Jag studsade in på en nyöppnad Pressbyrå och köpte choklad till i morgon. Jag kommer att ha min jag-äter-vad-jag-vill-dag på lördagar och om jag blir sugen på choklad, så ska det finnas hemma.   


Tåget hem blev till slut 10 minuter försenat. Suck.


På kvällstidningarnas löpsedlar står idag att läsa om POLARKYLA I HELA LANDET. Polarkyla? Det kallaste jag har varit med om var i Kiruna med -32 grader, men polarkyla..... Är inte polarkyla när det är så nedrans kallt att det gör ont att andas? Trams! Det är i alla fall tillräckligt kallt för att jag ska få ont i lederna.


Fridens.   

Av Ewa - 28 januari 2010 19:58

Trevliga drömmar.

Känslan när jag har lyckats göra en RIKTIGT BRA Sims-familj.

Att suuuuugas in i Sims.

Den fjärde problemfria åtstramnings-dagen.

SATS i morrn!    


Fridens.

  

Av Ewa - 28 januari 2010 09:44

Snuvig och lite ont i knäna. En vilodag. Snöstormen har dragit förbi och jag har varit med om värre, men det har kommit en del snö och gjort att allt är oplogat igen. Jag har ingen lust att slira omkring i det. Marsvinen är utsläppta, pussade på och höade. Nu ska jag äta frukost. Spela Sims. Ta hand om tånaglarna (ta bort nagellack och fila). Kanske lura i soffan. Läsa. Dricka te. Elin har sin långa dag, till tjugo i 17, så jag blir ensam hela dagen. Idag behöver Kurre inte hålla i sig för brinnande livet medan han äter nötter. Det var synd om honom igår.....


Fridens.

  

Av Ewa - 27 januari 2010 16:11

Vi hann promenera inna stormen kom.

Jag kom ihåg en 10 år gammal fleece-jacka som hängde i garderoben. Jag beställde den från tidningen Femina och den är beige med små broderade blommor och förutom att den inte är lika fluffig som en ny fleece, så är det svårt att tro att den är så gammal.

Tredje dagen med åtstramning och det känns BRA.

Inget godissug på tre dagar.

Veckans burstädning, för min del, är avklarad.


Fridens.

  


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards